Pienoismallit.net

Tomi Filppu

Sivuston ylläpitäjä

Cromwell Mk. IV 12.11.2012 16:50 Malli
Todella reilulla kädellä. Aina mieluummin liikaa kuin liian vähän, mutta se on tietysti aika pitkälti makuasia, missä kohtaa raja kenenkin mielestä menee. :)
Cromwell Mk. IV 9.11.2012 11:47 Malli
Kiitos kaikille kommentoijille!
Toni Redsven kirjoitti:
Ainut asia josta näin äkkiseltään joku friikki voisi huomauttaa on tuo takaosan peitteen paksuus, näyttää varsin paksulle ja luonnottomalle.
Noita erilaisia pressujahan oli aika monen paksuisia ja isoja vaunupeitteitä myös taitettiin moninkerroin, jolloin vaikutelma on paksumpi ja jäykempi. Uskoakseni Black Dog on yrittänyt juuri tällaista jäljitellä ja onnistunut omaan makuuni siinä melko hyvin. Vaikka voisi tuon toki monella muullakin tavalla toteuttaa, myös merkittävästi ohueamman oloisena. Esimerkkinä paksummasta toimikoon kuitenkin vaikka tämä Humber.
AJ kirjoitti:
Tuota Hessian camoverkkoa on ollut käytössä useissa värisävyissä ruskeahkoista värivivahteista vihreisiin, yleisin lienee kuitenkin ollut kombinaatio vihreistä ja ruskeista sävyistä.
Kiireissäni maalasin naamioinnin mielestäni sopivimmalla värillä itseasiassa jo ennen kuin edes selvitin, että missä sävyissä hessian tapeja oli käytössä… Lähdeaineisto kuitenkin paljasti, että niitä oli nimenomaan myös tuossa ruskeassa (värjäämättömässä?) sävyssä, joten pysyttelin siinä.

Valitettavasti en tuolloin löytänyt mistään tietoa siitä, että käytössä oli myös yhdistelmiä, jossa oli useamman sävyisiä nauhoja, joten siksi päädyin tuohon oikeastaan suht konservatiiviseen värivaihteluun.

Mutta Waltterin ja Jarnon toiveetkin toteutunevat, sillä ajatuksissani on ollut sijoittaa tämä malli tulevaisuudessa osaksi dioraamaa, ja voi olla että siinä yhteydessä maalailen vielä tuota naamiointiakin uusiksi. Joten kiitos hyvästä vinkistä!
Petri Olavi kirjoitti:
Ilmeisesti tämä kiertää näyttelyitä, jolloin siihen pääsee tutustumaan tarkemmin?
Jo tokkiisa! Seuraavan kerran tämä on näytillä jo huomenna Kuopijossa yhdessä kahdeksan muun mallini kanssa.
Scania R730 (the griffin) 30.9.2012 11:20 Malli
Aleksi Pohja kirjoitti:
En ymmärrä että tulee jo kahesta kuvasta kilotavut täyteen laittaisin mielelläni kyllä lisää kuvia :(
www.pienoismallit.net/profiilit/1/kuvat/kuvapankki/kuva_70115/
Taisteleva metso 13.7.2012 17:20 Malli
Jarmo, suuntasin tuon kommenttini siis Timolle, joka kirjoitti "Annan vääriä pisteitä ja olen väärää mieltä" käsitettyään ehkä väärin sävyni kommentissani koskien tuota skaalavahtuutta.

Pointtisi viestinnän vaikeudesta ovat aivan totta, etenkin verkossa. Siihen pätevät oikein hyvin legendaariset Wiion lait, etenkin ensimmäinen: "Viestintä epäonnistuu aina, paitsi sattumalta". :)

Mutta eipä tästä enää sen enempää, vaan takaisin asiaan. Mielelläni otan vastaan lisääkin kommentteja ja kritiikkiä itse vinjetistä.
Taisteleva metso 13.7.2012 16:45 Malli
Höpöhöpö, ei sellaisia olekaan kuin oikeat ja väärät kommentit tai arviot. Täällähän on nimenomaan ideana, että jokainen saa vapaasti tuoda esille omia näkemyksiään. Se on arvioiden ja kommentoinnin tärkein arvo. Sen kautta konkreettisesti huomaa, että kaikki eivät suinkaan katso asioita samoin silmin, ja muut kiinnittävätkin huomiota usein sellaisiin seikkoihin, joihin mallari itse ei ole sitä huomannut kiinnittää. Ja aina on sijaa myös vastakkaisten mielipiteiden esiintuomiselle — ja selittelyille. :)

Esimerkiksi nämäkin kommentit hyvin osoittavat, että kaikki ei ole suinkaan mennyt nappiin, ja ne ovat varmasti hyödyksi minulle tulevissa projekteissani. Tai mikä ettei, ehkä otan tämänkin vinjetin jälleen kerran takaisin työpöydälle.
Taisteleva metso 13.7.2012 14:54 Malli
Se on ihan totta, eivät ne takuulla skaalavahvuudessa ole, se kun olisi jotain 0,001 mm. :)
Taisteleva metso 13.7.2012 14:32 Malli
Kiitti kaikille oikein mukavista kommeteista!

Uniformuihinkin olen tarkoituksella hakenut valööriltään vaaleampia ja kirkkaampia sävyjä chiaroscuron hengessä, ja joissakin kuvissa kuvausvalaistus vielä korostaa tätä vaikutelmaa. Ei kuitenkaan mielestäni liikaa, sillä olen nimenomaan halunnut tuolla tavalla ohjata huomiota tapahtumien keskipisteeseen. Tulevissa töissäni olisi tarkoitus viedä tätä vaikutelmaa vieläkin pidemmälle.
Timo Rasimus kirjoitti:
Metsossa näen ongelmana pyrstösulat, jotka ovat kovasti jäykän näköisiä.
Kyllä metson pyrstösulat melko ryhdikkäät ovatkin.
Tomi Filppu 21.4.2012 14:49 Käyttäjäprofiili
Tuukka Rajala kirjoitti:
minulla olisi hieman kysyttävää,aina kun olen kommentoinut jotakin mallia ja sitten joku muu kommentoi sitä
niin miksi ne muiden kommentit ilmestyvät minulle kommentteina???
www.pienoismallit.net/keskustelut/viesti/110957/
marjo ruokolainen kirjoitti:
saatko muuten päätää mikä on VIIKON MALLI ?
www.pienoismallit.net/ohjeet/viikon-malli/
Johnson 17.4.2012 20:42 Sanasto
Janne Tamminen kirjoitti:
Dippaanko mä ne vaan astiaan missä tota on ja nostan kuivumaan?
Juuri näin. Tosin ylimääräiset vahat kannattaa imeyttää esim. talouspaperiin, jotta dipattavan osan nurkkiin ei keräydy paksumpaa kerrosta.

www.pienoismallit.net/haku/johnson%2Blasios%252A/
Tomi Filppu 7.2.2012 23:23 Käyttäjäprofiili
Kiitos onnitteluista! Katsellaan, jos vielä jossain vaiheessa aikuiseksikin asti ehtisi.