Pienoismallit.net

Tomi Filppu

Sivuston ylläpitäjä

M8 Greyhound: Sisäosien… 22.1.2007 15:26 Rakennusblogi
Itse olen käyttänyt ihan samoja maaleja kun mallin muuhunkin maalaamiseen, eli tässä tapauksessa Vallejoa.
M8 Greyhound: Rakentaminen 21.1.2007 00:25 Rakennusblogi
Tuhoutunutta en autosta tee, vaan se on hylätty esimerkiksi moottorivian vuoksi. Miehistölle ei myöskään ole tullut äkkilähtö, koska luukutkin on laitettu kiinni sillä ajatuksella, että auto tullaan vielä myöhemmin korjaamaan. Tämä taustatarina sen vuoksi, että en halunnut alkaa tekemään mitään niin isoja muutoksia malliin, kuin mitä luukkujen auki jättäminen olisi vaatinut. Tässä Italerin mallissa kun sisäosien ja luukkujen detaljointi on tosiaan melko puutteellinen.
T35 17.1.2007 19:57 Malli
Katselimpa itsekin näin jälkeenpäin kuvia T-35:stä, ja näyttäisi tosiaan siltä, että telat eivät roikkuneet nimeksikään. Lisäksi selvisi sellainen fakta, että kaikki taisteluosastot olivat toisistaan eristettyjä väliseinillä, joten yksinäistähän siellä nimenomaan olikin, varsinkin kk-torneissa.
T35 17.1.2007 19:40 Malli
Oikein nätin mallin olet rakentanut. Suotta amatööriharrastajaksi itseäsi tituleeraat, monilla "ammattiharrastajillakin" olisi opittavaa pintakäsittelystäsi, etenkin säistämisestä.

Tosin kun kommentteja pyydät, niin muutamaan seikkaan kiinnitin huomiota: telat eivät roiku oikein luonnollisen oloisesti ylätelapyörien päällä. Tosin jos kyseessä on Zvezdan letkut, niin muistelisin niiden olevan aivan hirveää materiaaliakin… Pakoputken ruoste-efekti näyttäisi ehkä hieman liioitellulta eikä ihan ruosteen väriseltä. Saisi olla mielestäni punertavampaa. Pintakäsittelyssä on ilmeisesti käytetty mustaa värihuuhtelua? Näyttäisi siltä, että paikoitellen mustaa olisi liikaakin. Itse suosittelisin jättämään mustan värihuuhtelun kokonaan pois, ja käyttämään tumman vihreää. Mutta muutoin erinomaista työtä.

Kersantti: kyllä vain, jokaisessa tornissa on oma miehityksensä, eli isossa tornissa lienee 3, keskikokoisissa 2, pienissä 1 sekä ajaja ja radisti. Se tekisi yhteensä 11 hengen miehistön, joten yksinäisyyttä ei tuossa peltipurkissa tarvinut tuntea.
Char B1 bis 9.1.2007 19:46 Malli
Haa, loistavaa, kiitos tiedosta. :)
Char B1 bis 9.1.2007 12:30 Malli
Hauska Idea! Itsekin olen useampaan otteeseen miettinyt ensimmäisen mallini rakentamista uudelleen. Itselläni kyseessä olisi niin ikään Matchboxin malli, LRGD 30cwt Chevrolet and Willys Jeep. Tosin valitettavasti tuotakaan ei ainakaan toistaiseksi saa Revelin uusintajulkaisuna.
Sotka T34/76 4.1.2007 14:03 Malli
Tervetuloa takaisin loistavan harrastuksen pariin! Ensimmäinen mallisi näyttää oikein hyvältä.

Mainio referenssikuvien lähde Suomi-kalustolle on www.andreaslarka.net, sieltä löydät myös paljon kuvia lyhytputkisista sotkista.
Kuningas Arthur 21.12.2006 09:38 Malli
Upeaa työtä. Mitä lähempää tätä figuuria katsoo, sitä paremmalta se näyttää.
Halt! 4.12.2006 18:22 Malli
Vinjetin määritelmästähän on keskusteltu paljon, ja mielipiteitä on useita. Itse olen hyvin pitkälti samoilla linjoilla kuin mm. Model Expon säännöt määrittelevät luokan 84, figuuri-dioraamat:
Lainaus:
Figuuri-dioraamat, sekä -vinjetit ja -varjolaatikot, joissa on historiallisia esikuvia esittävien elollisten hahmojen, kuten ihmis- tai eläinfiguurien lisäksi enintään kevyitä kulkuneuvoja (polku- ja moottoripyöriä ja hevosia) sekä korkeintaan yksi henkilöauton kokoinen ajoneuvo, hevosten vetämät vaunut tai pieni soutu- tai purjevene (vast.).
Joidenkin mielestähän vinjetissä ei voi olla lainkaan minkäänlaisia ajoneuvoja.
Halt! 4.12.2006 17:08 Malli
Tässä vinjetissä kaikki näyttää kyllä tosi hyvältä. Pidän erityisesti persoonallisesta figuurinmaalaustyylistäsi.

Itse tosin maalaisin nuo kipsialustan reunat mustaksi tai tumman harmaaksi, jotenkin tuo nykyinen väri ottaa silmään. Musta sen sijaan on melko varma neutraali vaihtoehto ja antaa arvokkaamman vaikutelman.