Pienoismallit.net

Tervo Salminen

Tokmannista varmaan tinneri. Ainakin jos noi sun lacquer maalit on niitä ihan oikeita liuotinmaaleja, jotka ohennat Mr Colorin self levelling THINNERillä? Toi Mr Colorin tinneri varmaan putsaa myös,, mutta turhan tyyristä.
Toinen vaihtoehto (itse käytän Zeron ja Gravityn automaaleihin ja Alcladiin) on toi Tamiyan Airbrush Cleaner, sekin tyyristä, etkä löydä sitä Tokmannilta ;-)
Näillä mun ruiskut on toimineet täällä heilumisen ajan (10v?), yhdessä halvassa kiinalaisessa on ilmaventtiilin O-rengas sen verran turvonnut, että ei tahdo ilma aina sulkeutua, kuitenkin edelleen käytössä.
Akryylit omilla aineillaan, Vallejo Vallejon omalla pesuaineella, Mr Hobby ja Tamiya pääasiassa spriillä (IPA), ja nyt viimeksi hankitut AK:n real colorit Ultimaten ruiskupuhdisteella.

Suurimmat töhnät saa, kun samalla ruiskulla vuorottelee tinneriohenteisten ja akryylien kanssa, ei taho noi akryylit sietää tinneriä.
Led vilkut   15.1.2019 12:05
Mä olen yhden perämoottorin kierroslukumittarin sähköisen adapterin viiden euron osat ostanut Elfasta, postikuluja tais tulla liki kaksikymppiä, postittivat muutaman pikkuriikkisen osan kahdessa saakelin isossa pahvipaketissa Ruotsista!
Tuohon hintaan Kiinasta saa kilon elektroniikkaosia.
AK interactive/Real colors   7.1.2019 21:53
No niin. Ensimmäinen ruiskumaalaussessio takana, tosin vain yhdellä värillä (Dark Gull Gray, lienee helppo arvata millaista mallia…). Täytyy sanoa, että kyll mää tykkään! Lähes hajuton, heti piti kuiva (katsoo aamulla, kuinka kestää käsittelyä), peittää hyvin, tasoittuu hyvin, ruisku puhdistuu IPA:lla (varmaan millä vaan kaasutinspriillä).
Kolme tippaa maalia ja saman verran omaa ohennetta, yksi ohjaamo, ja monta testikuviota maalaustesti läpyskään. Näitä lisää.
Saman verran valmiita kuin viime kerrallakin, hyvä me!
Eiköhän tämäkin ole taputeltu. Ei siitä nyt mikään ruusu tullut, kukka kuitenkin. Leuka pystyssä kohti seuraavaa vuodenvaihdetta ja uusia pettymyksiä ;-)

ts18056.kapsi.fi/Autot/Opel%20Admiral/slides/IMG_0577.jpg
Pyörillään! Vielä muutama pikkuosa (pölykapselit, ovenkahvat, vilkut, kilvet, pyyhkijät) ja joku siirtokuva. Taitaa ilmestyä huomenna valmiina galleriaan.

ts18056.kapsi.fi/Projektit/Opel%20Admiral/slides/IMG_0571.jpg
Ja päivän paikot :) Sain illalla auttavasti kitattua noi lokasuojat, joten aamupäivästä maalaamaan ja parin tunnin jälkeen lakkaus. Paikattava oli myös noi B-pilarit, jotka "unohtui" maalata. No, ei ihan unohtunut, jätin irrallisena maalaamatta, kun ounastelin tätä paikkokierrosta. Lakkana käytin edelleen tuota samaa Lechleriä, joka käyttäytyi nyt jonkin verran paremmin, oleellinen korjaus tuntui olevan ruiskutuspaineen oleellinen pudottaminen, jonnekin puolen kilon tuntumaan. Oire liian korkeasta paineesta oli valkoisen pölyn muodostuminen tuosta yliruiskutuksesta, pinnasta takaisin ponnahtava sumu kuivui ilmassa, ja uusi lakka nappasi sen mukanaan. Näin ainakin kaikkitietävä Kuukkeli kertoo.
Nyt täytyy odotella tuon lakan kuivumista, jonka jälkeen saa kiillotustahnoilla leikattua sumurajat, ja uuden lakan samaan kiiltoon vanhan kanssa. Sitten (huomenna?) olisi vuorossa tuon kylkilistan maalaus, viimeisten kromi/lasiosien liimaus ja takavalojen maalaus. Tää saattaa valmistua oppiaiseen mennessä!

ts18056.kapsi.fi/Projektit/Opel%20Admiral/slides/IMG_0569.jpg
Matti M kirjoitti:
Vähän edistystä tänään, ja vähän takapakkiakin, maskiteippi irrotti maalia pohjia myöten kilpeä maalatessa, mutta eiköhän tämä ajoissa valmistu.
Nää syö miestä, kun oikeastaan ainut kunnon paikko on kaikki pois ja uusiksi :(
Totuuden hetki? Yläosaan on nyt liimattu kaikki ne pikkuosat, jotka avomallissa (ja rakennusohjeen mukaan myös tässä) olisi liimattu koriin ennen katon paikalleen liimaamista. Antaa noiden nyt kuivahtaa, ja siirrytään sitten äheltämään ylä- ja alaosan yhdistämisen kanssa. Ja kauhulla odotetaan, kuinka isot raot jää tuonne kyljen ja takalokarien saumaan (joka taas tuo yhden kittaus/paikkamaalauskierroksen tähän tiukkaan aikatauluun).

ts18056.kapsi.fi/Projektit/Opel%20Admiral/slides/IMG_0566.jpg

Joopa. Sain sitten tuon yläosan liimattua, ja niinhän siinä kävi, että tuohon lokarin saumaan jäi liian iso rako. Eli toi on kitattava ja paikkamaalattava/lakattava uudemman kerran.
Lisäksi harmittavasti toi B-pilarin lista on puoli milliä ylempänä kuin kyljen muu lista, eli tuon verran olisi kattoa pitänyt saada alemmas. Lasi ei kuitenkaan kanna, koska toi lokasuojan rako jäi jo koesovituksessa ilman laseja. Tuolle nyt ei mahda oikein mitään, paitsi jos veistää tuon pois, ja korvaa sulatetulla valurangalla. Maalaamista vaan tulee enemmän, ja toi olemassaoleva lista olisi toiminut maalausrajana! Noh, katsellaan, mitä huominen tuo…

ts18056.kapsi.fi/Projektit/Opel%20Admiral/slides/IMG_0568.jpg