Pienoismallit.net

Tervo Salminen

P.Lankinen kirjoitti:
Postiennakolla? Ei liene luotolla hankkimista, kun tavara ei ole kädessä ilman käteistä?

Ja voihan sitä hankkia jostain muualta, jos haluaa "joustavamman" maksutavan. Esim. noita AK:n maaleja toisesta postimyyntiliikkeestä, 20 senttiä kalliimpaan putelihintaan
P.Lankinen kirjoitti:
vois kuvitella että nykyaikana olis ainakin paypal
esata kirjoitti:
Ensimmäinen vastaan tullut verkkokauppa, jossa ostoksia ei voi maksaa kassalla. Ainoat maksutavat lasku mukana tai postiennakko.
Sekään ei ole myyjälle ilmainen.
Janne V kirjoitti:
Jostain syystä viime talvena ostetut Vallejon Model Colorit oli kuivuneet purkkeihin ja ajattelin nyt ottaa toisen merkin vuorostaan kokeiluun.
Jäikö korkit auki? Kun mulla on edelleen ainakin 6 vuotta vanhoja Vallejon purkkeja, ihan käyttökelpoisina.
Itse kokenut nimenomaan tuon laskun kanssa maksamisen todella käteväksi! Pikkuliikkeen ihan turha maksaa provisioita pankille tai luottoyhtiölle, ainakin niin kauan kuin luottamus asiakkaan ja liikkeen kanssa säilyy!
Vähän urmelusta ainakin noiden AK:n Air -värien kanssa. Vanhassa sivustossa muistaakseni olivat AK:n värinumeron mukaisessa järjestyksessä, nyt sikin sokin sekaisin, ja AK:n oma numero näkyy vasta, kun avaa tuotteen kuvauksen. Vaikea löytää haluamaansa maalia!
Eli valkoisen lätkän päälle päälle toi oranssi numero? Saattaapi onnistua ihan hyvin, kunhan skaalauksen saa oikein. Itsellä tuossa tulostimessa (Epson) tuli paras jälki, kun kertoi paperin olevan se parhaan laatuinen kiiltävä valokuvapaperi.

Muoks! Eiku luin vajaasti. Toi vaaleansinisen päällä onnistuu tahi ei. Yksi vaihtoehto, jos jää liian kuultavaksi, laita kaksi numeroa päällekkäin :) Näinhän ne tekee paremmissakin firmoissa (esim. Fightertown ja TwoBobs).
Tuossa on pari vaikeampaa kohtaa ;-) Ensinnäkin, siirtokuva on skannattava riittävän suurella resoluutiolla, ja tulostuksessa tietysti tulostus samalla resoluutiolla, ja molemmat operaatiot ilman skaalaamista, että kuva pysyy taatusti samankokoisena. Tätä jumppaa itse tein, kun tuohon Dodgeen noita Six Pack -siirtokuvia tulostin (tai no, jouduin netistä kaivamaan riittävän tarkan kuvan tuosta tekstistä, ja skaalailemaan sitten oikean kokoiseksi, testitulostuksia tuli kymmeniä, ennen kuin itselle oudot softat taipuivat). Toi skannaus/tulostusrumba riippuu käytettävistä softista (sekä skannaus että tulostus).

Toinen ongelma on se, että nämä mustesuihkun värit on niin haaleita, että siirtokuva ei peitä alla olevia värejä likikään alkuperäisten veroisesti. Ja se, että valkoista et pysty tulostamaan, eli jos kuva sisältää valkoista, on se tulostettava valkoiselle kalvolle. Ja silloin kuvassa ei voi olla värittömiä alueita :(

Itse tulostin tuon Six Pack -tekstin valkoiselle kalvolle (jolloin sain värit toistumaan paikallaan riittävän kirkkaina), ja kun tuo tuli mustaan konepeltiin, oli koko kuvan tausta helppo värjätä kuvankäsittelyssä mustaksi, jolloin kuva "piiloutui" paikalleen.
Sinitarran jäljet   28.1.2019 23:29
Mulla on UHU:n ja Eliten tarraa (EvilBaystä molemmat), UHU:a en ole korkannut. Toi Elite on ollut ainakin pikkuosissa sinistä kätevämpää, kun on (vähän) helpommin irrotettavissa kuin toi Bostikin sininen. Siitä ei tule ihan samanlaista venyvää purkkaa, kuin Bostikista tuli, ja irtoaa tarrapallolla tosiaan siistimmin. Paketin kyljessä lukee "tahraamaton", mutta niin taitaa lukea Bostikissakin.
Muita käyttöjähän tuolla on esim pienien osien (ja varsinkin lasiosien) kanssa se, että laittaa cocktail-tikun päähän pallon, ja käyttää tätä apuna pikkuosien paikoilleen viemisessä. Tosi kätevä esim. auton lyhdynlasien kanssa.
Maalien ja liiman hajut   28.1.2019 22:40
Esko Rusi kirjoitti:
Vaarallisempaa on varmasti ajella autolla Helsingin alueella 100km kuin haistella "vihreä korkkista" 5min.
Juicea lainaten "ei elämästä selviä hengissä".
Joo, ja toikin on pientä! Kaksi viikkoa marraskuun alussa Gambiassa antoi varmaan liki saman verran pakokaasuja, kun koko ikä Helsingissä ;-) Ja meidän pitäis uusia autokalustoa!
Sinitarran jäljet   28.1.2019 22:27
Ei kait tuossa käsien peseminen auta, kun se rasva irtoaa siitä tarrasta. Valkotarraahan ainakin osa maailmalla suosittelee, toinen mikä ilmeisesti auttaa, on se, että ei maskaa sen matan maalin päälle, vaan vetää lakan (lattiavahan) edellisen kerroksen päälle.
Mulla kyllä toi sininen Bostik toimi suunnilleen ongelmitta tuon edelleen työn alla olevan Viperin kanssa. Suunnilleen siinä mielessä, että sen jälkeen kuitenkin piti tilata tuota valkoista ;-)

Migillä on pienoismallikäyttöön tehtyä www.ebay.de/itm/Ammo-of-Mig-A-MIG-8012-Camouflage-Masking-Putty-80gr/143098828876 maksaa vaan aika suolaisesti.