Pienoismallit.net

Tervo Salminen

Lakat automalleille   11.5.2020 11:47
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
Lainaus:
Zero on Lehclerin VHS-lakkaa, mikään ei puolusta hintaa (postikuluineen) Briteistä! Ja autolakkana ei yhtään anteeksiantavampaa kun nämä muutkaan.
Jompikumpiko näistä: MC404 Macrofan Avantage UHS Clearcoat vai ACRIFAN 1K CLEAR LACQUER?
Toi MC404 on 2k -lakkaa, kuten Zero, ja nimestä voisi määtellä sen olevan Ultra High Shine. Toi Acrifan on periaatteessa 1K-lakka, käyttäytymisestä päätellen ihan samaa, kuin se Zeron (aikoinaan?) myymä 1K -lakka. Mulla sitä melkein litran purkki, en ole oikein päässyt kaveriksi (kuten en myöskään sen Zeron 1K-lakan kanssa), ei tahdo tasaista pintaa saada oiken mitenkään, paitsi suoralla koepalalla vedettynä, ohentamattomana syntyy sisäkulmiin valkoista "pölyä", sitä enemmän mitä useamman kerroksen vedät, sulaa kiinni lakkaan eikä tahdo kadota edes kiillottamalla. Ohjeiden mukaan tuon kulutuskestävyyttä voi parantaa niiden akryylikovetteella (eli on jotain 1K:n ja 2K:n välistä), en ole testannut, oikeneeko paremmin.

Toi Zeron Diamond on kohtuu helppokäyttöinen, ja hienoa pintaa sillä saa. Hinta ja tuon kovetteen self-life on kuitenkin kohtuuton. Tolla Trotonilla ei ihan samaan "wet-look" -pintaan pääse (on vain High Shine), tosin kun malleista kromitkin poistan, niin lieneekö tuolla väliä?

Myös Mipan kovete jämähtää purkkiin liian nopeasti, tilanne ehkä paranisi, kun jostain saisi noita Zeron lasipulloja korkkeineen, ei olisi tarvis ilmastoida sitä kovetepurkkia kuin täyttöjen ajan. Tosin ei ole auttanut Zeron kanssa, mulla varmaan kolme kovaa kovetepulloa :(
Lakat automalleille   10.5.2020 09:17
Markus Salminen kirjoitti:
Tosin Zero taas on tarkoitettu pienoismalleille, joten voi olla anteeksiantavampi muille kuin pelkille muovirakennussarjoille.
Zero on Lehclerin VHS-lakkaa, mikään ei puolusta hintaa (postikuluineen) Briteistä! Ja autolakkana ei yhtään anteeksiantavampaa kun nämä muutkaan.
Mitä työn alla?   6.5.2020 18:35
Pauli Pippola kirjoitti:
Nagato etenee hiljalleen. Etsien kanssa on vielä kauheaa hakemista, mutta kyllä ne palikat pikkuhiljaa vähenee.
Hitsi näistä nousee muistoja mieleen! Elämäni ainut sotalaiva (hävinnyt jo aikoja sitten) tuli rakennettua joskus keskikoulun alaluokilla. Muistikuvien mukaan joku jenkkien lentotukialus, mutta yhtään parempaa muistikuvaa ei ole. Pitäisköhän ensi talveksi ostaa tuollainen projekti!
Sain ennen Vappua ja mökkireissua Mustangin (kuten myös Novan) lakattua. Ennen lakkausta piti tehdä nuo lokasuojien siirtokuvat. Epäonneksi mun printterin resoluutio ei riittänyt tuohon "oikeaan", ääriviivakirjaimilla toteutettuun tekstiin, oli pakko käyttää täytettyjä kirjaimia. Sisustan sain myös maalattua, kuten noita korin irto-osia (tuo takaikkunan säleikkö, konepellin ilmanotto jne.) Nyt kun tultiin mökiltä postilaatikkoa tyhjentämään teippasin tuon koria sen verran, että sain konehuoneen maalattua mustaksi. Saa nähdä miten toi kestää osittain lakatulla pinnalla. Mittaristoa ja rattia viimeistelin ja kirosin Monogrammin tapaa olla tarjoamatta siirtokuvia mittaristoon. Revellhän on osassa uudelleenjulkaisuja korjannut tätä puutetta. Yritin saada vähän väriä kuivasiveltimellä, aika huonolla menestyksellä :( Onneksi noi ei loppujen lopuksi kauheasti valmiista mallista näy. Sisustan väriksi päätyi tuon yhden referenssiauton musta/valkoinen, näitäkään ei hirveän montaa tehty. Värit on Ultimaten pohjamaaleja, puuosat Vallejon joku ruskea. Ja taas kauhea rumba saada toi oranssi muovi piiloon, varsinkin tuon valkoisen alta.

ts18056.kapsi.fi/Projektit/Boss%20Mustang/slides/IMG_0310.jpg
Mitä työn alla?   3.5.2020 18:31
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Ai niin, onko Kinetic edes tehnyt 1/72 Falconia?
Aaa.. Mä en osaa ajatella kuin 1/48 ;-) Mulla yks alkuperäinen Italeri, niillä Dirty Diana-kuvilla, ja uusi paketointi DG/DJ, joka siis Kinetic. Toi Diana on työn alla, mutta ei Italerin, vaan Kinetic ja Astran siirtokuvilla.
Mitä työn alla?   3.5.2020 15:13
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Pari yksityiskohtaa on maalattu XtrAcrylixin FS16375 sävyllä joka periaatteessa on sama kuin Hu127. Sävyero on kuitenkin varsin selvä. Ovatko muuttaneet Humbrolilla väriä vai menisikö valmistustoleranssien sisään.
Jos otat viiden eri tehtaan FS16375 -sävyn sulla on taatusti viisi eriväristä maalia!

Oliko sullakin Italerin F16? Onko "oikee" Italeri vai uudelleenpakattu Kinetic? Oikee Italeri on hirvee, Kinetic "haasteellinen" ;-)
Mitä työn alla?   29.4.2020 22:15
Joo, saunaankin saatiin se vakio satanen, mökissä siedettävä parikymmentä. Tullessa ois tarvittu keltaista jäänsärkijää, mutta täällä nyt ollaan kölönää karussa, vapun yli.

Hyvää Wappua koko köörille!

ts18056.kapsi.fi/M%C3%B6kki/slides/IMG_20200429_132941_DRO.jpg
Mitä työn alla?   29.4.2020 19:50
Osmo Järvelä kirjoitti:
Seuraava malli aloitettu,myöskin Nissanin kilpamalli.Saasnähä saako valmiiksi tälle suvelle.Alkaa rajut,tai alkanut jo,siivoukset varastoissa ja kaikkialla pihamaalla.Muutto rulianssi alkaa uudelleen,paluu menneisyytteen.
Nää on niin näitä! Itsellä toivottavast seuraava muutto siihen maanalaiseen yksiöön! Mallailua alkoi taas häiritä Suomen suvi ja mökkikausi, täällä istutaan hikoilemassa +3 lämpötilassa mökkiterassilla. Saunassakaan ole kuin viisikymmentä :(
Lakat automalleille   28.4.2020 15:50
Mä olen nyt muutaman lakkauksen vetänyt Trotonilla.

Menee tuolla ohjeen mukaisella ohennuksella (max 10%) 0.5 suuttimessa nätisti läpi. Kaksi märkää kerrosta riittää, siirtokuvat ei ole (toistaiseksi) tuhoutuneet, valumaan en ole saanut ja kuivuu melkoisen nopeasti. Alla on kestänyt Ultimaten, Vallejon ja nyt MRP:n maalit. Sekä tietysti Zero ja muut automaalit.
Alclad-metallimaalit   27.4.2020 19:24
Toi Alclad on niin pienikiteistä ja peittävää, että ei taida sellasta ohkasta harsoa saada riittävän yksivärisenä aikaiseksi. Eikä sitä Revellin mustaakaan saa Alcladin päälle niin harsona että toi metskumustalta näyttäis. Toinen vaihtoehtohan olisi lakan sekaan jotain metskua, jonka vetää tuon mustan päälle.