Pienoismallit.net

Tomi Filppu

Sivuston ylläpitäjä

Airbrush Cleaner 29.5.2007 16:44 Arvostelu
Itse pohdin samaa. Missään ei varsinaisesti ilmoiteta, että tuote olisi vain akryyleille. Toisaalta voisi olettaa että se on tarkoitettu pääasiassa käytettävissä yhdessä Vallejon omien maalien (ja vastaavien) kanssa.

Valitettavasti en itse tätä nykyä omista yhtään purnukkaa minkäänlaista emalimaalia, joten en pääse aineen vaikutusta niihin kokeilemaan. Mutta jos jollain käyttäjistä on tietoa tai kokemuksia aiheesta, niin kertokaahan ihmeessä.

Mutu-tuntumalla voisin veikata, että ei toimi emalien kanssa ainakaan ihan yhtä hyvin.
Messerschmitt Bf-109F-4 25.5.2007 09:37 Malli
Oho. En edes vaivautunut katsomaan mittakaavaa, kun oletin sen olevan vähintään 1/48, kunnes luin Antin kommentin.

Todella hienoa työtä!
Kaksi koiraa: Maaston… 24.5.2007 00:02 Rakennusblogi
Wild Grass on tosiaan melko haastellinen materiaali tuollaisiin kohteisiin, mutta itse pääsin tuohon ihan ok tulokseen menettelemällä seuraavasti:

- Ensin tökin hieman ohennettua PVA-liimaa niihin kohtiin, joihin ruohoa halusin.
- Tämä jälkeen ripottelin liiman päälle todella reilusti Wild Grassia, jonka painelin sormella tiukasti kiinni liimaan.
- Ravistelin alustaa ylösalaisin, jotta ylimääräiset ruohot irtoaa.
- Puhalsin ruohoon kevyesti sivusta päin joka suunnalta, jotta sain sitä hieman kohoamaan.
- Lopuksi suin isoa pehmeäharjaksista sivellintä apuna käyttäen ruohoja pystympään (tässä auttaa jos antaa liiman ensin vähän kuivua).

Eivät ne kaikki tuonkaan jälkeen ihan pystyssä sojota, mutta ihan kohtalaisesti kuitenkin.
Sherman M4A3(75)w 23.5.2007 13:32 Malli
Ällistyttävän hienoa jälkeä edelleen. Työkalujen vihreä maali on hauska ja suht uniikki idea.
Sherman M4A3(75)w 10.5.2007 13:16 Malli
Kiitoksia paljon, eli punaista kehiin M8:llekin. Tuolla Olive Drabin sivuilla mainitaan "there was a practice of painting MOGAS can tops red", eli jos ymmärsin oikein, koko kanisterin yläosa olisi maalattu, ei ainoastaan korkki. Oletko tästä nähnyt todisteita?
Vakooja 10.5.2007 11:47 Malli
Äh, enpäs lukenut tarpeeksi tarkkaavaisesti aiempia kommentteja. :) Mutta mitä olet käyttänyt kadun materiaalina? Figu ainakin kannattaisi lakata mattalakalla, esim. Hobby Pointista saa Vallejon mainiota mattalakkaa.
Vakooja 10.5.2007 11:44 Malli
Todella hienoa jälkeä! Itseänikin on kiinnostanut jokin vastaavanlainen aihe sen jälkeen kun tulin taannoin lukeneeksi Ilkka Remeksen Pedon syleily -romaanin.

Olisi mukava tietää, mitä materiaaleja ja työtapoja olet käyttänyt seinän ja kadun toteuttamiseen?
Sherman M4A3(75)w 10.5.2007 09:06 Malli
Nätisti säistetty kanisteri! Ilmaisiko korkin väri mitä kannussa on sisällä, vai mikä on sen tarkoitus? Onko tarkempaa tietoa mitä muita värejä on mahdollisesti käytetty ja mitä ne ovat ilmaisseet? Olen juuri itsekin jenkkien jerry-kannuja viimeistelemässä ja värillinen korkki olisi hauska väriläiskä tylsän vihreyden keskellä. :)
Kaksi koiraa: Maaston… 10.5.2007 08:41 Rakennusblogi
Teemu: Tuossa 25.2.2007 kirjoittamassani kommentissa on hieman tuosta kuraamisesta, samaa tekniikkaa olen käyttänyt joka paikassa missä kuraroiskeita on.

Olli-Pekka: En osaa valitettavasti kovin hyvin kertoa teoriassa sitä, miten maaston teko tapahtuu, koska itselleni se on aina luomisprosessi joka etenee omalla painollaan sen kummempia miettimättä. Ostelen kaupoista ja keräilen luonnosta kaikkea sellaista, joka näyttää siltä, että siitä voisi olla iloa. Sitten yhdistelen niitä maastoa tehdessäni sen perusteella mikä voisi mahdollisesti näyttää hyvältä. Näin se on ainakin itselleni paljon hauskempaa kuin käyttää aina jotain viimeisen päälle mietittyjä "oikeaita" työtapoja. :)

Tämän dioraaman suhteen olen ajatellut jotakuinkin seuraavankaltaista työjärjestystä:

1) Teen maastolle pohjakasvustun leikkelemällä ja jauhamalla paria–kolmea sammallajia keskenään sekä lisäämällä sekaan static grassia ja muutamaa eri karkauksista sirotetta (mm. Woodland Scenics Fine Turf). Tämä kuvastaa siis pohjakerrosta, jossa sammalta ja lyhyttä ruohoa. Seoksen kiinnittäminen alustaan tapahtuu PVA-liimalla, johon olen sekoittanut Tamiyan Flat Basea saadakseni siitä mattapintaista (saman asian ajaisi Woodland Scenicsin mattaliima). Tätä samaa liimaa käytän kaiken maastomateriaalin kiinnittämiseen.

2) Tässä vaiheessa maasto todennäköisesti näyttää liian tasalaatuiselta, joten lisäilen sinne tänne paksumpia kerroksia sirotetta, static grassia ja sammalia.

3) Isompia ruohotukkoja teen Nochin Wildgrass-nimellä myytävästä pidemmästä heinämateriaalista.

4) Viimeistään tässä vaiheessa maalaan kaiken ruskeaan taitetuilla ruohonvihreillä, ajankohtana kun on lumeton talvi. Maalaukseen käytän ruiskua, ja pyrin saamaan pinnasta väritykseltään vaihtelevan, ikään kuin jossain kohdissa maasta on kuollempaa kun toisessa. Lopuksi vielä kuivasivelyjä, värihuuhteluita, pigmenttejä jne…

5) Seuraavaksi lisään pudonneita lehtiä. Tarkoituksena olisi käyttää sekoitusta, jossa on PlusModelin laserleikattuja paperilehtiä sekä syksyllä keräämistäni kuivatuista lehdista tehtyä murskaa. Itse asiassa sekoitan mahdollisesti jonkun verran lehtiä jo ensimmäisessä vaiheessa tekemääni seokseen.

6) Poraan alustaan reikiä, joihin liimaan pystyyn pidempiä heiniä, jotka teen Woodland Scenicsin Field Grassista ja hamppunarusta tms. Trimmaan heinät lopulliseen pituuteen saksilla liiman kuivuttua.

7) Lisää reikien porailua. Tällä kertaa istutan niihin puun juuria kuvaamaan lehdettömiä puun taimia ja pensaita.

8) Maalausta, maalausta, maalausta ja vielä kerran maalausta. En ole oikeastaan koskaan törmännyt maastomateriaaleihin, jotka mielestäni näyttäisivät hyvältä ilman minkäänlaista maalausta, joten kaikki maastossa saanee jonkinlaisen maalikerroksen niskaansa.

Tässä siis pääpiirteittäin toimintasuunnitelma maaston tekoon. Onkin sitten aivan eria asia, miten tämä projekti käytännössä etenee, mieli kun aina muuttuu tehdessä.

Suurin mahdollinen epäkohta tuossa on se, että voi olla että pudonneita lehtiä ei ole mitenkään mahdollista istuttaa luontevasti maastopohjan päälle, vaan kaikki lehdet pitää lisätä jo ensimmäisessä vaiheessa ja maalata jokainen lehti erikseen vaiheessa 4… Aika näyttää.

Toivottavasti tämä vastasi jotenkin kysymykseesi. :)
Sherman M4A3(75)w 26.4.2007 18:48 Malli
Olen Jounin kanssa samoilla linjoilla. On todella piristävää nähdä pitkästä aikaa vanhaa kunnon™ itserakenneltua detaljointia. Nykyisin kun valmiita etsisarjoja ja muita vastaavia on tarjolla pilvin pimein, on kynnys itse työstämiseen melkoisen paljon korkeampi kun vaikka vielä kymmenen vuotta sitten. Kovasti olet vaivaa nähnyt, rispekt. :)

Mallailuun sopivia kasvopapereita olen muuten nyt onnistunut pihistelemään pari kertaa hotellihuoneista. :D