Pienoismallit.net

Nippo

Ketutusketju   30.6.2010 00:03
On tullut pidettyä taukoa malleista (joka on huono juttu :D) kun on ollut ja on noita 1:1 projekteja. Ja kun aloin taas huvikseni kasaamaan malleja huomasin selvän eron Revellin ja Humbrolin emalimaalien maalattavuudessa; Humbrol tasoittuu paremmin! Onhan sitä tullut jo aiemminkin huomattua että Humbrol on parempaa, mutta en ole huomannut kertaakaan näin suurta eroa niissä.
Autojen tasot (niveau skill)   29.6.2010 23:56
Itse en ole noita "vaikeusasteita" ostaessa tai muutenkaan seurannut. Turhia mielestäni. Vaikeusasteen saa usein selville laadusta, oisien määrästä ja hinnasta. Ja minusta olisi hyvä jos mallien laatikossa lukisi montako kpl osia sarjassa on.
Paperi- ja kartonkimallit   20.10.2009 19:38
Löysin Yamahan nettisivuilta hienoja moottoripyörien paperimalleja joita voi itse tulostaa. Varsin vaativan näköisiä rakentaa, mutta varmasti ovat sen arvoisia, kun näyttävät ainakin hienoilta!
Linkki: www.yamaha-motor.fi/community/fun/papercrafts/
Iloisten tapahtumien ketju   29.6.2009 22:05
Samuli Suonenvirta kirjoitti:
Ja RC-lelut… :(
Varsinkin sen lelumönkkärin ja Nintendon testaus ei saisi kuulua minusta tähän lehteen. Helikopterijutun nyt vielä jotenkuten sulatan. Ovat ilmeisesti toimituksessa yrittäneet jotain juttuja parsia äkkiä kasaan. Onneksi ei olla menty kuitenkaan niin RC painotteiseksi kuin Pienoismalli-lehdessä, ja suurin osa niistäkin jutuista on RC kisojen raportteja. :S Lisäksi kun Pienoismalli- lehti on huomattavasti kalliimpi ja kun lehdet eivät ilmesty aikataulun mukaan, jää ko. lehdestä aika paha maku.
saa poistaa   28.6.2009 22:43
Nuo Zvezdan 1:35 T-26 tankit ovat alunperin Italerin valmistetta, muotit suurinpiirtein 1970-luvulta. Italeri myi Venäjälle ilmeisesti paljon vanhoja muottejaan 1990-luvun alussa, monet vanhemmat Zvezdan sarjat ovat siis vanhoja Italereja, tai pikemminkin Italaerei- nimisiä, se oli nimittäin Italerin nimi noin 1970-luvun alkuun asti.
Itseasiassa PV:stä on julkaistu pienoismalli joskus 80-luvun alussa.
Japanissahan ko. mopon nimi on Suzuki EPO PV50, kun taas täällä Suomessa se on tunnettu nimellä Solifer-Suzuki PV50, Solifer etuliite nimeen tuli maahantuojan toimesta, ja "EPO" tiputettin nimestä pois.
Pienoismalli on mittakaavassa 1:12 ja on Japanilaisen Imain malli, varsin harvinainen. Imaitahan ei enää ole, mutta Aoshima on ostanut muotit. Esim. tuo yllämainittu Monkey on alunperin Imain tuote. Saattaapi olla että Suitzan muotit ovat Aoshiman hallussa jossain. Monkey on vain kovasti suositumpi maailmalla kuin PV, yksi syy miksi ei ole pienoismallia. PV:tä ei ilmeisesti ole myyty missään muualla kuin Suomessa ja Japanissa, eli tämä meille niin kotoinen "Peevee" onkin varsinainen maailmanluokan harvinaisuus, sekä 1:1 koossa että pienoismallina!
Katso, mistä kannattaa ostaa!   22.3.2009 20:33
Juha Pirilä kirjoitti:
Keskisen kyläkaupassa katoin niin, Revellin lentokoneet n.10e ja autot n.20e. Mutta valikoimaon tosi huono.
Paras valikoima Keskisellä on ennen joulua. Olen silloin löytänyt aika hyvin malleja sieltä. Esim. Revell-Monogramin 67 Corvette 1:25 oli vain 12€! Saksan Revellin autot olivat n. parinkympin luokkaa.
1:72 Lentokoneet oli 4€, ja 1:1200 mittakaavainen Bismarck laiva 3€, halvin malli mitä on koskaan kaupassa tullut vastaan.
Heller   22.3.2009 17:36
Siitä on uudelleenjulkaisu. Omani ostin viimevuoden Model Exposta, Kuivalaisen kojusta. Hintaa en muista mutta oli alle kympin. Hauskaa sinänsä että Safiri oli paketoitu pelkkään pussiin, laatikkoa ei ollut. Osat oli valettu keltaiseen muoviin ja siirtokuvat oli Ruotsin ja Norjan ilmavoimille. Noita samoja näin myös myynnissä Ruotsissa Tukholmassa Wentzels Hobby nimisessä mallikaupassa. Omaani en ole vielä koonnut, voisi laittaa jonkun "in-box review" tonne kirjoituksien puolelle.
Mallini tuhoutuivat   16.3.2009 19:38
Todella harmillista kuultavaa, osanottoni. Onneksi sentään henkilövahingoilta säästyttiin. Pystyn kuvittelemaan miltä tuntuu. Olisi aika kauhea menettää hieno kokoelma, jota on itse tehnyt. Tuhoutuivatko siis ihan kaikki mallit?
Kannattaa kuitenkin katsoa ennen mallien poisheittoa jos jotain malleista voisi saada esim. peräsimiä, spinnereitä, sisusta figureineen yms. osia varaosiksi muita projekteja varten. Ja tosiaan lukollinen kaappi on ehdoton varsinkin jos taloudessa on pieniä lapsia tai lemmikkieläimiä.
Ja onnea tuleviin mallailuihin, odotan jo kuinka saamme nähdä sinun mahtavia malleja!
Kiina-Humbroll kuplii   15.12.2008 19:32
Olen itsekin huomannut tuota kuplimista uusissa Humbrolin maaleissa, vanhemmissa purkeissa ei tätä ole ollut.