Pienoismallit.net

Kalle V Aaltonen

Kineticin 1/48 Suomi-Hornet   24.10.2018 10:44
Kiitos kommenteista ja neuvoista! Tosiaan etukäteiskäsitys sarjasta on, että se on moderni, mutta joiltain osin vähän haastava koottava. Hyvä kuulla, että yksityiskohdat ovat Suomi-koneen osalta kohdillaan. Ei aina itsestäänselvyys vaikka kuinka mainostettaisiin Suomi-koneena. Sen verran olen netistä lukemalla käsittänyt, että sarjan ohjeisiin ei kyllä parane kauheasti luottaa eri koneyksilöiden osalta.

Ja heittoistuin tulee joka tapauksessa varmaan korvattua resiinipulikalla.
Kineticin 1/48 Suomi-Hornet   23.10.2018 12:54
Otsikossa mainittu sarja olisi tarkoitus ottaa työn alle ja rakentaa ilmavoimien F-18C. Suoraan laatikosta luvataan löytyvän osat ja siirtokuvat koneeseen HN-457 vuodelta 2006.

Kaikesta tiedosta ja avusta tässä asiassa ollaan kiitollisia. Onko kyseisestä sarjasta kokemuksia tai näkemyksiä erityisesti yksityiskohtien osalta? Onnistuuko tarkan Suomi-koneen tekeminen suoraan boksista, vai vaatiiko muutostöitä?
Kiitos ideoista! Päädyin sitten Hobby Bossin Easy assembly-sarjan Mustang IV:ään. Kokona 1/48, mikä on minusta aika sopiva muksulle, ettei ole liian pieni. Jäädään seuramaan, miten tuleva mestarimallari hommasta selviytyy.
Kaveri on koonnut lapsensa kanssa (5 v) muutaman pienoismallin. Olen ajatellut ostaa muksulle lahjaksi jonkun lentokonemallin. Varmaan jonkun WWII-koneen. Olisiko hyviä ehdotuksia sarjaksi, joka olisi suht simppeli, helppo koota ilman kittailua ja joka vieläpä olisi mielellään koottuna kohtuullisen "tukeva".

Olen pohdiskellut ainakin Hasegawan 1/48 Mersua.
Maskifilmi   12.7.2018 12:45
Vaikuttaa kiinnostavalta. Voisi kuomujen lisäksi soveltua esim. huoltoluukkujen ym. maskaukseen, jos on helppoa leikata. Kerro kokemuksia, kun olet saanut käyttöön.
Osat hukassa(ko) ?   20.4.2017 09:33
Minulle on sattunut ainakin pari kertaa, että osia on puuttunut paketista. Ainakin kerran oli yksi valuranka poissa ja toinen valuranka sen sijaan kahdesti. Kerran pari osaa selvästi irronneet ja tippuneet ennen pakkaamista. Kerran jopa oli väärän koneen osat laatikossa.

Itse asiassa tuota on minusta tapahtunut hämmästyttävän usein.
drublu kirjoitti:
Kalle V Aaltonen kirjoitti:
Itsellä on ollut käytössä sekä "oikea pikkukompura", että tällainen pieni ruiskumaalaukseen tehty.
Tarkoitatko "pikkukompuralla" Bilteman vekotinta ja pienellä ruiskumaalaukseen tehdyllä linkittämääni kompuraa?
Juuri näin. Nämä ovat tietysti makuasioita, mutta itsellä kerrostaloasunnossa mahdollisimman pieni koko ja hiljainen ääni lisäävät tosiasiallista käytettävyyttä, kun tuolainen on helppo ottaa esille ja pystyy maalaaman surutta yöaikaankin.
Itsellä on ollut käytössä sekä "oikea pikkukompura", että tällainen pieni ruiskumaalaukseen tehty. Ja kyllä jälkimmäinen on ehdoton suosikki. Ainakin jos ei muuten ole tarvetta kompuralle Se isompi koko ja kovempi ääni alkaa kuitenkin kotiloissa pitkän päälle tökkiä ja ainakin mulla on kalvokompura pienellä säiliöllä pelannut ongelmitta.

Kannatan myös itse ehdottomasti kangasletkun käyttöä, eli joko kompura ja ruisku sen mukaan tai sitten sovittimet. Muoviletkut ovat pitkän päälle jäykkiä ja hankalia.

Ruiskumaaleina kehottaisin kokeilemaan Tamiyaa ja Gunzen akryylejä. Ainakin minulla käyttäytyvät ruiskussa paljon paremmin kuin Vallejot.

Kotioloissa ruiskumaalauskaappi (esim. Wiltec) + kunnon suojainmaski (ei siis paperinen hengityssuojain) ovat loppujen lopuksi aika kohtuuhintaiset hankinnat ja tekevät hommasta paljon terveellisempää. Lisäisin vielä listaan puhdistuskupin, koska eniten maalipölyä päätyy useinilmaan juuri ruiskua tyhjennettäessä. esim: scale-supply.mycashflow.fi/product/228/ruiskunpuhdistuskuppi
Vuoden 2016 tuotokset   2.1.2017 10:56
Hitto, yhtään ei valmistunut viime vuonna. Ja sitäkin edellinen vuoden 2015 alkupuoliskolla. Toki taaperoikäinen muksu vähentää kovasti harrastukseen käytettävää aikaa. Mutta vuoden 2017 lupaus on ainakin kaksi valmistunutta mallia!
Lemppari maalimerkki.   29.11.2016 10:11
Gunzen Hobby Color-akryylit ruiskuun. Toimivat ruiskumaalauksessa erinomaisesti alkoholilla ohennettuina. Lisäksi useimmat ainakin läntisissä lentokoneissa käytetyt värit löytyvät laajasta värivalikoimasta sellaisenaan. Tamiya on samaa kamaa kuin Gunze, mutta värivalikoima on heikko.

Pensselillä Vallejon akryylit.