Pienoismallit.net

Tomi Filppu

Sivuston ylläpitäjä

M8 Greyhound: Sisäosien… 14.3.2007 16:18 Rakennusblogi
Vaunun tornihan on päältä avoin, joten kyllä sisäosat näkyvät valmiissakin mallissa. Penkkien taakse jäävästä etuosasta ei tosin käytännössä paljoa näy, mutta kuten tuossa kirjoitinkin, niin maalailin niitä pääosin kokeilun ja harjoittelun vuoksi.

Kiitos kaikille kehuista, on erityisen hienoa jos väkerryksistäni irtoaa inspiraatioita muillekin. :)
M8 Greyhound: Maalaus ja… 13.3.2007 07:44 Rakennusblogi
Chippaukset tein Vallejon maaleilla. Isommat kulumat toteutin tekemällä ensin Camouflage Green -sävyllä (mallin alkuperäinen pohjaväri) pieniä täpliä sinne tänne siten, että kuluman keskikohtaa kohden täplien välit tihenivät. Tämän jälkeen toistin saman Beasty Brown -sävyllä siten, että täplitettävä alue oli hieman edellistä pienempi.

Lopuksi sekoitin Beasty Brownista, mustasta ja Natural Steel -sävystä tumman yhdistelmän, jolla sitten täplitin samaan tyyliin kuluman keskikohdan. Myös pienemmän lohkeilut on tehty tällä sekoituksella.
Jättäkää yksi kk… 12.3.2007 11:35 Malli
Näyttää mainiolta, dioraamassa on todella hyvä ja elävä tunnelma. Myös suomaaston teko on onnistunut loistavasti. Figuurit näyttävät tosin joissakin kuvissa vähän kiiltelevän, mutta ei mitään mitä ei kerros mattalakkaa pelastaisi. :)
M8 Greyhound: Maalaus ja… 10.3.2007 10:00 Rakennusblogi
Totta. Aikamoinen sankari saa olla, jos yhtä siirtokuvaa käyttäen saa tuollaisen merkinnän tuohon takakannella loihdittua. Pari vilkaisua siirtokuvaan luotuani en viitsinyt edes yrittää, vaan päätin että se toimii paremmin leikkausmallineena maskiteipeille.
Sherman M4A3(75)w 7.3.2007 14:07 Malli
Oikein hyvännäköisiä pressuja. Kerrotko tarkemmin tuosta kasvopaperista. Mikä tuotemerkki on kyseessä? Alkuperäinen käyttötarkoitus liittynee kosmetiikkaan? En paikallisesta marketista onnistunut löytämään kasvopaperin nimellä mitään, lähin vastaavankaltainen oli puhdistuspyyhe ja kosteuspyyhe, joita päätin ostaa ja kokeilla, mutta eivät vaikuta sellaiselta, että niistä tuollaista syntyisi… :)
Desperate Defense 2.3.2007 18:39 Malli
Ainakin näin kuvien välityksellä lumi näyttää oikein onnistuneelta, kuten myös figurienkin maalaus. Dioraamasta välittyy myös hyvin nimensä mukainen tunnelma. Hienoa työtä!
M8 Greyhound: Maalaus ja… 2.3.2007 13:01 Rakennusblogi
Varsinaisen säistämisen olen tehnyt vasta vain tuohon alarunkoon. Ylärungossa on tähän mennessä vain eriväristen filttereiden sekamelska, joka antaa maalipinnalle syvyyttä ja elävyyttä luoden mainion pohjan tulossa olevalle varsinaiselle säistämiselle.
Fw 190 D-9 2.3.2007 09:34 Malli
Mainiota jälkeä olet saanut suht lyhyessä ajassa aikaiseksi. Noin taidokkaasti maalattuja ja säistettyjä koneita katselee mielellään, etenkin ruisku näyttäisi pysyvän kädessäsi paremmin kuin hyvin. Tahtoo lisää!
Ruiskun puhdistystyökalu 1.3.2007 12:42 Niksi
Tuo mahtuu hyvin myös ruiskujen sisälle, joten myös sisäosien puhdistus onnistuu todella kätevästi. Kun kostuttaa harjan puhdistusaineella (Dicco, Lasol tai mitä ruiskun puhdistukseen käyttääkään), työntää ruiskun sisälle ja pyöräyttää pari kertaa, niin puhdasta tulee.
M8 Greyhound: Maalaus ja… 25.2.2007 11:07 Rakennusblogi
Mikään ei voita vanhaa kunnon hammasharjaa. :) Ensin tein pigmenteistä ohuen mutavellin, jota levitin kaikkialle alarunkoon. Tämän ollessa vielä kostea roiskin samaa velliä kevyesti hammasharjalla sinne tänne. Tuon kuivuttua tein huomattavasti paksumman vellin, jota roiskuttelin hammasharjalla tarkemmin.

Renkaisiin roiskuttelin takapuolelle ja sivuille kaksi paksua kerrosta, joiden kuivuttua hankailin sormella ylimääräisiä pois. Renkaiden ulkopinnat käsittelin kevyemmin vain ohuella vellillä, koska ne saavat lopullisen ilmeen vasta mallin loppukoonnan jälkeen.