Pienoismallit.net

Tervo Salminen

Plaza Japan   17.3.2019 21:26
kassu laisi kirjoitti:
Näinpä. Kyse olikin että onko japanista tilaaminen kannattavaa, en minä mitään euroopassa tehtyjä malleja sieltä tilaakkaan.. en edes tamiyalaisia kun suunnilleen saman hintaisia täällä niin suosii ennemmin suomalaisia kauppiaita!
Kyllä minä olen HongKongista tilannut jopa Revellin malleja, joko siksi, ettei täältä ole saanut, taikka siksi, että sieltä on saanut täkäläistä halvemmalla.
Pinnarenkaat   9.3.2019 21:16
Mika Kauranen kirjoitti:
Laittaisitko linkin, että mistä?
Ainakin 0.3:sta ihan Mestarimalleilta :) mestarimallit.com/tarvikkeet/
Tinnerin ohentaminen   3.3.2019 18:00
Petri Kokkonen kirjoitti:
Tämä oli hyvä vinkki, muista ympyröistä tutusta liikkeestä, kiitos!
Tinnerin ohentaminen   3.3.2019 09:25
Joo, ei se Puuilokaan tuota postita, noutotavaraa.
Ebay kauppiaat kyllä postittaa, alle kympin litra. Ja puhdasta, jos toi voiteluaine jäänestossa haittaa.
Tinnerin ohentaminen   2.3.2019 18:26
Matti M kirjoitti:
Kannattaa tarkistaa että tuo jäänesto on 99% isopropanolia (ipa), olen ostanut Polaric Go-merkkistä, mutta muutkin merkit varmastikin käy. Ohennus vaihtelee, perus 50/50, yleensä enemmän, olisko 60/40, silmämääräisesti ohennan, nyrkkisääntö taitaa olla että kun maali on maitomaista niin sopiva suhde, pinnan efekteihin vieläkin ohuempaa.
Muut merkit on vähissä, Nesteen jäänesto oli aikoinaan IPAa, mutta ei enää. Itse olen aina täydentänyt varastoa, kun käyn tuttavilla Lappeenrannassa, jossa Puuilo.
Tamiya maalit ja liimat   26.2.2019 09:43
hynkkeli kirjoitti:
Pohjamaalina eri värisen maalin käyttöä kuin itse maalipinnan olisi tarkoitus olla en näe yhtään mitään tarkoitusta, muissa kuin metalli- tai candysävyissä.
Kannattaa kokeilla noiden aiemmin mainitsemieni ns. vaikeiden värien maalaamista harmaalle (se yleisin) ja hopealle pohjalle, ja verrata, kuinka kirkas sävy syntyy kummallakin, ja kuinka monella kerroksella väriä.
Hakaristikoneiden keltaiset runkoraidat syntyvät käden käänteessä, kun alle vetää valkoisen pohjan, eikä tarvitse foorumilla ihmetellä, että kenen keltaisella nämä pitäisi maalata, kun ei peittävää saa mitenkään ;-)
Kokoamaton pienoismalli   25.2.2019 19:01
Jukka Luosujärvi kirjoitti:
Jos itselläni olisi jäänyt tuollainen nuoruus vuosilta niin en taitaisi raaskia rakentaa.
No joo, perikunta ne tunkee jätelavalle, rakennettuja tahi ei. Tietysti, jos saa tyydytystä siitä laatikon hiplaamisesta…
Tamiya maalit ja liimat   25.2.2019 14:33
No ei, jos punaisesta haluat pienellä vaivalla punaista. Tai yleensäkään punaista.
Tamiya maalit ja liimat   25.2.2019 14:14
Mä en ole pensselillä auton koreja sutinut koskaan, joten ei varmaan ihan täyttä kompetenssia vastaamiseen.
Akryylin ei pitäisi syödä kuivaa emalimaalia, ainakaan jos ohenteena käytetään näitä akryyliohenteita. Toi Mr Self Leveling thinner taas on ihan tinneriä, ja saattaa sivellinkäytössä sulattaa kaikkea altaan.
Jos toi sun oranssi on toi Revellin 30, eli kiiltävä oranssi, en suosittele pohjamaaliksi. Pohjamaali oltava matta, sekä ruisku- että sivellinkäytössä.
Itse olen ruiskukäytössä käyttänyt pohjana näiden ns. vaikeiden (keltainen, punainen valkoinen) alla candy-pohjaksi tarkoitettua hopean väristä maalia.