Pienoismallit.net

Paavo Virolainen

Eleanor (1974): Loppukasaus 5.5.2020 20:20 Rakennusblogi
Eleanorhan siinä. Ihan hyvä lopputulos syntyi. 71 ja 73 mallin isoin ero on keulassa. Mallissasi on juuri 73 mallia vastaava maski. 71 mallissa oli vielä kromipuskuri. Sisustassa ei taida juuri eroa olla. itelläni on 72 mallinen avo versio ja se on taas erilainen keulaltaan verrattuna 71 ja 73 malleja.
Paavo Virolainen 28.2.2019 13:33 Käyttäjäprofiili
Tuomo Kamppinen kirjoitti:
Onneksi olkoon !!
kiitoksia
Iso Kirkkovene 6.2.2019 15:22 Malli
Anne ja Marko kirjoitti:
Ole hyvä vain Matti;).Tuo puunkäsittelyhän on hieman aikaa vievää,tuon venerungon värin saamiseen meni parisen viikkoa ja erilaisia hiekkapapereita meni pieni nipullinen.

Kirkkovene oli siinä hankala että kun,se on avovene.Kittiä ei voinut käyttää lainkaan ja toinen mitä en suosittele on Eri Keeper.Se ei pidä mitään ja soveltuu vain paperille.
.Kokeilin Erikiperää liittämällä kaksi puuta yhteen ja jo seuraavana päivänä vääntäessäni lautoja irvisti saumat.Vaihdoin tuttuun ja turvalliseen Timpurin D3 liimaan joka ei antanut yhtään periksi.lauta katkesi liimauskohdan vierestä.Eli siinä paras liima ja on vielä vedenkestävääkin kuivuessaan hyvin, toisin kuin Erikiperä.

Onneksi liimakokeiluni Erikiperän kanssa jäi vain tähän yhteen kertaan heh..Täältä peräkylästä kun ei saa muuta liimaa.

Siellä Annen Instassa on tosiaan paljon laivojen kuvia,jotkut hyvinkin vanhoja ajalta ennen digiloikkaa,joitan löytyy myös meidän Facestakin muutamia kansioita .

.Tämä PM on vähän jäänyt paitsioon kun tänne yritämme saada vain valmiita malleja ja työn alla on jatkuvasti 2-3 mallia yhtä aikaa.Hiljaa hyvä tulee ja kärsivällisyys kasvaa

T.Marko ja Anne
Itelläni on Erikeeperistä ihan päinvastaiset kokemukset :) kesällä puutöitä tehdessä sillä liimasin osat toisiinsa ja eihän niitä saanut toisistaan irti ensinkään. Riippuu varmaan liimattavasta alueesta. Mutta tuo teidän malli on taas sitä luokkaa että sanattomaksi vetää. Oikessa taustassa kuvatessa menisi ihan oikeasta.
Nieuport 11 4.1.2019 13:26 Malli
No joo tää potkuri asia on nyt jo ihan selvä. Oisko tuosta muuta kommentoitavaa?
Nieuport 11 4.1.2019 11:00 Malli
Veikko Karppinen kirjoitti:
Taas nätti kangaspuu Paavolta. Jos edellisestä Pfalzista kommentoin paria kohtaa koskien virheellistä takilointia (joka osaltaan johtui Eduardin virheellisestä ohjeesta), niin tässä Eduardin virheellisestä ohjeesta poiketen takilointi on käsittääkseni aivan oikea ;-) Onko korkeusperäsimen ohjausvaijerit samaa EZ lineä kuin muu takilointi, kuvissa ne näyttävät paksummalta?

Tuossa asussa kone näyttää aika siistiltä, itse olisin ehkä lisännyt hiukan säistystä. Paavon Pfalz sai kommenttia potkurin maalauksen osalta - näissä koneissahan potkurit olivat varmaan kovasti kulutustavaraa ja vaihtuivat, mutta itse en olisi tehnyt ranskalaiseen koneeseen noin selvästi laminoitua valmistetta olevan potkurin - tumma yhtenäinen syykuvio olisi ehkä istunyt paremmin? Ja siipitukiin toteutettu syykuvio olisi kannattanut tehdä tietysti pituussuuntaisena.
Kyllä se sitä samaa EZ lineä on. Potkurin maalaus taidot on minulla mitä on. Pitää yrittää tehdä parempia.
Pfalz D3a 28.12.2018 17:39 Malli
Niin sitä tulee sokeaksi omille töilleen että ei huomaa edes puuttuvia takilointeja. Kiitos Veikko huomautuksesta. Tuota puuväri juttua pitää testata. Kiitos Tervo linkistä.
Bell UH-1 Huey 27.12.2018 10:41 Malli
Laatutyötä jälleen kerran Raimon pajalta. Paljon tuolla on pituutta? ei osaa oikeen hahmottaa tuon kokoa.
Pfalz D3a 27.12.2018 10:39 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
PS: Jos nyt ehdottomasti halutaan jotain kritiikkiä, niin ehkä tuo propelli on hieman liian monotoninen. Pitää katsoa referenssit, ja tehdä senmukainen propelli. Tuskin se nyt ihan tuollainen oli ollut.
Täysin samaa mieltä kanssasi. Kyllä kattelin millainen se pitäisi olla. Kahteen otteeseen ropelin maalasin ensin yrittäen jäljitellä niitä juovia mutta siitä tuli ihan hirvee :) joten päädyin jättämään sen tuommoseksi. Miksei kukaan tee siirtokuvina noihin potkureihin puujäljitelmää. Tai joku joka osaa tehdä tuon vois pitää täällä oppitunnin aiheesta.
Heinkel He 280 25.12.2018 10:08 Malli
Tosi hyvän näköinen malli harvemmin(jos juuri koskaan) mallinnetusta koneesta. Omaa silmää miellyttää juuri tämä tyylisuunta missä mallia ei ole liikaa säistetty. Prototyyppimäinen maalaus on hieman tylsä, mutta kuuluu asiaan. Sen verran vieras leko tää minulle etten tiedä tuon kokoa. Mutta arvelisin olevan ME-262 kokoa?? Antin hyvien kuvien kanssa tämä on huippumalli.
Junkers Ju-88 A-4 13.7.2018 09:19 Malli
Ottaen huomioon mallin skalan, niin näyttää ihan hyvälle. Tuo ohjaamon raamien maalaus on onnistunut hyvin. Pointsit kokarditunnuksisesta koneesta. Taitaa olla eka JU88 jonka nään kokardeissa.