Pienoismallit.net

Tervo Salminen

Spitfire LF Mk IXe 23.5.2020 17:08 Malli
Juha Jokinen kirjoitti:
Hei Tervo. Jotain tällaista ajoinkin takaa. Kyllä parinkympin puhelimellakin saa kuvat aikaiseksi. Kunhan osaa sitä käyttää…
Mä olen parilla puolentoistasadan 13 megapikkelsin Kiinanihmeellä yrittänyt kuvata, eikä niistä tullut mitään. Ehkä olisi pitänyt katkaista puhelu kuvaamisen ajaksi…
Spitfire LF Mk IXe 23.5.2020 16:12 Malli
Juha Jokinen kirjoitti:
Mielenkiintoinen Spittivariantti. Tuosta kuvauksesta vielä. Nykyisillä puhelinkameroilla saa ihan kelvollisia ellei jopa ihan hyviäkin kuvia, kunhan muistaa tuon tummemman taustan ja kuvausetäisyyden ja vakaan käden. Harvalla kuitenkaan löytyy järjestelmäkameroita ja niihin tripodeja eli kolmijalkatellinkejä. Valotuksen mulkkaus on jo alan harrastajien tai ammattilaisten hommia. Tätäkin saittia katsellaan niin erilaisilla laitteilla, että oksat pois! Menikö offtopicin puolelle jo.
T.Juha
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
BS!

Jos tämä olisi totta, mä hoitaisin puhelut kameralla ja kuvaamisen puhelimella.

Kuvaaminen ei vaadi järjestelmäkameraa, halvan jalustan käyttö on tarpeellista sekä kännykällä että ihan oikealla kameralla kuvattaessa. Halvalla kameralla (mulla kakkos/kolmoskamerana käytetty 40 euron Samsung NX1000) saa ihan riittävän hyviä kuvia kun opettelee edes kuvauksen perusasiat, johon ei tarvita edes harrastajaa, saatika ammattilaista.
Spitfire LF Mk IXe 15.5.2020 17:33 Malli
HannuL kirjoitti:
Tuntuu kuvauskalusto olevan heikoin lenkki minun mallailussani. Vanha pokkari ei oikein tarkenna enkä ole saanut tuota kirkkauttakaan kuviin vaikka valoa periaatteessa on paljon.
Kun kuvaat automatiikalla (kuten ilmeisesti teet), ja kuvasta valtaosa on tuota valkoista taustaa, jonka kamera yrittää valottaa keskiharmaaksi, on sinun ylivalotettava kuvaa 1 - 1.5 aukkoa. Tämä valotuksen kompensointi löytyy joka kamerasta, yleensä merkattu +/- merkillä.
Sukhoi Su-2R 10.5.2020 21:32 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
A Lappalainen kirjoitti:
Pavel Osipovitš suunnitteli tämän koneen vielä Andrei Tupolevin oppilaana, mutta sai tämän koneen myötä pääsuunnittelijan pestin ja oman OKB:n numero 51.
Kiitos kommentista A.L.!

Wikipedia tosin sanoo: "It was the first airplane designed by Pavel Sukhoi". Jos se suunnittelija oli todellakin P.O., niin laittaisitko viitteen. Vai onko P.S. ja P.O. sama henkilö?
Pavel Osipovich Sukhoi[1] (Russian: Па́вел О́сипович Сухо́й; Belarusian: Па́вел Во́сіпавіч Сухі́, Paviel Vosipavič Suchi; 22 July 1895 – 15 September 1975) was a Soviet aerospace engineer and aircraft designer.

Eli sama äijä, vähän tuttavallisemmin ;-)
Ilmarinen, Suomen ensimmäinen… 7.5.2020 10:24 Rakennusblogi
Matti Piilola kirjoitti:
Aivan toisenlainen on vastaanotto ollut kansainvälisillä areenoilla. Olenkin muutamista tuotoksistani pitänyt rakentelublogia Ships of Scale ja Model Shipworld sivustoilla, ja täytyy kyllä sanoa että vastaanotto on ollut huomattavasti antoisampaa, kirvoittaen usein mielenkiintoisiin keskusteluhetkiin eri kollegojen kanssa.
Ikävä kyllä ainakin autopuolella on toi Jenkkifoorumi hiljentynyt yhtä pahasti kuin täälläkin. Oliskohan se niin, että naamakirjan kautta on helpompi keskustella naamakkain kuin tosielämässä?
The Fastest Guns Alive 2.5.2020 08:22 Malli
Tomi Eloranta kirjoitti:
Kylläpäs täällä taas joillakin on hermot kireällä, itse ainakin luin tuon Mikan kommentin että oli hiukan pilke silmäkulmassa kirjoitettu.
Kuten tämäkin ketju?
The Fastest Guns Alive 2.5.2020 08:12 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
En itse ota sitä kovin vakavasti enää, koska sain aikanaan sen tittelin ensimmäisen kerran.
Kuitenkin sulla jokaisessa mallissa pisteytysmahdollisuus päällä. Mitä sillä tavoittelet? Älkää tehkö niin kuin minä teen, vaan niinkuin toivon muiden tekevän?
The Fastest Guns Alive 1.5.2020 08:31 Malli
Jean Forsberg kirjoitti:
Niin, ettäkö hyvästä taidosta pitäisi rangaista? Olen kovin pahoillani, mutta näin se elämä vaan toimii, toiset on parempia jossain, kuin toiset.
Tämä keskustelu on käyty kymmeniä kertoja! Tämä ei ole mikään "kaikki pelaa" -kilpailu, eikä koululuokka jossa kaikki etenee sen hitaimman ehdoilla, vaan foorumi, jonka säännöt on kaikille samat ja kaikki lähtee arviointiin samalta viivalta. Ja ikävä kyllä ne etevämmät/edistyneemmät vaan saa parempia pisteitä. Muuta ratkaisua ei taida olla, kuin lopettaa toi "himottu" viikon mallin esittely etusivulla. Tai lisätä osio jossa esitellään kaikki edellisen viikon mallit. Ettei kellekään vaan tule paha mieli.
The Fastest Guns Alive 30.4.2020 14:18 Malli
Kuusi kertaa viisi tähteä!
Dodge Challenger R/T 1970 28.4.2020 09:43 Malli
Kiitos, Pauli.

Joo, eipä tuossa Revellin omaa kromia ole jäljellä kuin peilien laseissa. Puskurit ei ihan Alcladilla, vaan SpazStix -maalilla, joka jossain arvosteluissa oli ykkönen kromipinnassa. Tiedä sitten, ainakin toi tummui ehkä vähän liikaa tuolla Alcladin Aqua Clearillä lakatessa. Täytynee seuraava katsoa ihan Alcladin kanssa, kumpi on parempi.