Pienoismallit.net

Marate

Koottavat veturit   20.10.2010 10:41
Kai ymmärretään, ettei nuo moottorillisetkaan kulje kaksikiskoradalla, tai ainakaan virtaa ei oteta muovipyörien avulla ; )
Lienevät vain kankikoneiston havainnollistamiseksi moottoroitavia, virta varmaankin paristoista??
Nuoriso-painotteisuus   8.1.2010 22:02
Onko tässä mallissa kaikki kohdallaan (sentään 17v)?
www.pienoismallit.net/galleria/malli_7134/
Minusta tämä jo menee turhanpäiväisyyden piikkiin.
Nuorten arvostelu   5.1.2010 20:25
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Ville Järvensivu kirjoitti:
Ei ne kaikki junorit jätä kirjoja lukematta. Lukeminen on mukavaa ja sivistävää viihdettä. Tällähetkellä menossa Hitlerin sota pohjoisessa. On muuten hyvä kirja. :)
Olet ilmeinen poikkeus, tosin valitsemasi kirja ei välttämättä saa meikäläisen siunausta jos et muuta lue.
Nuorten arvostelu   5.1.2010 10:14
Raimo Leino kirjoitti:
Ei vaan ihan tosissani ehdotin tuota nimettömyyttä, koska mallejahan täällä pitäisi arvostella, eikä suinkaan mallien rakentajia.
Olen ihan samaa mieltä, silloin ei tule mukaan myöskään ylimääräistä nöyristelyä jos mallari on ns. kovan tason mallari.
Samsungin digikamera   29.12.2009 18:14
Yksi parhaita entry level järkkäreitä on Pentaxin K-x, se hakkaa monet lähes ammattitason APS kennoilla varustetut järkkärit hienolla korkean herkkyystason jäljellään - valovuosia paremmalla kuin mm Pentaxin lippulaiva K-7. Hintataso on hyvien kompaktien luokkaa, eli alle 600€ saa sekä rungon, että 17-55mm kittilasin.
Jos kompaktit kiinnostaa, niin suosittelen melkein mitä tahansa Panasonicin mallia, aina testien kärjessä ja löytyy jopa todella laajakulmaisilla laseilla varustettuna. Jos pitkät teleet ei kiinnosta kauheasti, on LX3 yksi parhaista kompakteista markkinoilla - vehkeestä löytyy myös Leican versio, mutta sitten jo muutama satanen kalliimpana.
Järkkärin kenno on useimmiten ns. APS kenno, joka paljon kompakteja suurempana edellyttävät pitempää polttoväliä samalla kuvakulmalla kuin pienten kompaktien kennot, tämä tarkoittaa, että APS kennon ja objektiivin yhdistelmä vaatii selvästi pienemmän aukon jotta syväterävyysalue olisi riittävä mm koko mallin alueella.
Kompakteissahan automatiikka ratkaisee kaiken, ja pienin aukko on usein aika iso, eli jopa alle f10, jolla kuitenkin pärjää kohtuullisesti, koska sen kenno ja polttoväli on myös pieni/lyhyt.
Tuon Panasonicin LX3:n ominaisuuksiin kuuluu hieman isompi kenno ja manuaalisäädöt. Sillä voi myös ottaa RAW kuvia, ja korjailla niitä sitten itse. Laajakulma-asento vastaa kinarin 24mm laajakulmaa ja telepää 60mm lasia, joka on vain hieman perinteistä 50mm normaaliobjektiivia pitempi, mutta tuohan toimii hyvin, kun ottaa jalat alleen ja zoomaa niillä, sitä vastoin laajakulmaisuutta ei yleensä pysty lisäämään, koska ainakin sisällä tulee seinät vastaan.
Nuorten arvostelu   26.12.2009 18:55
Mielestäni pelkkä mallarin ikä ei voi olla ainoa kriteeri arvostelun perinpohjaisuudelle. Ok, 11v ei voi olla kovan luokan harrastaja, mutta 20v jo kylläkin, toisaalta minkä ikäinen tahansa voi olla aloittelija, ja miten sitten siihen pitäisi suhtautua jos ei tiedä harrastuksen kestoa.
Monelta puuttuu tiedoistaan noita tärkeitä tietoja itsestään ja harrastuksen kestosta, oisko syytä, jos ei ihan vaatia, niin ainakin suositella kertomaan kuinka monta vuotta ja kuinka intensiivisesti on mallailua harrastanut, helpottaisi arvostelijaa ymmärtämään mikä on mahdollista ja mikä ei - kysyn vaan?
Toinen vaihtoehto on se, että ei sitten ota hernettä nenään jos arvostelun taustalla on käsitys jo jonkun aikaa harrastaneesta mallarista vaikka todellisuus olisikin toinen.
Nuorten arvostelusta olen mielestäni imenyt itseeni hyviä neuvoja tavasta lähestyä esiteltyä mallia, jatkossa yritän olla mahdollisimman rakentava.
Nuorten arvostelu   25.12.2009 19:24
Olen viimeaikoina törmännyt aiheeltaan ihan mukaviin malleihin jotka meikäläistä jollain tavoin kiinnostaa. Ongelmana minulle on mallien arvostelu, koska monet on 11-15v tekemiä ja minusta lopputulos on ajoittain melko, hmm, sanoisinko syvältä, mutta tietysti pitäis mieluummin innostaa kuin masentaa.
Onko muilla samoja murheita, vai olenko yksin arvosteluongelmineni.
Missä kulkee ihan raa-an arvostelun ja innostavan arvostelun ikäraja?
Onko 18v sellainen jonka tulisi kestää kovaakin kritiikkiä, vai vasta 25v?
Entäs vanhat pierut jotka ehkä aloittelevat lapsuudessa muutaman kerran kokemaansa juttua uudelleen, heitä kai saa sitten pieksää kuin vierasta sikaa - vai?
No, tuo viimeinen juttu oli vitsi, eikä kuulu otsikon alle.
Ainakin minulle vaikea juttu tuo nuorten arvioiminen ja arvostelu.
t.Markku
Resiinin myrkyllisyys?   20.11.2009 10:32
Meikäläinen oli laminointihommissa Fiskarssin muovitehtaalla 60-luvulla. Hartsit sotkettiin muoviämpäriin ja siitä sitten kostuteltiin ja telattiin matot (tehtiin lipputankoja ja kaukolämpöputkien eristeputkia).
Välineet ja kädet pestiin 200l tynnyriin asennetun hanan alla Trikloorietyleenissä.
Myöhemmin olen laminoinut mm epoksiharteilla oman veneen runko-osia. Ahtaissa sisätiloissa, mm avotilan alla laminoidessa, oli aina välillä peruutettava pois ja mentävä ulos hengittelemään, sen verran heikko olo tuli (jos nyt en lähde, niin täältä omaiset löytää).
Nyt kuusikymppisenä olen vielä tuotekehityshommissa - kuinkahan fiksu olisin jos noita läträyshommia ei olisi tullut tehtyä ilman hengityssuojaimia (toivottavasti työnantaja ei tätä lue).
En suosittele negatiivisen palautteen antamista jos joskus haluaa kyseiseltä kauppiaalta vielä jotain hankkia. Itse annoin kerran neutraalin palautteen eräälle amerikkalaiselle myyjälle, ja sen jälkeen en sitten sieltä mitään saanutkaan, lopulta myönsivät, että minut on merkitty mustalle listalle heidän tiedostoissaan. Kuvittelin naivina, että jos menee ok, mutta ei mitenkään hyvllä palvelulla, niin neutraali olisi juuri sopiva määritelmä.
Nykyään eBayssä on arvostelulle useampi kohta joihin voi pistää erilaiset arviot, kuten nyt tässä tapauksessa voisi pistää kommunikaatiosta hieman huonommat arvosanat kuin muissa osioissa.
Pitää muistaa, että omat arviot kauppiaille näkyy myös omassa profiilissa, ja jos antaa kovin usein päin naamaa, niin hyvätkään myyjät eivät välttämättä halua myydä pelätessään samaa kohtaloa kuin edelliset - joutuu yksinkertaisesti ronkelin ostajan maineeseen.
Autenttisuus ja säistäminen   26.7.2009 19:46
Ora on niin oikeassa kuin vain voi olla, tosin silloin on kyse aina VAIN omasta mielipiteestä, ei mistään kaiken kattavasta faktasta.
Ovelaa, että Ora sai minut ajattelemaan vasta 60v täytettyäni asiaa tästä näkökulmasta - oppia ikä kaikki ;-)