Pienoismallit.net

Tomi Filppu

Sivuston ylläpitäjä

M8 Greyhound: Maalaus ja… 18.7.2007 16:33 Rakennusblogi
Antti kirjoitti:
Miten teit nuo ruosteiset naarmut?
Lohkeilut ja muut skraadut olen tehnyt öljyvärein (MIG) ja pienellä siveltimellä. Töpöttelin maalia siveltimen kärjellä niihin kohtiin, joihin halusin lohkeamia/kulumia ja kun väri oli ehtinyt kuivahtaa, kastelin samankokoisen puhtaan siveltimen tärpättiin ja kostutin pinnan lohkeaman ympäriltä. Tällöin öljyväri liukenee osittain reunoiltaan ja jälki pehmenee sopivasti. Naarmut tein samalla tavalla, mutta töpöttelyn sijasta vetelin ohuita viivoja. Öljyväria kannattaa ohentaa melko reilusti tällaiseen käyttöön. Kannattaa myös käyttää muutamaa hieman eri sävyistä ruosteen väriä, niin lopputulos on elävämpi.
M8 Greyhound: Maalaus ja… 18.7.2007 16:33 Rakennusblogi
Ämpärin tein ohuesta alumiinilevystä, joka taisi olla alunperin jonkin piirakan astiana. Pohjana on pyöreä 0,5 mm polystyreenilevy. Rakentamisen eri vaiheet selvinnee parhaiden tästä kuvasarjasta. Tuon kuvasarjan ottamisen jälkeen tein tosin uuden kahvan, koska näyttää mielestäni paremmalta kun kahva on muodoiltaan pullukampi ja päät ovat sisäänpäin käännettyinä. Molempia tapoja olen tosin nähnyt käytetävän. Nätti yksityiskohta olisi vielä yksi tai kaksi vahvikeuraa ampärin reunoilla, mutta valitettavasti unohdin tuohon ämpäriin sellaiset tehdä. Myös pohja on hieman väärin tehty, alareunat pitäisi olla eri tavalla, mutta olkoon nyt tällä kertaa. Tarkoitus olisi tehdä vielä puinen osa keskelle kahvaa. Esimerkiksi Googlen "bucket" kuvahaulla löytyy hyvää lähdemateriaalia ämpärin tekoon, esimerkiksi tämä ja tämä ym.
M8 Greyhound: Maalaus ja… 18.7.2007 16:33 Rakennusblogi
Timo Nyyssönen kirjoitti:
Mitenhän muuten on tuon tornin takaseinässä olevan pressukäärön laita, eikai se estä vaunun tornin pyörimistä? Meinaan yhdessä kuvassa käärö näyttäisi tornin pyöriessä kiilautuvan etuluukkujen korotuksen ja tornin seinän väliin.
Tarkat silmät! :) Olet ihan oikeassa, käärön liimauksessa sattui nimittäin moka. Olin tukenut sen huonosti liiman kuivumisen ajaksi joten se oli päässyt liikkumaan ja jäänyt etenkin vasemmasta alareunastaan liian alas, joten tuollaisenaan torni ei tosiaan pääse liikkumaan kuten tästä kuvasta hyvin voi havaita. Tosin se ottaa kiinni vain tuohon tornin takana olevaan korokkeeseen (ilmanotto/ulostulo?), ei muistaakseni ajajan ja radistin luukkujen korokkeeseen. Pelottaa, että mitä maalipinnalle käy jos revin käärön irti, joten ajattelin, että "korjaisin" tilanteen siten, että lisäisin käärölle muutaman auki revityn narun, ikään kuin joku olisi alkanut sitä irrottamaan, mutta tullut toisiin miettisiin onnistuen kuitenkin hieman tiputtamaan kääröä alkuperäiseltä paikaltaan. Tai sitten kokeilen liuottaa liimat irti, sekin voisi onnistua suht kivuttomasti, koska käytin tuota Woodland Scenicsin maastoliimaa. Katsotaan miten käy… :)
pontiacci 18.7.2007 16:20 Malli
frans jansson kirjoitti:
mut milloin on seuraavat pienoismalli tapahtumat jossain?
Katsohan tuolta: www.pienoismallit.net/kalenteri/
Takki talvisodasta 16.7.2007 18:59 Referenssi
Ehdottomasti juuri tällaiset kuvat kuuluvat tänne. Mainiota lähdemateriaaliahan tällainen on.
Halvat Pigmentit. 12.7.2007 10:26 Niksi
Hieta tarkoittanee hiekkaa. :)

Jos ylijäämämeikkejä sattuu käsiinsä saamaan, niin kyllähän niitä tietysti kannattaa yrittää hyödyntää. Mutta mitä on itsekin tullut noita meikkien hintoja kauhisteltua, niin kyllähän jo yhden keskihintaisen meikkaustarvikkeen hinnalla saa pari–kolme purkkia MIGin pigmenttejä, joiden uskallan kuitenkin väittää olevan parempia mallailukäytössä.

Eikä ole välttämättä mitään tarvetta ostaa niitä kalliimpia bokseja, joissa useita vain hieman toisistaan eroavia sävyjä, muutamalla ruskealla pigmentillä saa jo huomattavan paljon aikaan.
BA-20 10.7.2007 10:34 Malli
Hienoa jälkeä! Olet nopeasti oppinut saamaan ruiskulla hyvää jälkeä aikaiseksi. Maalasit jo aikaisemmin siveltimellä hienosti, mutta ruiskun myötä näyttää tulleen vielä iso harppaus eteenpäin. Mainiota. :)

Mistä muuten ajattelit lumen tehdä? Itselläni hieman samansuuntainen projekti lähtökuoppien kaivamisvaiheessa, mutta huomattavasti pienempimuotoisena (pelkkä lumeen hautautunut Komsomolets ja ehkä jotain hylättyä mottirekvisiittaa, ei figuureita).
Malli Cajander Talvisodassa. 11.6.2007 09:26 Malli
Perhanan hienosti modifioitu figu. Repeymä lakanassa kruunaa vielä kokonaisuuden. :)

Itse kokeilisin tuohon käteen ehkä kevyttä värihuuhtelua siniseen taitetulla tumman harmaalla ja sen jälkeen kuivasivelyä samanlaisella, mutta vaalealla sävyllä. Öljyväreillä tietty.
Luftwaffen lentäjä 1.6.2007 09:24 Malli
Kasvoissa käytin Vallejon värien sekoitusta. En nyt enää tarkalleen muista mitä värisävyjä käytin ja missä suhteessa, mutta yleensä sekoitan ihon värit sekoittamalla hiekanruskeaan punaista ja keltaista. Valokohtia varten sekoitan tuohon vielä valkoista ja varjokohtia varten reilummin punaista sekä myös punaruskeaa tummempiin kohtiin.
Kaksi koiraa: Maaston… 30.5.2007 08:33 Rakennusblogi
Ei mitään tietoa, sillä en koskaan tunteja laske, vaikka ehkä pitäisi. Olisihan se hauska itsekin tietää. :) Olen tavattoman hidas mallari, ja teen monet työvaiheet useaan kertaan, ja usein vieläpä turhan vaikeasti, joten tunteja tuhrautuu kyllä huomattavan paljon aikaansaamisiin nähden.

Olen tätä nyt puolen vuoden ajan tehnyt ja keskimäärin vajaan tunnin verran päivässä, joten arvioisin, että tämän parissa olen tähän asti viettänyt kaikenkaikkiaan n. 150 tuntia.