Pienoismallit.net

Tomi Mynttinen

Sivuston ylläpitäjä

Miniraportti Euro Miniature… 20.9.2017 14:16 Artikkeli
Kiitos raportista ja onnittelut pronssista!

Neljä kertaa ehdin itsekin käydä Euro Militairessa. Vaikka mallien taso oli aina päätähuimaava, tuntui kieltämättä, että itse tapahtuma olisi kaivannut jotain uudistumista. Vaikka kaikki ei ensi yrittämällä ilmeisesti mennytkään nappiin, niin toivottavasti uusilla järjestäjillä riittää puhtia tapahtuman aktiiviseen kehittämiseen.

Miten mielestäsi toimi tuo tuomarointisysteemi, jossa yhden mallarin saman luokan mallit arvioidaan kokonaisuutena (display) eikä yksittäisinä malleina? Onkohan tässä tarkoituksena hieman helpottaa ja nopeuttaa tuomarointia ja samalla estää yhtä mallaria rohmuamasta liikaa jalometallia, vai jotain muutakin?
ITPSV90 8.9.2017 15:38 Arvostelu
Kiitos hyvin kirjoitetusta, asiantuntevasta ja kattavasta arvostelusta. Hyvää työtä!
Sturmit Suomen harmaassa 1943… 3.5.2017 19:02 Rakennusblogi
Todella hienoa rakennusjälkeä jälleen, ja erinomaisia kuvia, jotka on tullut selattua läpi jo usempaan kertaan. Taidokasta ja inspiroivaa!
Kaukopartiomies 18.3.2017 10:19 Malli
Hienoa työtä! Huomasinkin tämän vinjetin jo Tampereen tapahtumassa otetuista kuvista, ja toivoinkin että se ilmestyisi vielä tännekin ihmeteltäväksi. :)

Hyvin sinulla on edelleen taito hallussa vuosikymmenten tauosta huolimatta. Asetelma on toimiva ja tasapainoinen, ja on hienoa, että olet tehnyt paljon itse. Kissan suhteen olet turhan itsekriittinen, sehän näyttää oikein hyvältä.

Maastosta olet saanut mielenkiintoisen monimuotoisen, ja ainakin kuvien perusteella vesi näyttää varsin onnistuneelta myöskin. Valitut värit toimivat myös hyvin yhteen, ja maalausjälki on kaiken kaikkiaan laadukasta.

Myös valokuvat on hyvin otettu, vaikka lähikuvista hieman syväterävyyttä puuttuukin.

Mainiota kokonaisuutta heikentääkin ainostaan tuo tulostetulta näyttävä nimilappu, joka ei mielestäni sovi tyyliltään eikä sijoittelultaan kokonaisuuteen.

Tuo halu viimeistellä omia töitään lähes loputtomiin on toisinaan ongelmallista, ja itsekin kohtaan sen lähes jokaisen projektin parissa. Tuntuu, että monesti tulee nysvättyä turhaan sellaisten seikkojen parissa, joilla ei lopputuloksen kannalta ole juuri merkitystä, ja ne vain viivästyttävät valmistumista kohtuuttomasti. Toisaalta joskus parhaat ideat tulevat vasta tässä nysväysvaiheessa, mutta niiden ymppääminen mukaan jo puolivalmiiseen työhön on usein aikaavievää. Mutta hauskaahan se kaikki silti on, joten ei muuta kuin uutta nysvättävää työn alle!
Suodin 4.2.2017 14:26 Sanasto
Heikki Lankinen kirjoitti:
Tuleeko filtteri siis mattalakan päälle?
Nämä ovat sellaisia juttuja, joista toki itse löytää yrityksen ja erehdyksen kautta itselleen parhaiten sopivat työtavat. Mikäli haluaa vetää filtterin mattalakan päälle ja on tyytyväinen lopputulokseen, niin miksipä ei.

Kiiltävämpi pinta on kuitenkin tasaisempi ja käyttäytyy erinäisten pintakäsittelyaineiden kanssa ennakoitavammin ja kirkkauttaan muuttamatta, joten itse pyrin käyttämään aina kiiltävää, puolikiiltävää tai jotain niiden välistä olevaa maalipintaa kaikissa työvaiheissa. Mattalakkauksen jätän yleensä mahdollisimman loppuun.
Heikki Lankinen kirjoitti:
Kirkaslakan päälle levitettynä se ei kaiketi eroaisi washista, vaan pakenisi uriin ja syvennyksiin?
Kyse ei ole niinkään pinnan kiiltoasteesta, vaan litkun määrästä. Kuten tuossa jo mainittiinkin, niin litkua on liikaa, mikäli se hakeutuu syvennyksiin washin tavoin. Filtterissä ideana on käyttää litkua vain sen verran, että se peittää suht tasaisena kalvona koko käsiteltävän pinnan.

Vaikka menetelmät käytännössä muistuttavat paljon toisiaan, on niiden välillä siis kuitenkin selkeä ero: suotimen on tarkoitus muuttaa koko pinnan sävyä kun taas värihuuhtelun on tarkoitus muuttaa sävyä vain urissa ja kohoumien ympärillä ym.

On toki jossain määrin veteen piirretty viiva, missä kohtaa hento värihuuhtelu muuttuu runsaaksi suotimeksi. Semantiikkaa huomattavasti tärkeämpää onkin kuitenkin miettiä miksi minkäkin työvaiheen tekee, mitä sillä pyrkii kertomaan sekä miten se tukee kokonaisuutta ja auttaa pääsemään siihen lopulliseen ilmeeseen, mitä kyseisellä mallilla haluaa tavoitella.
Savutupa: Karmeja, karoja ja… 10.1.2017 12:53 Rakennusblogi
Tätä on ollut mielenkiintoista seurata. On erityisen hienoa, että työtavat mukailevat perinteisiä menetelmiä myös niiltä osin jotka eivät valmiissa mallissa jää näkyviin.
Sd.Kfz.184 Elefant 10.1.2017 11:51 Malli
Hyvin on edelleen homma hanskassa ja uudet mömmöt hallussa. Erittäin nättiä työtä jälleen. Ei muuta kun seuraava projektia jo suunnittelemaan. :)
Katkos palvelussa 25.10.2015 15:28 Tiedote
Tuo sivustoa vaivannut ongelma pitäisi olla paikannettuna ja korjattuna tämän päivän aamusta lähtien. Tarkkaillaan tilannetta.
Katkos palvelussa 15.9.2015 09:41 Tiedote
Ongelma oli palannut jälleen tänään klo 4.57 ja sen aiheuttama katkos kesti klo 8.58 saakka. Palveluntarjoaja reagoi nopeasti ilmoitukseeni asiasta, mutta täälläkään kertaa en saanut vastausta siihen mistä ongelma johtuu ja voiko se palata taas uudelleen.
Katkos palvelussa 10.2.2015 13:32 Tiedote
Jep, ja tuolloin sattui olemaan vielä syntymäpäiväni enkä ollut edes Suomessa, joten ongelmien ilmettyä reagointikin omalta osaltani hieman viivästyi.