Pienoismallit.net

Tomi Filppu

Sivuston ylläpitäjä

Maalinpoisto Fairy Power… 21.3.2019 18:24 Artikkeli
Kuten yllä olevissa kommenteissa onkin jo mainittu, on Fairy Power Sprayn koostumus ilmeisesti muuttunut siitä mitä se oli artikkelin kirjoitushetkellä. Itse en ole tätä uutta koostumusta testannut.

Jos Fairy tuntuu tehottomalta, kannattaa käyttää muita tuotteita kuten Tikkurila Pensselipesu tai Tamiya Paint Remover. Myös Juliuksen mainitsema Viemärirae kuulostaa kokeilemisen arvoiselta.
Supermarine spitfire Mk.2a 21.3.2019 11:31 Malli
Perustekniikat ovat oikein hyvin hallussa. Rakennusjälki vaikuttaa siistiltä, ja haastavan metallisävyn sivellinmaalaus on onnistunut oikein hyvin ensimmäiseksi yritykseksi.

Sivellin näyttää siis pysyvän sen verran hyvin hyppysissä, että rohkeasti vain kokeilemaan naamiomaalaustenkin tekoa. Se kyllä onnistuu, kunhan ohennat maalia tarpeeksi ja maalaat riittävän monta päällekkäistä kerrosta. Keskustelualueelta voi kysyä tarvittaessa apua, ja haulla löytyy myös paljon jo aiemmin kirjoitettuja vinkkejä.
VW pick up T2 1967 21.3.2019 11:16 Malli
Uskomattoman hyvää työtä vasta toiseksi malliksesi. Autossa on upea materiaalin tuntu: metalli näyttää metallilta, ruoste ruosteelta, kumi kumilta ja kromi kromilta. Säistäminen on kaikin puolin uskottavan oloista.

Jään suurella mielenkiinnolla odottamaan tulevia projektejasi.
M40 Semovente 20.2.2019 08:51 Malli
Selkeästi on taidot ruosteessa :)

Muistan kyllä tykänneeni jo alkuperäisestä versiosta, mutta tämähän on suorastaan erinomainen. Tässä on mukavasti enemmän luonnetta ja kontrasteja, joita tuo tumma tausta hyvin korostaa. Erityisesti silmääni miellyttää puuttuva ylätelapyörä ja sen alta paljastunut maalaamaton pinta.
Tiger I 12.2.2019 14:30 Malli
Pasi Hotti kirjoitti:
Sivusto pakkaa kuvat niin rusinaksi, että ei paljon olemassa olevat ohjeet auta.
Itseasiassa kuvissa ei ole niinkään ongelmana pakkaus (sivuston käyttämä pakkauslaatu on 90, eli hyvin korkea), vaan se, että malli täyttää niin pienen alan kuvasta, että kun kuva pienennetään sivustolla esittämistä varten, jää itse malli hyvin pieneksi. Mitä pienemmäksi kohde kuvassa muuttuu, sitä suttuisemmalta se luonnollisesti näyttää.

Kuvat kannattaa siis ottaa tiukemmalla rajauksella tai rajata ne kuvankäsittelyohjelmassa ennen palveluun lisäämistä. Näin malli erottuu myös pienennetyissä kuvissa mahdollisimman suurena ja selkeänä (esimerkki).

Itse mallihan on erinomaista työtä ensimmäiseksi malliksi!
M-19 / Panzer III Ausf-L 17.10.2018 07:50 Malli
Kiva nähdä jälleen näitä vanhoja Matchboxeja! Kyllähän näissä rakennussarjoissa ikä näkyy, mutta hienosti onnistunut maalaus pelastaa tässäkin tapauksessa paljon.
Ovum Victrix 3.4.2018 12:09 Malli
Hauska idea ja onnistunut toteutus! Tästä aiheestahan voisi tulevina pääsiäisinä järjestää vaikka ryhmärakenteluhenkisen tempauksen, johon muutkin voisivat osallistua? :)
Panzer IV Ausf. F1 12.2.2018 11:08 Malli
Nuo ovat noita valmiiden foorumiohjelmistojen ongelmia, joista Pienoismallit.netissä ei tarvitse koskaan kärsiä.

Mutta laitetaan jatkot tarvittaessa Keskustelualueen puolelle, ja jätetään tämä kommenttiosio Ollin upean nelosen kehuille :)
Panzer IV Ausf. F1 11.2.2018 22:05 Malli
Tervo Salminen kirjoitti:
Yhtään leveämpiä kuvia kuin sivusto nyt tarjoaa, ei ole mitään järkeä käyttää
Itseasiassa on! :) Vaikka tässä nykyisessä web-käyttöliittymässä kuvat eivät näy 744 pikseliä leveämpänä, tallennetaan suurempikokoinen versio erilliselle backup-palvelimelle. Tulevaisuudessa näistä isommista kuvista generoidaan uusia, isompia kuvia kun sivusto uudistuu. Samalla kuvien esittäminen myös mobiililaitteilla paranee huomattavasti, kun kuvia esitettäessä huomioidaan muun muassa myös pikselitiheys.

www.pienoismallit.net/ohjeet/kuvien-koko/
Junkers Ju87G-2… 28.9.2017 11:51 Malli
Kalle Korkala kirjoitti:
tila loppui kesken (vaikka kuvat pakkasin niin pieniksi kuin mahdollista, etteivät ne alkaisi rastoroida)
Kuvia ei tulisi pakata ennen palveluun lisäämistä, sillä siitä aiheutuu vain se, että niiden laatu heikkenee ja lopullinen tiedostokoko jopa kasvaa. Kannattaa lisätä suurikokoisia vähän pakattuja kuvia ja antaa palvelun automatiikan pitää huolen optimoinnista.

www.pienoismallit.net/ohjeet/kuvien-koko/

Näiden Stukan kuvien suurin ongelma on nähdäkseni valaistuksessa. Arvelisin, että kuvattaessa on käytetty vain yhtä heikkotehoista suoraa valonlähdettä ja automaattiasetuksia? Huippuvalot kun ovat lähestulkoon palaneet puhki ja ISO-arvo ilmeisesti lipsahtanut turhan suureksi, kun kuvissa näyttäisi olevan myös aika paljon kohinaa. Tuo alapuolen kuva on sen sijaan jostain syystä onnistuneempi kuin muut, vaikka hieman tummaksi onkin jäänyt.

Suosittelen useampaa tehokasta valonlähdettä ja niiden valon hajottamista vaikkapa valkoisen paperiarkin läpi, jolloin valo leviää tasaisemmin, ja jopa automaattiasetuksilla voi saada kelvollisia kuvia. Manuaaliasetusten opettelu on toki aina suositeltavaa.

Pienoismallit.netistä löytyy myös paljon hyviä keskusteluja ja kirjoituksia mallien valokuvauksesta.

Itse mallihan vaikuttaisi kuitenkin olevan oikein kelpo työtä!