Pienoismallit.net

Tomi Filppu

Sivuston ylläpitäjä

Junkers Ju87G-2… 28.9.2017 11:51 Malli
Kalle Korkala kirjoitti:
tila loppui kesken (vaikka kuvat pakkasin niin pieniksi kuin mahdollista, etteivät ne alkaisi rastoroida)
Kuvia ei tulisi pakata ennen palveluun lisäämistä, sillä siitä aiheutuu vain se, että niiden laatu heikkenee ja lopullinen tiedostokoko jopa kasvaa. Kannattaa lisätä suurikokoisia vähän pakattuja kuvia ja antaa palvelun automatiikan pitää huolen optimoinnista.

www.pienoismallit.net/ohjeet/kuvien-koko/

Näiden Stukan kuvien suurin ongelma on nähdäkseni valaistuksessa. Arvelisin, että kuvattaessa on käytetty vain yhtä heikkotehoista suoraa valonlähdettä ja automaattiasetuksia? Huippuvalot kun ovat lähestulkoon palaneet puhki ja ISO-arvo ilmeisesti lipsahtanut turhan suureksi, kun kuvissa näyttäisi olevan myös aika paljon kohinaa. Tuo alapuolen kuva on sen sijaan jostain syystä onnistuneempi kuin muut, vaikka hieman tummaksi onkin jäänyt.

Suosittelen useampaa tehokasta valonlähdettä ja niiden valon hajottamista vaikkapa valkoisen paperiarkin läpi, jolloin valo leviää tasaisemmin, ja jopa automaattiasetuksilla voi saada kelvollisia kuvia. Manuaaliasetusten opettelu on toki aina suositeltavaa.

Pienoismallit.netistä löytyy myös paljon hyviä keskusteluja ja kirjoituksia mallien valokuvauksesta.

Itse mallihan vaikuttaisi kuitenkin olevan oikein kelpo työtä!
Miniraportti Euro Miniature… 20.9.2017 14:16 Artikkeli
Kiitos raportista ja onnittelut pronssista!

Neljä kertaa ehdin itsekin käydä Euro Militairessa. Vaikka mallien taso oli aina päätähuimaava, tuntui kieltämättä, että itse tapahtuma olisi kaivannut jotain uudistumista. Vaikka kaikki ei ensi yrittämällä ilmeisesti mennytkään nappiin, niin toivottavasti uusilla järjestäjillä riittää puhtia tapahtuman aktiiviseen kehittämiseen.

Miten mielestäsi toimi tuo tuomarointisysteemi, jossa yhden mallarin saman luokan mallit arvioidaan kokonaisuutena (display) eikä yksittäisinä malleina? Onkohan tässä tarkoituksena hieman helpottaa ja nopeuttaa tuomarointia ja samalla estää yhtä mallaria rohmuamasta liikaa jalometallia, vai jotain muutakin?
ITPSV90 8.9.2017 15:38 Arvostelu
Kiitos hyvin kirjoitetusta, asiantuntevasta ja kattavasta arvostelusta. Hyvää työtä!
Sturmit Suomen harmaassa 1943… 3.5.2017 19:02 Rakennusblogi
Todella hienoa rakennusjälkeä jälleen, ja erinomaisia kuvia, jotka on tullut selattua läpi jo usempaan kertaan. Taidokasta ja inspiroivaa!
Kaukopartiomies 18.3.2017 10:19 Malli
Hienoa työtä! Huomasinkin tämän vinjetin jo Tampereen tapahtumassa otetuista kuvista, ja toivoinkin että se ilmestyisi vielä tännekin ihmeteltäväksi. :)

Hyvin sinulla on edelleen taito hallussa vuosikymmenten tauosta huolimatta. Asetelma on toimiva ja tasapainoinen, ja on hienoa, että olet tehnyt paljon itse. Kissan suhteen olet turhan itsekriittinen, sehän näyttää oikein hyvältä.

Maastosta olet saanut mielenkiintoisen monimuotoisen, ja ainakin kuvien perusteella vesi näyttää varsin onnistuneelta myöskin. Valitut värit toimivat myös hyvin yhteen, ja maalausjälki on kaiken kaikkiaan laadukasta.

Myös valokuvat on hyvin otettu, vaikka lähikuvista hieman syväterävyyttä puuttuukin.

Mainiota kokonaisuutta heikentääkin ainostaan tuo tulostetulta näyttävä nimilappu, joka ei mielestäni sovi tyyliltään eikä sijoittelultaan kokonaisuuteen.

Tuo halu viimeistellä omia töitään lähes loputtomiin on toisinaan ongelmallista, ja itsekin kohtaan sen lähes jokaisen projektin parissa. Tuntuu, että monesti tulee nysvättyä turhaan sellaisten seikkojen parissa, joilla ei lopputuloksen kannalta ole juuri merkitystä, ja ne vain viivästyttävät valmistumista kohtuuttomasti. Toisaalta joskus parhaat ideat tulevat vasta tässä nysväysvaiheessa, mutta niiden ymppääminen mukaan jo puolivalmiiseen työhön on usein aikaavievää. Mutta hauskaahan se kaikki silti on, joten ei muuta kuin uutta nysvättävää työn alle!
Suodin 4.2.2017 14:26 Sanasto
Heikki Lankinen kirjoitti:
Tuleeko filtteri siis mattalakan päälle?
Nämä ovat sellaisia juttuja, joista toki itse löytää yrityksen ja erehdyksen kautta itselleen parhaiten sopivat työtavat. Mikäli haluaa vetää filtterin mattalakan päälle ja on tyytyväinen lopputulokseen, niin miksipä ei.

Kiiltävämpi pinta on kuitenkin tasaisempi ja käyttäytyy erinäisten pintakäsittelyaineiden kanssa ennakoitavammin ja kirkkauttaan muuttamatta, joten itse pyrin käyttämään aina kiiltävää, puolikiiltävää tai jotain niiden välistä olevaa maalipintaa kaikissa työvaiheissa. Mattalakkauksen jätän yleensä mahdollisimman loppuun.
Heikki Lankinen kirjoitti:
Kirkaslakan päälle levitettynä se ei kaiketi eroaisi washista, vaan pakenisi uriin ja syvennyksiin?
Kyse ei ole niinkään pinnan kiiltoasteesta, vaan litkun määrästä. Kuten tuossa jo mainittiinkin, niin litkua on liikaa, mikäli se hakeutuu syvennyksiin washin tavoin. Filtterissä ideana on käyttää litkua vain sen verran, että se peittää suht tasaisena kalvona koko käsiteltävän pinnan.

Vaikka menetelmät käytännössä muistuttavat paljon toisiaan, on niiden välillä siis kuitenkin selkeä ero: suotimen on tarkoitus muuttaa koko pinnan sävyä kun taas värihuuhtelun on tarkoitus muuttaa sävyä vain urissa ja kohoumien ympärillä ym.

On toki jossain määrin veteen piirretty viiva, missä kohtaa hento värihuuhtelu muuttuu runsaaksi suotimeksi. Semantiikkaa huomattavasti tärkeämpää onkin kuitenkin miettiä miksi minkäkin työvaiheen tekee, mitä sillä pyrkii kertomaan sekä miten se tukee kokonaisuutta ja auttaa pääsemään siihen lopulliseen ilmeeseen, mitä kyseisellä mallilla haluaa tavoitella.
Savutupa: Karmeja, karoja ja… 10.1.2017 12:53 Rakennusblogi
Tätä on ollut mielenkiintoista seurata. On erityisen hienoa, että työtavat mukailevat perinteisiä menetelmiä myös niiltä osin jotka eivät valmiissa mallissa jää näkyviin.
Sd.Kfz.184 Elefant 10.1.2017 11:51 Malli
Hyvin on edelleen homma hanskassa ja uudet mömmöt hallussa. Erittäin nättiä työtä jälleen. Ei muuta kun seuraava projektia jo suunnittelemaan. :)
Katkos palvelussa 25.10.2015 15:28 Tiedote
Tuo sivustoa vaivannut ongelma pitäisi olla paikannettuna ja korjattuna tämän päivän aamusta lähtien. Tarkkaillaan tilannetta.
Katkos palvelussa 15.9.2015 09:41 Tiedote
Ongelma oli palannut jälleen tänään klo 4.57 ja sen aiheuttama katkos kesti klo 8.58 saakka. Palveluntarjoaja reagoi nopeasti ilmoitukseeni asiasta, mutta täälläkään kertaa en saanut vastausta siihen mistä ongelma johtuu ja voiko se palata taas uudelleen.