Pienoismallit.net

Kalle V Aaltonen

Boeing F/A-18E Super Hornet 20.8.2020 14:10 Malli
Harmaita koneita pukkaa ja hyvä niin! Työn jälki on taas hyvää ja säistäminen sekä hallittua että hillittyä. Täysi aselasti myös aina lisää leko-mallien ja erityisesti tällaisten isojen koneiden näyttäyvyyttä. Omaan makuun sopii tuo paneelilinjojen pidättyväisempi ja realistisempi korostaminen. Ne eivät oikeissa koneissa kuitenkaan koskaan varsinaisesti hyppää silmille.
Sukhoi SU-34… 20.8.2020 13:37 Malli
Timo Rissanen kirjoitti:
Hei Kalle,
Muistatko vielä mistä nuo värit yleensäkin sait tietoosi ja sotkitko maaleja paljonkin, tai oliko ne ohjeissa? Mulla on samanlainen tulossa pojanpojalleni (7-vee ) synttärilahjaksi ja Italeri antaa väreiksi aivan muuta. Eli neukkujen omia sinivihreä, vaalenansinivihreä ja tummansinivihreä jne. Ja noita neukkujen silloisia värejä ei löydy edes RLM tai FS numeroilla.

Tämä malli on tehty todella hyvin kun katson omaa rakentamatonta pakettia.
Sori. kun pojotin vasta nyt.
Moi,
Valitettavasti on sen verran vanha malli, että en enää muista tämän maalausprosessia kovinkaan tarkkaan. Ainakaan ohjeiden mukaan ei värejä kyllä muistaakseni haettu. Silmämääräisesti nuo todennäköisesti valikoin ja/sekoittelin vallejon maaleista. Venäläiskoneissa värit kyllä myös kohtuullisesti vaihtelevat. Monissa (uudemmissa?) SU-34:ssa tuo kaavion tummin väri on selkeästi vihreämpi, kun taas toisissa (vanhemmissa/prototyyppi?) koneissa tuo on ollut enemmän sininen. Kun nyt noita mallin värejä katsoo, niin tummin olisi saanut olla joka tapauksessa vähän tummempi. Itse varsinkin pienemmissä skaaloissa erehdyn mielummin aina vaalean kuin tumman suuntaan.
Mirage 2000D 20.8.2020 13:23 Malli
Hienosti toteutettu Mirage ja pienessä skaalassa. Maalaus ja pinnan elävöittäminen on tehty hyvin. Erityisesti itseä miellyttää, että se on riittävän vaihteleva ja epäsymmetrinen niin, ettei synny "shakkilauta-efektiä", joka varjostuksissa joskus on ongelmana.

Tosi positiivistä, että saitilla näkyy taas enemmän modernia leko-kalustoa.
Eurofighter Typhoon 22.7.2020 12:57 Malli
Hyvännäköinen Typhoon on tullut. Ja tuo Revell tiettävästi on tosiaan aika haastava lähtökohta. Moderneissa koneissa tosiaan on osia ja tekemistä yleensä huomattavasti enemmän kuin vanhempien lentovehkeiden malleissa. Jotenkin nuo muodot tuppaavat myös olemaan monimutkaisempia, mikä näkyy kittailun tarpeena parhaissakin malleissa.

Yksityiskohtaa koskevana kehitysehdotuksena, nuo heittoistuimen etsivyöt saavat paljon lisää realismia, jos niitä jaksaa vähän väännellä mutkille ym. Ne eivät todellisissa koneissa kuitenkaan koskaan roiku täysin suorina.
Arcadia 12.3.2019 09:43 Malli
And Now for Something Completely Different… Ihan huikea!

Kovan luokan design, ja kun vielä työn jälkikin on huippua, niin inspiroivin pienoismalli pitkään aikaan!
Wet Nellie 7.3.2019 16:08 Malli
Onpa vinkeä ja hyvin toteutettu vinjetti!
English Electric Lightning F.6 9.2.2019 10:48 Malli
Kauniin mallin olet tehnyt rumasta koneesta. Pienenä yksityiskohtana, renkaiden alapintaa olisi minusta voinut hioa hiukan painon illuusion luomiseksi. Sopisi hyvin tuohon alustaan.
DH9A 6.1.2019 19:55 Malli
Helkkari kun on upea! Erityisesti nuo takiloinnit ja yksityiskohdat saavat sen todella näyttämään oikealta. Melkoinen koru tähän skaalaan.
Sikorsky UH-34D 20.11.2018 11:16 Malli
Pitkästä aikaa heko-malli täällä ja vieläpä todella hieno sellainen!

Toteutus on minusta juuri kohdallaan. Maalaus ja pintakäsittely on hyvin realistinen ja samalla väreissä sen verran eloa, ettei näytä missään kohti tylsältä. Tässä mallissa yhdistyy minusta hyvin maakaluston ja lentokoneiden mallauksen parhaat puolet.

Noita eturenkaita mietin, että kuuluisiko niiden olla edestä katsoen hiukan ulospäin viistossa, kun nyt ovat pystysuorassa?
B 17G-65-BO 7.9.2018 11:02 Malli
Nyt on huikea malli! Näyttävä kokonaisuus ja yksityiskohdat ovat kohdallaan. Metallipinta realistisuudessaan tosi onnistunut. Tosi hieno kokonaisuus.