Pienoismallit.net

Tomi Filppu

Sivuston ylläpitäjä

Achtung! 10.5.2010 11:39 Malli
Arvasin, että saappaista tulee kommenttia. :) Ovathan ne melko överipölyiset. Toisaalta marssiminen pölyisillä kaduilla saa asioita aikaan. Joka tapauksessa puhtaat kiiltävät saappaat näyttivät kuitenkin niin typeriltä, että halusin mieluummin naittaa saappaiden värimaailman "oikeaoppisesti" alustan kanssa yhteen.
Petri Ryhänen kirjoitti:
Ei sinulla sattuisi olemaan työvaihekuvia
Valitettavasti ei ole kuin pohjamaalausvaiheesta. Halusin saada nopeasti valmista aikaiseksi, joten jätin työvaiheiden dokumentoinnin väliin ja sain kuin sainkin tämän valmiiksi juuri Model Expoa edeltävänä iltana.
Tomi Filppu 4.2.2010 22:59 Käyttäjäprofiili
F-4J Phantom 1.2.2010 12:05 Malli
Vaikka jotkut haluaisivatkin sijoittaa kaikki kauniit mallit fantasiakategoriaan, niin tärkeintä on kuitenkin saada aikaan upeita malleja ja siinä olet onnistunut loistavasti. Itseäni olisi miellyttänyt ehkä vielä enemmän, mikäli yksittäisten paneelien välillä olisi ollut hieman sävyvaihtelua. Realismia tai ei, se on toissijaista, sillä tässä silmä lepää.

Joten jatka samaan malliin! Tai tee seuraavien malliesi pintakäsittelyssä jotain vieläkin fantastisempaa. ;)
Pteranodon 31.1.2010 15:30 Malli
Henri Huusko kirjoitti:
mistä tuota artificial wateria saa?
Samoista kaupoista kuin muitakin Andrean tuotteita. Suomesta voi olla melko hankala löytää, mutta Combat Models tuo maahan ainakin joitain Andrean tuotteita, joten sieltä kannattaa kysäistä.

Itse tilasin italialaisesta Steel Models -verkkokaupasta.
Mig Productions Forums 31.1.2010 11:17 Linkit
Migin keskustelualueelle rekisteröityminen on tosin jos ei mahdotonta, niin ainakin hyvin hankalaa. Itse olen yrittänyt jo neljästi, mutta tunnukseni on aina hylätty.

Hauska yksityiskohta on se, että sivustolla käsketään ottaa yhteyttä adminiin, jos tunnusta ei 48 tunnin sisällä vahvisteta – adminin sähköpostiosoitetta ja muita yhteystietoja ei kuitenkaan pääse näkemään ennen kuin tunnus on vahvistettu.

Yhtä kaikki, ne onnekkaat, jotka ovat mukaan päässet, tuottavat laadukasta sisältöä, josta voi jokainen oppia ja saada virikkeitä omiin projekteihinsa.
Autoblinda AB41 20.1.2010 16:09 Malli
MikkoHeikkinen kirjoitti:
ois kiva joskus kuullakkin se et mikä mallissa mättää kun tollaisia pojoja annetaan.
Veikkaan, että kaikki eivät ole tämänkään mallin yhteydessä välttämättä tajunneet katsoa, mistä mittakaavasta on todellisuudessa kyse, vaan ovat antaneet arvion luullen tätä esimerkiksi 1:35-malliksi.

Pikkuskaalan malliksihan tämä on oikein mainio.
Toyota TS020 11.1.2010 10:02 Malli
Loistavaa työtä! Ainoa isommin silmiin pistävä epäkohta näiden kuvien perusteella ovat nuo etuvalojen lasit, joissa muovin paksuuden huomaa valmiista mallista ikävän selkeästi. Tuosta pääsee yleensä melko hyvin eroon maalaamalla kirkasosien reunat pinnan värillä ennen kiinnittämistä.

Mallin pinnan kiiltoaste on mielestäni todella loistava tähän mittakaavaan ja tuo erityistä realismia. Monet automallithan kärsivät melkoisesta liikakiillosta, joka tuo mukanaan paljon lelumaista fiilistä, mutta tässä olet osunut nappiin.
Kynäruisku 3.1.2010 13:02 Sanasto
Ei oikein mikään ruisku sovellu aivan kaikkeen mahdolliseen käyttöön. Noin kymmenellä eurolla saa kuitenkin Badger 350 -kopioita, joissa on iso alakuppi ja ne soveltuvat aivan hyvin silloin tällöin tehtäviin todella isojen pintojen maalaamiseen. Näitä löytynee Biltemasta, Clas Ohlsonilta, Motonetistä yms. äijäliikkeistä.

Muuhun ruiskutteleluun kannattaa sitten hankkia yläsäiliöllinen kaksitoiminen. Ainakin omien kokemusteni pohjalta voin sanoa, että laadusta kannattaa maksaa. Esimerkiksi aidon ja feikki-Iwatan välillä on todella paljon eroja. Aito Iwata on miellyttävä käyttää ja helppo puhdistaa, jälki on ensiluokkaista ja tasaista sekä kierteet ovat niin kohdillaan, että minkäänlaista voimankäyttöä ei kokoamisessa ja purkamisessa tarvita. Sen sijaan kiinalaisessa kopiossa… No siinä nuo kaikki ovat tismalleen päinvastoin. Ero on kuin Tiffanyn timanttisormuksella ja pääsiäismunasta löytyneellä muovirinkulalla. Hintaerolle (15 e vs. 500 e) on kyllä syynsä.

Halpisruiskujakin on tosin eri laatuisia, ja ainakin tuossa Nikon mainitsemassa PienoisMalli-lehden halpisruiskuvertailussa mukana olleet vehkeet saivat ihan kohtuullisen arvosanan.
Aargh!: Valmis 1.1.2010 20:19 Rakennusblogi
Paavo Virolainen kirjoitti:
vaatteiden värit on aika vaikea mieltää 1800 luvun vaatteisiin.
Ihan totta. Hakusessa oli kuitenkin tuo sarjakuvamaisempi ote historiallisen autenttisuuden kustannuksella, ja tämä vaikutti myös sävyvalintoihin.
Paavo Virolainen kirjoitti:
Toinen asia on tuo ase. Jotenkin oudossa asennossa kädestä tippuvaksi painavaksi revolveriksi.
Totta tuokin. Ase olikin alunperin realistisemmassa asennossa, mutta se näytti ainakin omaan silmääni jotenkin tylsältä, joten muutin aivan lopuksi asentoa dramaattisemmaksi – mahdollisesti realistisuuden kustannuksella, myönnettäköön.

Nämä ovat aina hieman tällaisia tyylivalintajuttuja, joista toinen tykkää ja toinen ei. :)