Pienoismallit.net

Pekka Muikku

Bilteman ruiskut ja kompressori   30.6.2016 17:00
P.P. kirjoitti:
Kompressori ja ruiskut. Kummatkin mielestäni täyttä kuraa. Minulla oli kompura ( kyseinen mc 90) 1/2 vuotta, kunnes se hajosi.
Ostin tänään tämän kompuran ja selvitin takuun. Takuu on 1 vuosi, joten jos hajoaminen johtui laitteen viasta eikä vääränlaisesta käytöstä, niin homma olisi korjautunut/korjautuu takuun puitteissa.

Jk. 2/7 Ostin samalla myös paineilmaletkun. Turhaan. Sellainen löytyi yllätyksekseni kompura-pakkauksesta, vaikka asiaa ei ole missään tuotetiedoissa mainittu.
Bilteman ruiskut ja kompressori   27.6.2016 17:31
Tällainen yhdistelmä on tarkoitus ostaa: Bilteman kompura ja Bilteman paineilmaletku sekä Sparmax-kynäruisku. Tuo Sparmax-kynäruisku on 20€ kalliimpi, kuin minkä ensin meinasin Biltemasta ostaa, mutta jospa se olisi sen verran parempikin.
Eikös nuo letkujen kiinnityskierteet ole standardimittaisia eli kai tuo Bilteman letkun kiinnitys sopii yhtä hyvin tuohon Sparmaxiin kuin Bilteman omaan ruiskuun?
Bilteman ruiskut ja kompressori   26.6.2016 14:57
P.P. kirjoitti:
Minulla oli kompura ( kyseinen mc 90) 1/2 vuotta, kunnes se hajosi.
Kai takuu on pidempi kuin 6kk?
Bilteman ruiskut ja kompressori   25.6.2016 19:04
Olli Leinonen kirjoitti:
Yksi huono puoli tuossa bilteman pienoiskompressorissa on että virtakytkin on sijoitettu tuonne peltikopan sisälle jolloin kompura on hankalampi laittaa päälle/pois jos kompura lojuu pöydän alla.
Vanhassa bilteman punaisessa pienoiskompressorissa virtakytkin oli kompressorin etureunassa jolloin se oli helppo laittaa pois päältä varpaalla tökkäisemällä.
Tähän löytyy helppo ja halpa ratkaisu.
Mikä ruisku aloittelijalle?   19.6.2016 19:23
Näyttäis olevan Iwata Neo halvalla myynnissä tori.fi:ssä. Hintaa on 50€ ja hinta sisältää rahdin. www.tori.fi/etela-karjala/Iwata_Neo_kynaruisku_27934328.htm?ca=15&w=3
Tarttuisin itse tuohon, mutta olen vähän allerginen ostamaan käytettyjä laitteita…
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
Itse en luottaisi yleisön kykyyn valita Best of Show mallia. Yleisöllä voi kyllä olla se oma ääni (peoples choice) mutta ei Best of Shown tasoiseen tunnustuksen. Best of Shown valitseminen vaatii pienoismallailun tuntemusta jota suurela yleisöllä ei ole.
Samaa mieltä. Tästä syystä käytin People's Choice -sanamuotoa, kun kerroin kuinka minä järjestäisin näyttelyn, jossa on yleisöäänestys. People's Choice kuvaa täydellisesti äänestyksen lopputulosta, Best of The Show ei.
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
Pokaalit ovat mielestäni hivenen vanha tapa. Pokaalit ovat turhan kookkaita ja tilaavieviä. Lahjakortti on ajatuksena hyvä, mutta siitä ei jää jälkikäteen mitään muistoa. Jollakin tapaa pitäisi kuitenkin jäädä tekijälle muisto mistä näyttelystä/kilpailusta tunnustus on tullut ja millä mallilla ja sijoituksella.
Mielestäni lahjakortti on huonoin valinta palkita kilpailussa menestynyt malli. Helppo ja käytännössä lähes ilmainen on kunniakirja, jossa ilmenee tapahtuma, kilpailuluokka ja sijoitus.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Ei ole meikäläiselle vielä pokaalien koko ja määrä muodostunut ongelmaksi :)
Timo Rissanen kirjoitti:
Tapahtuma ilman kilpailua
Timo Rissanen kirjoitti:
Liput jokainen laittaa ihan tavalliseen äänestyslaatikkoon. Sieltä vain sitten lasketaan, että mikä malli on saanut eniten ääniä, mikä toiseksi ja mikä kolmannerksi.
hmmm…
Timo Rissanen kirjoitti:
Tapahtuma ilman kilpailua ja tuomarointia.
Yleisö äänestäisi parhaansa, The Best of The Shown
Mallarit vaikkapa 1. 2. ja kolmannen sijan. Siis kaikista malleista palkittaisi kolme mallareiden äänillä. Ja tietenkin junioreita.
Ei kai tapahtuma ole silloin ilman kilpailua, jos malleista palkitaan kolme mallareiden äänillä ja lisäksi junioreita erikseen. Siis kilpailu ja mallien arviointi/parhaiden valitseminen on ok, mutta tuomarit eivät ole hyvä asia?

Jos minä olisin järjestämässä tapahtumaa ilman varsinaista kilpailua, toteuttaisin sen seuraavasti:
-Pääsylipun lunastaneet äänestävät People's Choice -mallin, jolle jokin palkinto, esim. kunniakirja.
- Kaikkien äänestäneiden tai pääsylipun lunastaneiden kesken arvotaan sponsoreiden lahjoittamia palkintoja(saattaa tuoda vierailijoita)
-Näyttelyyn mallejaan tuoneiden kesken arvotaan sponsoreiden lahjoittamia palkintoja. Tämä lisää innokkuutta tuoda malleja esille.
-People's Choicen lisäksi ei muuta mallien kilpailuttamista tai julkista arviointia.

Jos kilpailun muuttaa pelkäksi näyttelyksi, niin mielestäni on aika selvää että mallien määrä tulee vähentymään. Kannattaa kuunnella kokemuksia muualta Suomesta.
Jos näyttelyssä kävijä pettyy tapahtumaan esim. mallien vähäisen määrän takia, moni ei tule enää seuraavana vuonna. Kun kävijämäärä alkaa laskea, niin sitä suuntausta on hankala muuttaa.
Timo Rissanen kirjoitti:
Myös jokaiselle mallarille annettaisi mahdollisuus äänestää vaikkapa joka luokassa omaa suosikkimalliaan.
Tämä siis korvaisi tuomariston
ja olisi varmasti oikeudenmukaisin ja tasapuolisin keino palkita malleja, jos niitä siis yleensäkään palkitaan.
Jos palkitaan(ja arvioidaan) malleja, niin kyllä minun mielestäni oikeudenmukaisin ja tasapuolisin keino on edelleen asiantuntevat tuomarit.
Timo Rissanen kirjoitti:
Veikkaisin, että myös hyvin monelta mallarilta poistuisi rimakauhu ja tapahtumissa saattaisimme nähdä ihan uusien tekijöiden malleja ja junnuja, jotka vaan eivät uskalla tuoda mitään esille, koska on kilpailu.
Eikös tuohon ole ihan yksinkertainen ratkaisu se, että tapahtumaan voi tuoda esille mallin osallistumatta kilpailuun? Näinhän ymmärtääkseni yleensä onkin.

Kovin negatiivinen näkökanta oli kyllä tuomarointia, kilpailuja ja kilpailuun osallistujia kohtaan tässä keskustelun avauksessa. :)
Suomi-Leopard   31.5.2016 20:54
Jari B. Miettinen kirjoitti:
Lepardien ystäville (IPMS:n jäsenille) on tarjolla 3.9.2016 Leopard /Marksman live-esitys ja valokuvausturnee Parolassa.
Tämä uutinen herätti minutkin liittymään uudelleen IPMS:n jäseneksi…