Pienoismallit.net

Tomi Filppu

Sivuston ylläpitäjä

Mauri Myyrä 20.4.2007 01:26 Malli
Kiitokset kaikille mukavista kommenteista!

Siitä vain muutkin näitä rakentelemaan. Itsellänikin on vielä joitakin Kinder-yllätyksiä, joita ajattelin tuunata komeampaan kuosiin. Tänä vuonnahan niistä sai mm. erilaisia Asterix-hahmoja, ja vaikka ne eivät Andrean figuureille vertoja vedäkään, niin kyllä niistäkin voisi jotain saada aikaiseksi.
Tulta Päin! 16.4.2007 19:00 Malli
Paitsi että tämä sijoittuu Saksaan ja vuoteen 1945. :)
Tarkka-ampujatiimi kevääll… 7.4.2007 11:47 Malli
Hienohan tämä on, jälkimmäistä kuvaa voisi etenkin äkkiseltään luulla todellisessa tilanteessa kuvatuksi. :)
Kaksi koiraa: Maaston… 3.4.2007 22:24 Rakennusblogi
Hyvä huomio! Parantelin nyt pyörien alle tulevia painaumia, jotka olivat päässet hieman hukkumaan maastomateriaalin alle. Ei pitäisi nyt näyttää siltä, että se on helikopterista paikalle pudotettu. :)

Olin ajatellut tapahtumat siten, että vauhtiakaan autolla ei ole ollut aivan vähän, jolloin se on lentänyt yli ojan, ja vauhti on töpännyt vastapäiseen penkkaan, jota pitkin auto on vielä hieman noussut osuen hieman aitaan, joka on saanut osumasta vaurioita. Aitaan osuttuaan se on valahtanut hieman taaksepäin ja jäänyt siihen. Ja koska kyseessä on melko kevytkin ajoneuvo, niin en usko että ojan reunat olisivat tuollaisessa tapauksessa älyttömästi sortuneet, kun vain yksi pyörä on siitä yli mennyt ja vieläpä siten, että energia on kohdistunut pääasiassa eteenpäin, ei alas.

Toisaalta taiteellisen vapauden nimissä olisi jonkinnäköistä sortumaakin voinut viritellä, olisihan se näyttävämpää. Mutta en taida viitsiä enää tässä vaiheessa isompia muutoksia tehdä… Ojan pohjalle voisi tosin laittaa hieman maastomateriaalia kuvaamaan reunoilta tippunutta irtomaastoa. Kiitos hyvästä ideasta. :)
Karskin Plasma Gunner 29.3.2007 07:28 Malli
Sori. Tein eilen pieniä muutoksia, ja ZIP-pakettina lisättyjen kuvien mitat eivät tallentuneet palvelimelle oikein ja siitä syystä kuvat eivät oikein näkyneet. Nyt fiksasin tuon, ja ZIPpinä lisättyjen kuvien katselukin onnistuu. Joten laitahan ihmeessä lisää kuvia. :)
5 cm Pak 38 26.3.2007 13:50 Malli
Todella nättiä maalaustyötä. Näitä on ilo katsella, laitahan lisääkin kuvia malleistasi tänne, jos löytyy. :)
M8 Greyhound: Maalaus ja… 23.3.2007 14:32 Rakennusblogi
Mallarijargonissa filtteri ei tarkoita suodatinta, vaan paremminkin suodinta. :)

Filtteri on hieman kuin värihuuhtelu ("wash"), mutta siinä missä värihuuhtelun on tarkoitus korostaa kontrasteja vetäytymällä upposaumoihin ym., filtterillä puolestaan pyritään muuttamaan koko maalipinnan sävyä. Tämäkin toki omalta osaltaan auttaa korostamaan detaljeja varsinkin silloin kun käytetään alla olevaa pintaa tummempaa filtteriä, mutta pääasiassa filtterin tarkoitus on luoda elävyyttä ja materiaalin tuntua maalipintaan, jotta se ei olisi tylsän monotoninen.

Tämä siis oma näkemykseni ja oma syyni miksi filttereitä käytän, mutta näkymyksiä on tässäkin aiheesta erilaisia. Esim. joidenkin mielestä kyseessä on filtteri, jos se tehdään mattapinnalle ja värihuuhtelu jos se tehdään puolikiiltävälle tai kiiltävälle pinnalle. Itse teen sekä filtterit että washit yleensä puolikiiltävälle tai joskus matallekin pinnalle, enkä tee jaottelua pinnan vaan haluttavan efektin mukaan.
M8 Greyhound: Maalaus ja… 20.3.2007 14:49 Rakennusblogi
Tuossa 13.3. kirjoittamassani kommentissa on hieman juttua tuosta kulumien teosta. Kerron mielelläni toki lisääkin, jos tarvetta. :)
Cadillac Eldorado Biarritz 16.3.2007 01:31 Malli
Tää on tosi päheä! :) Hienosti maalattu. Oletko toteuttanut liekitkin kokonaan maalaamalla?
Kaksi koiraa: Alusta alkuun 15.3.2007 11:22 Rakennusblogi
Ei yhtään hassumpi idea! Pitääkin kokeilla miten onnistuisi… Yksi idea mikä on pyörinyt mielessäni on sellainen, että vaunun kannella olisi jonkinlainen hiiri tai rotta, jonka toimia koira seuraisi kiinnostuneena.

Pahvilaatikko on kreikkalaissen Alexander the Great -nimisen valmistajan tuotantoa ja takki on Verlindeniltä. Eivät kumpikaan itseasiassa kovin kalliita. AtG:ltä löytyy kaikenlaisia hauskoja dioraamatuotteita, mutta en tiedä mitä firmalle tätä nykyä enää kuuluu… Viimeksi olen tuotteita ostanut markka-aikoina (Combat Modelsista).