Pienoismallit.net

Tomi Filppu

Sivuston ylläpitäjä

Punaiset Paholaiset 13.8.2007 09:22 Malli
Totta, Arnheim on Arnhemin saksankielinen nimi, ja jostakin oli jäänyt mielikuva, että myös suomen kielessä se olisi ollut sama, mutta eipäs se niin ollutkaan. Korjasin tekstin oikeaksi.
Ammustäydennys 13.8.2007 09:19 Malli
Kyllä minulla on hyvin vahva mielikuva siitä, että se ruokasoodaa olisi ollut. Veden kanssa ei reagoinut mitenkään, mutta PVA-liiman kanssa kylläkin. En tosin muista enää, että minkä merkkistä liimaa käytin. Muistaakseni en ainakaan Erikeeperiä. Joka tapauksessa ainakin se aine mistä lopullinen lumi on tehty oli ruokasoodaa.

Lyhtypylväs on tosiaan Tamiyan, mutta tapetti on itseasiassa tietokoneella tehty kaverini toimesta. Itse en tuolloin konetta omistanut. Ensimmäisen Verlindenin kuvastonkin hankin kuolattavaksi vasta 1997, joten jostakin muualta on inspiraatio tapetin kuosiin varastettu. :)
Ammustäydennys 12.8.2007 11:01 Malli
Kiitoksia, kiitoksia. :)

Lisäsin yhden kuvan sekä laitoin tuosta lumenluonnista vähän kuvausta.
Punaiset Paholaiset 11.8.2007 09:53 Malli
Olen joskus aikoinani kirjoittanut tuosta kipsirakennuksien tekemisestä erillisen artikkelin, joten voisin lisätä sen tänne kunhan ehdin päivittämään sitä hieman sekä ottamaan ja valitsemaan parempia kuvia. :)
Mauri Myyrä 30.7.2007 09:53 Malli
On aina mukavaa, jos töistäni saa inspiraatioita. Se onkin tärkein syy näitä netissä julkisesti esitellä. :)

Vaikka kiekolta kovasti näyttääkin, niin kyseessä on kuitenkin vain Ikeasta ostetun spottivalaisimen alusta, jonka maalasin mattamustaksi.
Messerschmitt Me-262A-1a 20.7.2007 21:44 Malli
Siis värihuuhtelut ylipäätänsä vai tähän nimenomaiseen malliin? Tässä nyt jotain tungettuna hyvin pieneen pähkinänkuoreen…

Itse käyttäisin tässä tapauksessa öljyvärejä. Eli sekoitetaan tärpättiin hieman öljyväriä, joku tummanruskea, ehkä tässä tapauksessa vähän vihertävä, voisi olla hyvä sävy. Tätä litkua sitten levitetään halutuille pinnoille isolla pehmeällä siveltimellä. Öljyväriä jää erityisesti syvennyksiin ja kohodetaljien ympärille korostaen niiden kolmiulotteisuutta. Samalla väriä jää myös tasaisille pinnoille, muuntaen niiden sävyä ja vähentäen pinnan monotonisuutta. Litkua voi levittää melko runsaastikin, ylimääräiset voi aina pyyhkiä pois siveltimellä tai nukkeemattomalla pyyhkeellä.

Omissa malleissani on aina useita kerroksia värihuuhteluita, mutta öljyvärejä käytettäessä huono puoli on niiden pitkä kuivumisaika. Eri kerroksien välillä on värin on hyvä kuivaa päiviä, jopa viikkoja. Joskus vedän väliin ylimääräisen kerroksen ohennettua vahaa, jos haluan olla varma ettei tapahdu ikävyyksiä.

Ai niin. Värihuuhtelut kannattaa tehdä aina vähintään puolikiiltävälle pinnalle, mattapinnalla niitä on hankala hallita eikä lopputulos ole välttämättä haluttu.

Öljyvärien sijasta voit toki käyttää myös tavallisia akryyli- tai emalimaaleja, mutta etenkin akryylien kanssa lyhyt kuivumisaika (=työskentelyaika) muodostaa usein ongelmia.
Messerschmitt Me-262A-1a 20.7.2007 20:28 Malli
Reilusti värihuuhteluita, niin feidaantuu jälkivarjostus ja tulee mukavan likaisen näköinen. Ja kun nyt vauhtiin pääsit, niin teehän samantien kunnolla reissussa rähjääntynyt malli, tähän tyyliin. :)
BA-20 19.7.2007 11:47 Malli
Pitäisi varmaan saada muutama keskeneräinen projekti valmiiksi, ennen kuin viitsisi uutta aloitella, mutta saa nyt nähdä. :) Itse ajattelin kokeilla Kiiltovahan ja ruokasoodan sekä kiiltovahan ja microballoonsien yhdistelmiä, ja tehdä lumen siitä kumpi paremmalta näyttää.
M8 Greyhound: Maalaus ja… 19.7.2007 01:55 Rakennusblogi
Vähän aikaa mallia käsissä pyöriteltyäni tulin siihen tulokseen, että halusin kuitenkin koettaa käärön paikan fiksaamista. Levittelin siveltimellä reilusti vettä käärön ja mallin pinnan väliin vartin ajan jonka jälkeen kampesin kääröä varovasti irti. Suht kivuttomasti se lähtikin. Kääröstä jäi vähän maalia kiinni ja mukanaan se vei pohjamaaliin asti osan mallinkin maalipinnasta. Onnistuin kuitenkin ensimmäisellä yrittämällä sekoittamaan sopivan värisen paikkamaalin, jolla maalasin esiin tulleet pohjamaalit piiloon, ja lopputulos olikin yllättävän hyvä - en itsekään erota, että missä kohdin on alkuperäistä maalipintaa ja missä paikkamaalaukset.

Tämän jälkeen muotoilin kääröä uusiksi siten, että se istuu reilusti korkeammalle tornin sivulle ja kiinnitin sen kiinnitysnaruja kuvaavilla metallilangoilla takaisin paikalleen. Langat pitävät sen melko hyvin paikallaan, mutta varmistin kiinnityksen myös muutamalla tipalla liimaa.
Kaksi koiraa: Maaston… 18.7.2007 16:33 Rakennusblogi
Käytän Canon S3 IS -kameraa, joka on ominaisuuksiiltaan hyvin lähellä järkkäriä oleva kompaktikamera. Kamerassa on hyvät makrotoiminnot, ja pystyy tarkentamaan ongelmitta kohteeseen, vaikka objektiivin vie käytännässä kiinni kuvattavaan kohteeseen. Valon määrä on silloin tietysti ongelma…