Pienoismallit.net

Samuli Suonenvirta

T34/76A nostettu järvestä...   7.8.2012 22:16
"Incredibly, after a few minor repairs, they were able to start its diesel engine." Tuntuu kyllä aika erikoiselta tai sitten ennen osattiin tehdä kunnon moottoreita.
Spray-maalin poisto   21.6.2012 10:01
En tiedä muiden kokemuksista Fairy Power Spraysta, mutta minulla oli ainakin suuria vaikeuksia saada poistettua nimenomaan spraymaali mallin pinnasta. Kyseessä oli pohjamaalina toiminut Mastonin mattamusta spray joka piti poistaa kun lopullinen maalaus meni pieleen. Päällä oli Vallejon maaleista sekoitettu oma sävy joka sekin lähti yllättävän nihkeästi mutta lähti kuitenkin. Musta spray taas oli kuin sulanut malliin kiinni eikä se ollut lähtenyt kahdenkaan käsittelyn jälkeen kokonaan pois mutta kuitenkin tarpeeksi hyvin uudelleenmaalausta ajatellen. Fairya oli varmasti tarpeeksi ja se sai myös vaikuttaa melko kauan ennen maalinpoistoa.

Minulle tuli vain sellainen asia mieleen, että olisikohan Tamiyan hidastin reagoinut jotenkin maalien kanssa ja tehnyt niistä normaalia jämäkämmät kuivumisen jälkeen? Nimittäin hidastinta kului melko paljon kun ruisku meinasi mennä koko ajan tukkoon.
Kestääkö Milliput bensaa?   12.6.2012 21:33
Kaikenlaista tiivistettä on kokeiltu ja ruuvi vuotaa vain, joten olen tullut siihen tulokseen, että kannattaa tukkia se niin täydellisesti, ettei se voi enää vuotaa. Koko ruuvihan on loppujen lopuksi aivan turha, kun koko kaasarin purkamiseen ja tyhjentämiseen menee ehkä 4 minuuttia. Eli jotain massaa aijon sinne tunkea ja Milliput vaan sattui tulemaan mieleen, kun itsellä ei juuri tällä hetkellä ole muuta saatavana. Toinen vaihtoehto on toki sitten esimerkiksi kemiallinen metalli tai muu vastaava mutta ajattelinpahan vain kysäistä jos vaikka Milliput kestäisi niin sillä ei olisi niin väliä mitä sinne tunkee.
Kestääkö Milliput bensaa?   12.6.2012 21:06
Terve!

Tällainen pikainen kysymys, että kestääkö Milliput -kaksikomponenttimassa bensaa kuivuttuaan? Ajattelin vain tukkia PV:n kaasarin poistoruuvin tiiviisti ja tuli mieleen kokeilla Milliputtia. Massa olisi siis käytännössä katsoen jatkuvasti kosketuksissa bensan kanssa, jossa on 3% öljyä seassa.

Kiitos ja anteeksi!

-Samuli
Hyvä, kiitokset avusta! On harmi jos Suomesta ei saa kuin noita pieniä purkkeja. Täytyy kokeilla tuota mallikauppaa.
Löytyykö noita Tamiyan akryyleitä postimyyntinä 23ml pulloissa Suomesta? Kaikki mitä olen itse löytänyt on ollut 10ml pulloissa ja se tuppaa olevan hieman liian vähän. Ulkomailta tilaisin muuten, mutta maaleja tulisi sen verran paljon että tullien ym. kanssa ei kiinnostaisi tapella.
Kyllä minun mielestäni ainakin voi vetää sitten, kun vanha on kuivunut kosketuskuivaksi. Se on vähän makuasia eli ei siinä tee väärin vaikka antaa kuivua pidempäänkin tai sitten ei.
Ennemmin useita kertoja ohuella litkulla, kuin kerran vahvalla. Menee muuten helposti yli ja efekti näkyy liiaksi vaunun pinnassa.
Model Expo 2012 - tulokset   12.4.2012 20:24
Petri Kovanen kirjoitti:
Juu kuulopuheiden perusteella (en päässyt paikalle) viime vuosi oli floppi. Niin on varmaan tänäkin vuonna jos kaikki mallarit dissaa tapahtumaa varmuuden vuoksi.

En oikein ymmärrä että samassa viestissä ilmoitat luultavasti "boikotoivasi" tapahtumaa ja kuitenkin valittelet sen kuihtumista?
Niin no, mielestäni tapahtumajärjestäjä ei ole antanut tähän oikein muuta vaihtoehtoa - ei ne asiat muutu jos katsojat/osallistujat toimivat aivan järjestäjän pillin mukaan. Mielestäni tapahtuman kuuluisi pyöriä juuri maksavien katsojien ja osallistujien ehdoilla eikä vain maksimaalisen rahallisen voiton saamiseksi. Vaikka en olekaan Expossa käynyt kuin viimeisenä neljänä vuonna niin siltikin olen huomannut, että edelleen vuosittain samat epäkohdat ovat korjaamatta; Ennakkoilmoittautuminen ei ole ainakaan muistaakseni toiminut vielä kertaakaan, nettisivut eivät ole ajan tasalla, aivan järjetön ryysis viikonloppuna (mistä ehkä noin 1/4 on tullut tapahtumaan vain pienoismallien takia) sekä Messukeskuksen henkilökunnan hankaluus.

Muistan kun esimerkiksi viime- ja edellisvuonna kun kävin aivan kohteliaasti kysymässä henkilökunnan jäseneltä saisinko ottaa mallini ja poistua paikalta n. puoli tuntia ennen messujen sulkemista, sillä olen pitkämatkalainen (pitkämatkalaisille tämä mahdollisuus oli luvattu!). Sain vain töykeän vastauksen että en saa, sillä joku voi vielä tulla katsomaan malleja(!) Viiden minuutin keskustelun ja mielestäni hyvien perustelujenkaan jälkeen tämä ei käynyt ko. rouvashenkilölle. IPMS:ssälle tämä kävi hyvin, sain jopa henkilökohtaisen palautteen malleistani joka oli mielestäni erittäin mukavaa. Muutenkaan minulla ei ole mitään IPMS:ssää vastaan - he ovat mielestäni suorittaneet tehtävänsä hyvin.

Kisojen järjestämisessä ei ole mitään järkeä samaan aikaan PetExopn ja lapsimessujen kanssa. Ryysis on joskus aivan älytön, varsinkin kun tuntuu joka toisella olevan lapsirattaat mukana. Olen silti sitä mieltä, että tapahtuma on hyvä järjestää samanaikaisesti jonkin toisen tapahtuman kanssa (näin harrastuksen näkyvyys säilyy), mutta kolmen täysin eri harrastelijakuntien kanssa samanaikaisissa tapahtumissa ei vain ole järkeä. Ennemmin vaikka vain kaksi tapahtumaa kerrallaan.

Näistä(kin) asioista on joka vuosi annettu runsaasti palautetta, ainakin täällä ja ymmärtääkseni myös suoraan tapahtumajärjestäjälle, mutta siltikään mitään muutosta ei ole tapahtunut. Joten kyllä, todennäköisesti tulen boikotoimaan tapahtumaa ja kyllä, mielestäni on erittäin valitettavaa, että tapahtuma kuihtuu. Model Expo on ideana hieno ja toteutuskelpoinen, mutta jos halutaan taata tapahtuman jatkuvuus täytyy jonkun asioista päättävän herätä ja tehdä asialle jotain. Ei voida olettaa, että jokin tapahtuma toimii, jos maksavia ihmisiä ei kuunnella sitä suunniteltaessa.

Haluan edelleen korostaa, että kritiikki ei kohdistu IPMS:ssään, vaan tapahtumajärjestäjälle. Tuomarointijutut ym. eivät mielestäni ole se tärkein parannuskohta, vaan koko tapahtuman toimivaksi saaminen.