Pienoismallit.net

LapioL

Yli 1700 käyttäjää   7.9.2011 20:19
No joo… Varmaan puolet ei käy enää koko sivustolla ollenkaan, mitä nyt tässä pari-kolme vuotta vanhoja malleja olen taas katsellut ja kommentteja antaneiden profiileja käynyt kyyläämässä niin suurimmalla osalla mitään ei ole pariin vuoteen tehty, ei kirjoitettu tai lisätty malleja yms. :/

Kyllä täällä vielä pyörii tuttujakin nimiä vaikka 3v sitten viimeksi tätä sivustoa lueskelin, joten ihan hyvä ja lojaali käyttäjäkunta täällä tuntuu on, sanoo numerot mitä sanoo :)
Hellerin vanhoja malleja   31.7.2011 22:08
Rakennettavaksi nuokin on alunperin tarkoitettu, vaikka niillä jonkin verran arvoakin tietysti on. Väittäisin kuitenkin, että suhteellisen vähän arvoa, jos vertaa siihen iloon mitä sen mallin tekeminen todennäköisesti tuottaa :)

Riippuu sitten itsestäsi, haluatko tehdä mallit nyt vai odottaa että kokemusta ja taitoa kertyy enemmän (vanhentaminen ja muu säistäminen, maalaus, kittaaminen, lakkaaminen, isompien rakennusvirheiden välttäminen ja mahdollisten sellaisten korjaus).
Jos haluat ne rakentaa niin tee, myymään ei ainakaan kannata ruveta. Sillä tavalla et rikastu ja jää hienot mallit kokoamatta ja hauskuus kokematta :)

Itse jos saisin käsiini jotain vanhempia malleja, odottaisin muutaman vuoden että osaisin ne tehdä edes jotenkuten kunniaa niille ja lahjoittajalle tehden. Vinot laskutelineet, epäonnistuneet siirtokuvat/maalaus, pikkuvirheet siellä täällä… Varsinkin, kun mallilla on jo ikää, voi hermot joutua koetukselle jos ei ole vakaa käsi ja homma vankasti lihasmuistissa.

Eli siis, siitä vain rakentamaan jos haluat (pitipä sekin kirjoittaa pitkästi, anteeksi)!
Viimeisin mallailuhankinta   29.7.2011 21:56
Kesäalen päättymisen kunniaksi Harrasteesta vielä lisää Smeriä: IL2 ja Me 262A1a (tsjp). Lisäksi Humbrolin 56:ta purkki, nyt onkin varastot sen verran täynnä että pärjää siihen asti kun varastot ehtyvät.
Viimeisin mallailuhankinta   25.7.2011 23:11
Vähän varastot päässeet tyhjenemään niin Harrasteesta tarttui sitten mukaan Vallejon kittiä, muutama purkki Humbrolin maaleja ja kaksi 1/72 lekoa: Revellin P-51D Mustang ja Smerin Breguet 693 :)
Kesälomaa mallailusta   3.5.2008 20:45
Joo, ei taukoa missään nimessä ! ! Päinvastoin. Just niin, kun ei ole kokeita tms. riesana, pääsee villi mallinrakentaja vauhtiin. Vaikka onhan siinä perinteiset mummolareissut, mutta eiköhän siinä muutama malli tule väsättyä normaaliin meininkiin.
Messerschmitt Bf 109 G-10   2.5.2008 18:16
Juu minullakin on tuo sama malli ja rakennettuna. Se oli myös minun toinen pienoismalli. Ihan helppo koota ja siinä on se rinkula siirtokuvana. Ei hätää, menee kasaan melkein liiankin helposti :)

- Kessukaks
Mig31 "Firefox" ?   26.4.2008 20:39
Raimo Leino kirjoitti:
Juu siis kyse on elokuvasta nimeltä Firefox
Kyllä sen tajusin. Meinaan vaan, että sekoitan nimet että jos joskus olisin ko. Firefoxin nähnyt joltain FiktiveModelsilta niin sekoittaisin nimen johonkin Foxhoundiin. Pahoittelut jos joku sen toisin päin älysi. Kiittäen, kumartaen ja takavasemmalle poistuen.
Mig31 "Firefox" ?   26.4.2008 19:52
Revelliltä löytyy 1:144. Tai sitten se on Mig-25 Foxhound. Ja 1:144 ei taida olla se mittakaava, johon herra kersantti sen haluaa. Mutta ainakin yritin auttaa :)
Kauppiashakemisto   26.4.2008 19:47
Hämeenlinnassa PRISMA. Löytyi kolmekymmentä erilaista mallia ja samanverran maaleja. Ei mikään ammattilaisen nurkka, mutta keskivertomallarille markettimatkalla mukava iltapuhde :) Ei oo Tampereen Prismassa semmosta valkoimaa, mansessa on vaan pari laivaa ja muutama suihkari.
Maalien ja liiman hajut   19.4.2008 15:33
Kasimir Karanka kirjoitti:
Sitä varten on piilolinssit ;)
Mähän pian sörkkäsen pienoislentokoneen ikkunan sinne silmään jos mä niiden kanssa rupean söheltämään :)