Pienoismallit.net

Tomi Filppu

Sivuston ylläpitäjä

971 -luokka 22.1.2011 11:36 Malli
Anssi Himanen kirjoitti:
Olisiko jollakulla ideoita säistykseen?
Ensinnäkin kannattaa aloittaa siitä, että käyttää mustan sijaan tummaa harmaata pohjasävynä. Tai voi aloittaa myös jollain keskiharmaalla ja säätää lopullinen sävy kohdileen useiden tummien filtterien avulla. Sillä itsessään saa jo pinnasta pelkkää yksiväristä elävämmän (käytännön esimerkki: omenanvihreästä muuttuu pelkillä filttereillä elävä olive drabin kaltainen sävy).

Eri harmaan sävyjen lisäksi filttereinä kannattaa kokeilla muitakin värejä kuten harmaa, sininen, vihreä, violetti jne. Kaikkea kannattaa kokeilla. Voi myös ruiskutella paneeleja hieman eri sävyillä ja pienillä väriliu'uilla sekä hieman erottuvia vertikaalisia tummia ja vaaleita raitoja ym…

Esikuvien kuvia katselemalla keksii varmaan muutakin jännää efektiä. :)
Le Scorpion 14.1.2011 18:42 Malli
Raimo Leino kirjoitti:
Minä en edes tiennyt, että tässäkin tulee kuvioon jokin "jury".
Ilmeisen salaperäinen taho, kun edes minulle asti ei ole kantautunut sellaisesta tietoa. :)
Aavikon kettu 13.1.2011 12:33 Malli
Kiitoksia, kiitoksia. :)

Näillä näkymin "kunnon työ" on 1:35 mittakaavassa ja pitää sisällään CMK:n Volkswagen Typ 87:n, muutaman figuurin ja keitaan aavikon keskellä. Idea on suht selvillä, mutta tarkempi asettelu on vielä mietintämyssyasteella.
Veeli kirjoitti:
wespe?
lmgtfy.com/?q=wespe
Katkoksia palvelussa 12.1.2011 19:34 Tiedote
Matti Piilola kirjoitti:
Uteliaisuuttani täytyy kysyä, paljonko maksaa tällaisen foorumin ylläpito, ja teetkö sen aivan omilla rahoilla? Jos näin on, voisimmeko me palstalaiset osallistua vaikka kustannuksiin?
Olen saanut käyttäjien lahjoittamana parikymmentä euroa sekä muutaman rakennussarjan ja kirjan. Tällaiset eleet sivuston ylläpidon tukemiseksi ovat aina mukavia yllätyksiä. Lahjoitukset-sivulta löytyy hieman tietoa eri tavoista tukea sivuston toimintaa.

Tällä hetkellä sivusto sijaitsee Scene Groupin tarjoamalla yhdysvaltalaisella palvelimella, mutta vasteajat Atlantin taakse ovat sen verran hitaita, että sivuston kehittäminenkin on sen vuoksi aika-ajoin hieman tahmeaa. Tämän vuoksi toteutan tämän jo pitkään suunnittelemani siirron Suomessa sijaitsevalle palvelimelle. Web-hotellipalvelu tämän kokoiselle sivustolle maksaa joitakin satoja euroja vuodessa, mutta löysinkin Kapsista hyvän vaihtoehdon kaupallisille palveluntarjoajille. Kapsi on yhdistys, jonka jäsenet voivat pitää yhdistyksen palvelimella harrastusluontoisia sivustoja 35 euron suuruisen vuosittaisen jäsenmaksun hinnalla.

Rahalliset menetykset eivät siis ole lähitulevaisuudessa päätähuimaavia, mutta aikaa ylläpitoon kuluu runsaasti, ja se on tietysti harmillisesti aina pois itse mallailusta ja muusta vapaa-ajan toiminnasta. Aikaa saa kyllä käytettyä niin paljon kuin vain ehtii, sillä todo-listalle tulee enemmän juttuja kuin niitä ehtii tekemään pois. Mukavaa hommaa tämä kuitenkin edelleenkin on. :)
Raimo Leino kirjoitti:
katko saisi kestää esim. vuoden tai kaksi - sitten voisi tehdä muutakin kuin roikkua netissä
Aivan. Ei saa unohtaa sivuston käyttöehtojen kohtaa 4.1.
Aavikon kettu 12.1.2011 12:41 Malli
Oskari K kirjoitti:
Palmun lehdet näyttävät hieman tönköiltä, niiden pitäisi(?) taipua enemmän alaspäin
Voi hyvinkin olla. Monenlaista riippuvuusastetta näytti olevan kun referenssejä etsin. Tätä kuvaa lähinnä katselin oksia taivutellessani. Näyttäisi ainakin olevan suht samanlainen palmulaji, vaikka toisella puolella maapalloa onkin.
Timo Honkanen kirjoitti:
nyt vain teet vastapariksi sen matchboxin montgomeryn seisoskelemaan kädet lanteillaan nyrpeän näköisenä :)
Loistava idea! :)
MBR kirjoitti:
En ole koskaan nähnyt näin hyvää 1/72 figuuria. Erinomainen teos siis!
Tämähän on itseasiassa vieläkin pienempi, eli 1:76. :) Figuurilla on korkeutta vajaat 23, mm joka vastaa oikein hyvin tässä mittakaavassa 170 cm pitkää Rommelia.
Aavikon kettu 12.1.2011 01:29 Malli
Kiitos! Nämä Matchboxin dioraamasetit ovat varmasti monille nostalgisia. :) Itsekin sain aikoinaan ensikosketukseni mallailuun niiden kautta, ja olisi mukava tehdä näitä vielä lisääkin. Revellhän on julkaissut näitä uusiksi, joten saatavuuskin on tällä hetkellä ihan kohdillaan. Ja korkkareita referenssiksi, totta kai.
Katkoksia palvelussa 12.1.2011 01:23 Tiedote
Veeli kirjoitti:
kauanko katkot luultavasti kestävät? tunti, päivä, viikko?
En osaa vielä antaa tarkkaa arviota, mutta jos kaikki menee ongelmitta, selvitään yhdellä enintään noin vuorokauden mittaisella katkoksella.
Katkoksia palvelussa 11.1.2011 15:31 Tiedote
Santeri.P kirjoitti:
Eli tarkoittaako tämä käytännössä sitä, että sivustolle ei pääse katkon aikana?
Juuri näin.
M4A3 105 Howitzer: Valmis ! 6.1.2011 23:44 Rakennusblogi
Hienoa! Ainoat omaan silmääni hieman sattuvat bongaukset näistä kuvista ovat hylsynpoistoaukon väri sekä etulevyllä tavarat kurissa pitävän metallilangan vähän hassu pätkittäinen ruostuminen. Molemmat ovat toki pikkujuttuja, ja selitettävissä vaikka sillä, että luukku on paikkamaalattu ja lanka on ollut kerällä, ja vain osa kerästä on lojunut vedessä, mutta jostainhan sitä pitää päästä nillittämään. :)

Oikein hyvää jälkeä kaikenkaikkiaan. Tässä yhteydessä lieneekin sopivaa ottaa esille, että tuntuu siltä, että koko ajan esille tulee alati enenevissä määrin uusia lahjakkaita nimiä ja sitä myötä myös upeita malleja. Ei voi kuin olla tyytyväinen tähän suomalaisen mallailun tämänhetkiseen kehityssuuntaan. Jatkakaa! :)
Panzerkampfwagen IV Ausführung… 6.1.2011 23:26 Malli
Juuri kun ehdin kommentoida Petrin mallia, niin sillä välin ehtii ilmestyä jo uusi. Huikeaa Suomi-nelosilotulitusta tämä viikko ja hyvä niin. Tässä yhteydessähän selvisikin jo melko hyvin se, millä muutoksilla Tamiyan mallista saa syntymään suomalaisen.

Miten muuten tuo äänenvaimenninpönttö, ruostuiko se tosiaan noin nopeasti läpikotaisin kaiken maalin varistessa pois? Näillähän ei varmaan tainnut kai olla kovin montaa kymmentä ajokilometriä vielä takana Lappiin saapuessaan, vai? Ja onko tuo tykin putken maalaus harmaaksi varmistunut juttu? Harmaan ja punaisen pohjavärin välillä on käsittääkseni väännetty kättä.

Malli kuitenkin oikein komeaa jälkeä, ja kritisoitavaa on hankala löytää, mutta hieman monotoninenhan tämäkin kieltämättä on – siis minun joskus epärealististakin räväkkyyttä vaativaan makuuni. :) Hyvin toteutettu zimmerit jo itsessään parantaa kuitenkin yleisilmettä paljon.