Pienoismallit.net

Joonas Nieminen

G.T.S. Finnjet: Vihdoinkin… 14.11.2010 17:30 Rakennusblogi
Moi. Joo tosiaan tosta peräportista, niin tonne perään on kaiverrettu ihan tollanen yksinkertainen "neliö" ääriviivoineen kuvaamaan peräporttia. On sen verran kuitenkin vaiheessa, että kuvia ei kehtaa vielä laittaa :)

Niin tosta reunojen hajoamisesta. Kun kokeilin venekannen liu`uttamista paikalleen, niin siinä se kävi. Lähti puolet irti reunoista kummaltakin puolelta. Havaitsin, että venekansi on liian leveä, niin otin hieman askarteluveitsellä venekannesta reunoilta pois, niin nyt liukuu nätisti paikalleen eikä jää yhtään vajaaksi eikä jää rakoja irvistämään. Tosin tuo tukikehikko pelasti osin tilannetta, niin ei mennyt kokonaan reunat uusiksi.

Joo. Tosiaan niin itsekkin pyrin tuohon vuosien 88 ja 89 välille. Värisävyt perustuu mulla noihin valokuviin mitä siis netistä on tolta ajalta niukasti löytynyt. Eli siis mitään muutoskia en keulaan ole tehnyt. Vain joitain lisäyksiä. Youtubesta myös joku kerta katoin jonkun videon laivasta joka on ulkoa kuvattu kyseisten vuosien väliltä. Kyllähän väriohjeillakin pääsee melko lähelle todellisuutta. Itse olen vain vähän muuttanut sävyjä jotka antavat jotenkin luonnollisemman jäljen ja näyttävät sävyiltään jo valmiiksi vähän sen näköisiltä, että mallin esikuva on ollut käytössä eli ns. käytönjälkiä. Mutta jos virheitä ilmenee mulla niin ei ainakaan ole vielä myöhäistä korjata. Onneksi ei ole mihinkään kiire =)
Niin, ja esimerkkinä värivalinnoista on kölin sävy. Se on vähän tollainen ruskean punainen. Tarkemmin revellin 37 matta. Tosiaan siihenkin sävyyn on tulossa ehkä pieniä muutoksia, kun alan käytönjälikä lisäilemään siihen päälle…

Itselläkin tuo pöly on ollut riesa. Vaikka kuinka koittaa aina pitää pölyt poissa, niin aina jostain ilmestyy märän maalin päälle pölyä. No, ainakin hiominen auttaa hieman asiaa, mutta siltikin tuo pöly kiusaa. Itse putsaan pöytäni n. viikon välein, niin sitä pölyäkin kertyy :(

Meikäläisen malli on jo nyt niin painava, että ei voisi koskaan edes uneksia mallin mahdollisesta rc-modauksesta. Jos tän purkin laitan veteen, niin varmasti uppoaa saman tien =D Tullut selvästi liioiteltua varsinkin kylkien vahvistusten kanssa.

Tosta kuvien lisäyksestä, että en ainakaan ole aikeissa perustaa blogia, koska sullahan sellainen tässä vasta oli. Mutta toki jos mahdollista, niin sähköpostin välityksellä voidaan myös vaihtaa mielipiteitä ja kuvia…
G.T.S. Finnjet: Vihdoinkin… 13.11.2010 21:51 Rakennusblogi
Moi. Komean pienoismallin olet saanut aikaan. Sinulla tulikin äkkiä tämä valmiiksi. Itsellä ihan mukavasti vaiheessa. Johtuu varmaan siitä, että olen innostunut lisäilemään rutkasti yksityiskohtia mitä sarjassa ei tullut mukana :) Huomasin tossa venekannen kokoamisen aikana että osat 34 ja 35 ovat kummallakin puolella täysin identtiset eli toisen puolen poksi jää avonaiseksi joka tapauksessa. Oliko sinulla tälläistä virhettä osissa? Saa nyt nähdä, että mitä tästäkin tulee. Mennyt nyt niin pikkutarkasi puuhaksi että… Onneksi netti pursuaa valokuvia samalta ajalta kuin mallin esikuva. Winnjetweb on mainio paikka kuvien hakuun.

Itse toteutin peräportin eri tavalla. On yksinkertaisen näköinen kylläkin. Tiedä sitten, että paljonko vastaa todellisuutta.

Pieni onnettomuuskin tossa kävi väsätessäni runkoa. Meinaa lähti kyljet osittain järeineen vahvikkeineen irti. Nyt on kaksinkertainen määrä liimaa kaikissa saumoissa ja vaikuttaa entistä vahvemmalta :)

Menee myös vähän värit eri tavalla kuin ohjeissa, kun vertaan aitoja valokuvia. Näemmä ohjeiden värit ovat vain suuntaa antavia?

Paljonko muuten sinulla meni aikaa koko malliin? Lopputulos on ainakin oikeen mukavan näköinen. Kuvista huomaa, että pölyä on vähäsen joutunut maalipintaan. Samaten mulla :( Liitokset ja saumatkin ovat sinulla oikein siistit.
G.T.S. Finnjet: Lis… 25.10.2010 13:23 Rakennusblogi
Projektiasi on mukava seurata. Varsinkin koska itellä sama paatti rakenteilla :) Mitä kittiä olet käyttänyt saumoihin? Ja kylkien siisteys miellyttää silmää. Itellä on runko ihan hyvässä vauhdissa. Köli on valmis ja vesirajan musta raita menossa. Päänvaivaa itsellä aiheuttaa se, että korvaanko siniset raidat maalaamalla vai käytänkö vain siirtokuvia. Mutta Silja Linen logon ja tekstin joudun hoitamaan siirtokuvana. Pitää vaan varmistaa se että sinisen maalin sävy on sama kuin siirtokuvilla. Sitäkään en ole vielä päättänyt, että maalaanko valkoiset alueet puolikiiltävällä vai kiiltävällä valkoisella. Vielä kyljistä, että oli ainakin omalla kohdalla kamalat laittaa paikalleen vinon rungon takia ja liitokset eivät meinanneet kestää, niin piti tehdä melkoiset tukikehikot. Nyt on todella kestävät, mutta paatti painaa jo nyt melkosesti, mutta ei haittaa. Teen ihan staattisen mallin.
G.T.S. Finnjet: Puuhastelua 3.9.2010 16:27 Rakennusblogi
Projektisi vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. Itsellä juuri työn alla sama laiva. Omastani tosiaan olen jättänyt ton peräportin pois, kun rakennan melkein suoraan laatikosta. Suurimman osan siirtokuvista tulen jättämään pois ja korvaan ne maalaamalla.

Tähän mennessä on pitänyt kittailla paljon, sillä runko on ainakin mulla ollut melko kiero. Myös joidenkin osien yhteensopivuus melko huonoa…

Mutta onnea ja menestystä homaan :)
Admiral Graf Spee 16.8.2010 22:06 Malli
Ville Järvensivu kirjoitti:
Tyylikäs laiva. Näkyy, että on käytetty aikaa ja vaivaa erityisesti yksityiskohdissa. Miten muuten olet tehnyt hakaristit lentokoneisiin, ovatko siirtokuvia vai ihan käsivaralla maalattu?
Moi. Siirtokuvia ovat.
Admiral Graf Spee 16.8.2010 20:27 Malli
Kiitos arvosteluista ja kommenteista.
Admiral Graf Spee 15.8.2010 22:27 Malli
Kiitos kommenteista. Näyttää siltä, että tämä on ensimmäinen malli kyseisestä aluksesta palvelussa.
S.S Oriana 11.7.2009 11:56 Malli
Tomi Mynttinen kirjoitti:
Joonas Nieminen kirjoitti:
Mistä muuten näkee tämän tuotekoodin?
Kyllä se yleensä lukee mallin paketissa. Jos sitä ei paketista löydy tai pakettia ei ole, löytyy se helposti netistä hakemalla mallin ja valmistajan nimellä. Tämän tuotekoodi näyttäisi olevan H376.
Haa. kiitos tiedosta. Joo tuollahan se näyttää olevan tuolla paketin pohjassa joka on juuri tuo kirjoitamasi. Lisätäämpä sekin tonne tietoihin.
S.S Oriana 11.7.2009 11:45 Malli
Mistä muuten näkee tämän tuotekoodin? Sitä kysyttiin jossakin kohtaan tuolla kun sitä lisäilin. Millä tavalla tuotekoodi on ilmoitettu?
S.S Oriana 11.7.2009 11:38 Malli
Kalle Rantanen kirjoitti:
Jonkun toisen väsäämän vastaavan mallin yhteydessä todettiin, että laivan väritys on ilmeisesti jossain vaiheessa muuttunut, joten ei ohjekaan välttämättä väärässä ole.
Joo. Eli on totta että laivan väri on muuttunut myöhemmin. Suurin ero varmaan on että rungon kellertävä alue on muuttunut myöhemmin valkoiseksi. Ohjeessa on silti paljon puutteita sillä kaikkiin osiin ei löydy edes mitä väriä tulisi käyttää.