Pienoismallit.net

Tervo Salminen

Posti saapui ja lahjoja toi ;-) Eli meni syteen tai saveen, yritetään tuossa kahdessa viikossa saada Revellin pakkaama (alkujaan ICM:n) Opel Admiral Saloon 1:24 aikaiseksi.
Ulkomaiset verkkokaupat   11.12.2018 12:22
Eetu Tahvonen kirjoitti:
Nyrkkisääntönä kokonaisarvoltaan (tuote + postit) maksimissaan ~22€ arvoiset lähetykset ovat taattuja tulemaan perille ilman jäämistä tulliin, johtuen siitä että pienin perittävä ALVin määrä on 5€. Kalliimpien kanssa riippuu sitten siitä sattuuko paketti syyniin.
Ei se mikään tae ole, mutta kun Tullille esittää laskun, niin veropäätös tulee nollapäätöksenä ;-) Viimeksi näin kävi kesäkuussa, kun Kiinasta tullut akkulaturi/Ni-Zn akkusarja (19,99e) jäi Tulliin. Tuon olisi toki voinut ostaa Suomestakin, kun reissuun oli kiirus, mutta kun pelkkä laturi oli 35e, niin ostin muualta.
Joo, kyllähän tässä olisi aika taas yksi rykäistä alusta alkaen valmiiksi :) Mallikasasta täytyy joku arpoa (tai sitten ottaa se, joka on vasta matkalla). Autopuolelta kuitenkin jotain.
Pensselöinti ja hiominen   8.12.2018 17:06
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
Ruiskun saa kympillä Kärkkäisellä tai Puuilosta.
Jeps, ja Kärkkäiseltä kompressorin kanssakin vain 89. Tuolla rahalla ei kovin montaa paukkupulloa osta, ja käyttömukavuus ihan toista.
Lehtoniemen konepaja? Vai telakka? Konepajan piirustuksiin pääsee ihan samalla tavalla, kun vähän viitsii noita Elkan sivuja selata:
elka.darchive.fi…amp;search.fields[%27accessRightClass%27].value[0]=301.I.30000&search=
Ei vaadi kovin kummoista salapoliisityötä: www.laivadata.fi
Jonkka kirjoitti:
Jean Forsberg kirjoitti:
lähtökohtasesti pienoismallit on keksitty rakentamista varten
Niin, ja postimerkit ovat postilähetyksiä varten kun taas lätkäkorteilla ei oikein ole muuta käyttötarkoitusta kuin keräily. Silti kaikkea kerätään. Toisten pienoismallikokoelma koostuu ensisijaisesti valmiiksi rakennetuista, toisilla vielä laatikoissa olevista. Mielestäni ero on aika mitätön, eivät ne valmiiksi rakennetut hyllyssä yhtään enempää tuota kuin rakentamattomatkaan.
Jep, ja minun mielestäni ihan sama, kerääkö niitä malleja kaappiin, vai säästyneitä rahoja sukanvarteen, perikunta ne kuitenkin hassaa.
Vaimo valittaa, että kun aikanaan olisi ostanut niitä nyt niin harvinaisia muumimukeja, niin nyt voisi lyödä rahoiksi.
Vähän sama asia, kuin valittaa jostain vaikeasti saatavasta mallista, että kun olisi aikanaan ostanut. No, joku osti, ja pitää varastossaan, joku toinen osti vain sen verran mitä aikoi rakentaa (tai oli varaa).
Ulkomaiset verkkokaupat   29.9.2018 14:20
Mikko Lipponen kirjoitti:
mikä on lopulta muutaman euron hinnaneron merkitys
No ainakin minulle se, että kovalla (hyvätuloisen?) prosenteilla tappoverotetulla rahalla kotimaan myynnissä joutuu vielä maksamaan (onneksi kaikille tasapuolisen) ALV:in. Ulkomaille kun maksaa, niin koko summa menee (toivottavasti) myyjän liiketoiminnan tukemiseen. Periaatekysymys siis.
Ulkomaiset verkkokaupat   27.9.2018 17:31
Petri Manninen kirjoitti:
Itellä tullut kaikki Kiinan paketit suoraan perille, sitten sen yhen kerran menen tilaamaan USAsta kolme teepaitaa => tulliin => niin pirun kalliiksi tulivat ettei niitä raaski pitää 😁
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Se on sitä Trumpin kauppasotaa ;-)
Ulkomaiset verkkokaupat   27.9.2018 16:30
AJ kirjoitti:
Myöskin tulli on alkanut seurata verkkokauppaa tarkemmin.
No jaa, tämän vuoden Kiinan ostoksista on yksi parinkympin paketti tullattu, jäi alle maksurajan. Keskiarvo ollut vuosia pari pakettia vuodessa, eli toinen tullaus vielä odotettavissa?