Pienoismallit.net

Michael von Bell

Revellin emalimaalit   15.4.2020 10:39
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
eikä sitä kannata ohentaa Tamiyan keltakorkkisella, jossa on 80 % isoropanolia. Emalimaali sakkaa isoropanolissa.
Tamiyan tuoteselosteessa tuon keltakorkkisen sisältö on Metyyli-isobutyyliketoni ja ethylene glycol monobutyl eikä isopropanoolia. Tuo valkokorkkinen X-20A sisältää isoproopaanoolia.
Kokemuksia maalauskaapista?   7.2.2020 12:49
Mika Hyppönen kirjoitti:
Oon miettinyt omaa askartelua. Onkohan tuommoisen imuteho riittävä? 3,6 kuutiota minuutissa…

www.biltema.fi…elma/ilmanvaihto/moottoritilan-tuulettimet/moottoritilan-tuuletin-2000040826

Kokemuksia?
Mulla oli aikasemmin käytössä oma rakennelma jossa oli käytössä vastaava biltaman tuote mutta versio joka oli n 13-14v sitten myynissä. Muistaakseni kapasiteetti oli samaa luokkaa.
Minulla on asenettu 2kpl noita tuulettimai ja maalaus kaapin leveys oli jotain 60cm ja korkeusn 35cm. Silloin tuo oli kalibroidulla virtausmittarilla mitattu riittävä virtaus kaapin aukossa. Enää en muista mikä oli teollisuus suositus tuolle virtaukselle mutta saattaa googlella löytyä.
Tuossa omassa rakenelmassa oli viel ätehty niin että imu oli alaspäin joka myös tehostaa tuota imua, eli jos imu tapahtuu takaseinästä on samalla imuteholla pinempi hyöty.
Verattuna nykyiseen Bench Vent imukaappiin niin tuo oma tekele oli heikompi, vanhassa tuli liuotin maaleilla pientä hajua mallaiulu huoneeseen mutta nykyisellä ei huomaa hajua vaikka maalaisi uudella tamiyan laquer maaleilla jotka haisevat ihan sika pahalle.
Kokemuksia maalauskaapista?   2.2.2020 19:44
Ex luokiteltu vetokaappi voisi olla kokonaisuudessaan tilassa jossa on räjähdysherkkää kaasua tai pölyä. Tuota kyllä ei normi vetokaapiin tarvii vaan tuo suojaus on vain poistokanavassa.
En ole tuohon mitään suoraan standardia löytänyt (en kyllä mitenkään aktiivisesti etsinytkään). Mutta Bench Ventin sivuilla löytyy tämä teksti: UL, VDE and CSA approved -sealed electrical wiring and switch, downstream of filter.
Eli ehkä tuo VDE tai CSA hyväksynnän kriteereistä löytyisi jotain.

Om vetokaappi on tuo BenchVentin BV300, vetää kyllä kaikki pölyt ja hajut mennessään.
Kokemuksia maalauskaapista?   2.2.2020 15:32
Marko Teerioja kirjoitti:
Minua on jo pitkään kiinnostanut termi "kipinäsuojaus". Tarkoitetaanko sillä mahdollisesti valokaarivikasuojaa tms? joka liittyy sähköpääkeskukseen vai mitä ihmettä? Nopeasti en löydä mitään erityistä määritystä sähkölaitteelle vaadittavista erillisistä kipinäsuojauksista. Ehkä en vain osaa etsiä oikeilla termeillä. Täällä on varmaan joku koulutettu sähköasentaja tai muu sähköasiantuntija, joka voisi valaista minua tästä? Tulee muuten mieleen sekin, että eikös keittiössäkin voi syntyä palava ilmaöljyseos, joka voisi syttyä kipinästä siellä liesituulettimessa?
Tuossa suojauksessa on se että moottori ei ole suoraan ns 'ilmavirassa'. Eli kun herkästi syttyviä kaasuja menee läpi niin ei mahdolliset kipinät moottorin sisällä sytytä siitä kaasuseosta.
Uusia Suomi-malleja tulossa   2.10.2018 18:12
Paavo Virolainen kirjoitti:
Minkäs tasoinen valmistaja tuo Tarangus mahtaa olla? Ikinä kuullutkaan tuosta firmasta.
Viggeniä lukuunottamatta kaikki sarjat ns limited run sarjoja. Vaatii rakentajalta vähän enemmän mutta ihan kohtuu malleja.
HannuL kirjoitti:
Mitähän väriä laskutelineet ja kuilut olivat G-2 koneissa oli tänne tullessaan ja miksi väriä olisi muutettu peruskorjauksen yhteydessä?
Veikkaisin että persukorjauksen yhteydessä siipi on voitu maalattu irrallaan rungosta jolloin tuo kuilu saa helposti saman värin kun siiven alapuoli.
Ei ole käsillä mitään referenssiä fougasta, joten kuinka paljon noita siivekkeitä levennettiin?
Levennettiikö ne rungon suuntaan vai siiven kärjen suuntaan?
Tarkoitus olisi myös esitellä MRP maalien käyttöä Nordic Challengin rakentelu demossa. Näillä näkymin maalaus osuus tulee lauantai iltapäivälle mutta lisää kun aikatalut tarkentuvat.
Olen ihan pikkasen kiilottanut ennen siirtokuvia mutta lakkaa ei tartte.
On yhtä ohutta kun alclad joten ei peitä mitään naarmuja. Metallisävyjä en ole kokeillut.