Pienoismallit.net

Pekka Muikku

Mika Louhiaho kirjoitti:
kyllä tällä palstalla aika ajoin tulee vastaan sellaisiakin malleja, joista huomaa, että pelissä on ollut tekijän koko osaaminen sydäntä myöten. Ja usein se kyllä näkyy - ihan viiden tähden arvoisesti.
Malleja pisteyttäessä pitäisi käyttää koko pisteskaalaa yhdestä viiteen. En oikein ymmärrä sellaista ajattelua, että jokainen rakennettu malli, jossa on edes yritetty, olisi aina enemmän kuin yhden pisteen malli. Tai ettei mikään malli ole niin täydellinen, että ansaitsisi täydet viisi tähteä.
Samoin vaikkapa junnurakentajalle annetut kannustuspisteet… sellainen sotkee koko pisteytysidean.
Parasta olisi, että arvostellaan vain ja ainoastaan lopputulosta, miettimättä kuka tai kuinka kokenut on sen rakentanut.
Sheperd Paine kuollut   2.8.2015 21:22
Tomi Eloranta kirjoitti:
Itselläni ensimmäiset harrastukseen liittyvät kirjat olivat Sheperd Painen How to build dioramas sekä Modeling tanks and military vehicles
Minulla myös ensimmäinen kirja oli juurikin tuo How to build dioramas. Itseasiassa keskustelin Sheperd Painen kanssa aiheesta joitain vuosia sitten ja kertoi olevansa yllättynyt siitä, kuinka vielä vuosikymmentenkin jälkeen ihmiset tuntuvat saavan siitä iloa ja hyötyä irti.
Lepää rauhassa.
Valot ja varjot   29.7.2015 22:09
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Marko Teerioja kirjoitti:
Ah- "Ei ole realistinen" -kerho kokoontuu jälleen :)
Kiitos Marko linkistä, mielenkiintoinen keskusteluketju jota en aiemmin huomannut
Valot ja varjot   29.7.2015 12:50
PhantomII kirjoitti:
Jos 1:1 mallissa valo toimii "oikein", niin miksi se ei toimi vaikkapa 1/35 mittakaavassa?
Kyllä se mielestäni toimii ja mallin valo-/varjoefekteissä mennään hyvin usein liian pitkälle ja lopputulos ei näytä aidolta. Taiteellisuusasioista on hankala ainakaan väitellä, koska ne ovat makuasioita. Itse olen realismin vankkumaton kannattaja ja mallinrakentajana pyrin luomaan esikuvasta mahdollisimman realistisen pienennetyn version… omien taitojeni rajoissa. Tätä rajaa pyrin venyttämään malli mallilta, tähän mennessä en ole yhteenkään tekemääni malliin ollut täysin tyytyväinen ja joka kerta on tullut tunne, että pystyn jatkossa tekemään tämän paremmin.

Varjostusasiasta yksinkertaistettu esimerkki siitä, kuinka minä asian näen:
Laatikon ympäri menee hihna. Jos se hihna ja laatikko on toteutettu yhtenä valuna, niin varjostan hihnan ja laatikon "yhtymäkohdan", jotta hihnan saa "irti" latikosta. Jos hihna ja laatikko ovat erillisiä, esim. etsihihna, niin ei mitään varjostuksia.
Poistakaa   20.7.2015 16:34
Jep vähän kyllä hämmensi… mutta luulen että se "outo neste" on ohenninta. En uskalla enempää neuvoa, katselepa mitä löytyisi haulla, tässä alkuun: www.pienoismallit.net/keskustelut/1209_post-shading-eli-jalkivarjostus/#viesti_10410
Kynäruisku   19.7.2015 16:20
Hmmm… näköjään Banzai Modelsilla on myös Wiltecin imukaappia myynnissä ja poistoputkeakin siihen. Se on hintaisekseen asiallinen peli ja pitänee lisätä hankintalistalle.
Kynäruisku   19.7.2015 15:21
Jep, Mika… pikkaisen selailin tarjontaa suomalaisista kaupoista ja tämä yhdistelmä on nyt noussut parhaaksi halppisyhdistelmäksi omissa silmissä. Ei se ostaminen ole vielä ihan näiden päivien asia eli voi vielä joku muu parempikin löytyä tästä hintaluokasta.
Kynäruisku   19.7.2015 12:37
Millaisia ajatuksia tällaisesta ruiskusta ja kompurasta? Yhteishinnaksi muodostuisi n. 135€.
Omasta mielestäni tuossa voisi edullinen hinta yhdistyä kohtuulliseen laatuun, mutta onko kenelläkään teistä käyttökokemusta näistä? Tuleeko mieleen mitään erityistä huomioitavaa tällaista halpisruiskua ostaessa?
Olen hankkimassa mallailutarvikkeita pienellä budjetilla, enkä halua olla käyttämättä ruiskumaalauksella saavutettavia etuja.
Ruisku: www.vaapputarvike.fi…Path=52&products_id=96&osCsid=e39793ce46103b63249a6f1f54a57263
Kompura: www.vaapputarvike.fi…Path=52&products_id=97&osCsid=e39793ce46103b63249a6f1f54a57263
Ulkomaiset nettikaupat   18.7.2015 17:24
Tässä aluksi keskusteluntynkää asiasta; www.pienoismallit.net/keskustelut/3166_mallit-ulkomailta/
Kiitti Veli-Matti! Huonohkosti näyttäisi löytyvän referenssimatskua D9R:stä, mutta niin paljon alkoi kyseinen laite mallina kiinnostamaan, että taidan unohtaa kokonaan ajatukset oob:sta, jotta pääsen kunnolla itseäni toteuttamaan ilman rajoituksia.