Pienoismallit.net

Tomi Filppu

Sivuston ylläpitäjä

T-26 m.1933 "141" 7.3.2011 11:24 Malli
Livenä tämä näytti vieläkin paremmalta, joten salamahan se tosiaan on, joka näitä kuvia ikävästi sabotoi. Sampolassa oli myös hienoa vertailla mallejasi vierekkäin. Huomasi hyvin, kuinka menee koko ajan parempaan suuntaan. Jään taas suurella mielenkiinnolla odottamaan seuraavia mallejasi!

Onnittelut myös viikon malli -tittelistä. :)
Frontiermodels 3.3.2011 09:38 Linkit
Tapio Huhtelin kirjoitti:
Ilmeisesti ollut tosi valtava tilaus tekeillä, jos 34 puntaa postikulut?
Ei ollut kuin tuo mainitsemani orava sekä pieni purkki Andrean Artificial Wateria.

Hauskaa on se, että jos molemmat tilaisi erikseen, niin postikuluja tulisi näköjään tuo kuusi puntaa per lähetys.
Ensimmäiset mallit 28.2.2011 20:47 Malli
Tero Lammimetsä kirjoitti:
Eikö tämän pitänyt olla ensimallien kansio?
Kyllä. Ensimallin ei ole tässä tarkoitus tarkoittaa ensimmäistä mallia, vaan ensimmäisiä malleja.

Selvennettäköön myös, että Eetu ei ole noita kuvia varta vasten tähän kansioon lisännyt, vaan siirsin ne tänne jo aiemmin luodusta kansiosta
T-26 m.1933 "141" 27.2.2011 13:33 Malli
Lainkaan lelumaiseksi en tätä sanoisi, mutta kieltämättä tuo jälkivarjostus on mennyt vähän överiksi, kun etusivun pikkukuvan perusteella luulin, että tässä on kulahtanut talvinaamio. :) Vihreän vaalentaminen ei kyllä ole helppoa, ja valkoisen kanssa pitää olla hyvin varovainen. Mieluummin käyttääkin lähestulkoon pelkkää keltaista, niin värikylläisyys ei katoa. Toisaalta kontrastiakin tässä on ehkä hieman turhan paljon, mutta rajathan löytyykin vain tällä tavalla rohkeasti kokeilemalla!

Tuo alarungon säistäminen myös häiritsee. Kyljissä on melko paljon kuivunutta mutaa, ja telatkin ovat maa-aineksen väriset, mutta muu telakoneisto on siihen nähden todella puhdas. Mutahan kulkeutuu kylkiin pääasiassa teloista roiskuvan vellin mukana, mutta silti veto-, johto- ja telapyörien sisäosat näyttäisivät olevan täysin puhtaat. Lisäksi kyljissä mutaa puuttuu nimenomaan alareunasta, jonne sitä eniten valuisi. Tämän vuoksi alarungosta jää aika ristiriitainen fiilis, mutta jos haluat vielä hetkeksi palata hifistelemään vihreän kauden pariin, niin vielähän tuota kurausta voi säätää.

Uskoisin kuitenkin, että kuvat eivät tässäkään tapauksessa tee oikeutta mallillesi, kun salamavalo (tai mikä tuo käyttämäsi kirkas valo onkaan) ylikorostaa kontrasteja, joten taitaa olla pakko tulla Sampolaan tsekkaamaan mallisi livenä. :)
Frontiermodels 24.2.2011 15:19 Linkit
Hyvä ja mielenkiintoinen valikoima, mutta 34 punnan postikulut 28 päivän toimitusajalla saivat kuitenkin jättämään tilauksen väliin tällä kertaa, vaikka Ice Age -orava kovasti houkuttelikin. :)
Flakvierling 38 &… 18.2.2011 18:20 Malli
Juuri näin. Juhanin viesti oli täysin asiallinen kehittävä kommentti. Juuri sellainen, joita varten tämä palvelu on olemassakin. On siis aivan turha alkaa vinoilla - varsinkaan jos ei osaa itse sanoa mitään kehittävää. Ja ainakaan tällä sivustolla minkäänlainen hymiöhän ei vapauta ketään vastuusta kirjoittamiaan tekstejä kohtaan. Jos ei tarkoita sitä, mitä kirjoittaa, tai ei uskalla seisoa kirjoittamansa takana, kannattaa jättää kirjoittamatta.

Ja mitä itse dioraamaan tulee, on se aivan kelpo jälkeä. Eniten häiritsee alustan tapahtumiin nähden liian suuri koko. Liikaa tyhjää tilaa siis. Tuulipusseista ja kentän reunoista en osaa sanoa, mutta olisi ollut kenties fiksumpaa tehdä kaksi erillistä dioraamaa, sillä nyt tykin ja auton sekä niiden ympärillä hyörivien ihmisten suhde jää tosiaan hieman hämmentäväksi.

Myös ruohikon siisteys ja epärealistisen hailakka sävy sattuvat hieman silmiini, kuten myös tummat juovat tien pinnassa. Ne eivät vain näytä hyvältä, vaikka voisivat ehkä realistisia jarrutusjälkiä tai vastaavia ollakin.

Tästä on kuitenkin oikein hyvä jatkaa kohti uusia ja toivottavasti hieman kompaktimpia dioraamoja. :)
Sivusto siirretty 12.2.2011 14:01 Tiedote
Noissa asetuksissa ei ole siirron myötä tapahtunut muutoksia. Ilmeisesti joku kerhosivustonne ylläpitäjistä on tarkoituksella tai vahingossa muuttanut asetuksia.
Kyushu J7W1 Shinden. 9.2.2011 16:59 Malli
Raimo Leino kirjoitti:
Kulumisefektin aikaansaamiseksi tuo muovin näkyminen ohuen maalihunnnun alta ei mielestäni ole hyvä konsti. Ja tämähän on vain minun mielipiteeni.
Ei ole. Se on myös minun ja varmasti monien muidenkin mielipide. :)
Tomi Filppu 7.2.2011 22:00 Käyttäjäprofiili
Kiitoksia kaikille. :)

Petri, kyllä sun pitäisi tietää, että sanat iisisti ja calimocho eivät mahdu samaan lauseeseen. ;)
Mig-3 Early type. 26.1.2011 11:20 Malli
Kyllä minä suosittelen perusasioiden (tasainen ja peittävä maalipinta, siistit värirajat, siirtokuvien asettelu ilman hopeointia jne.) opettelua ensin. Kun nämä asiat ovat hanskassa, on sitten hyvä alkaa harjoitella edistyneempiä tekniikoita kuten säistämistä.