Pienoismallit.net

Tomi Mynttinen

Sivuston ylläpitäjä

Laatikkodioraamat   15.2.2017 19:19
Tauludioraama on itselleni ennenkuulumaton termi, ja laatikkodioraaman konseptihan ei tosiaan ota kantaa siihen kuinka syvä laatikko on. Etenkin flat-figuureilla toteutetussa dioraamassa syvyyttä voi olla hyvinkin vähän, jolloin lopputulos on melko taulumainen.

Merkittävin ero lienee siinä, että syvyydeltään vähäiseen, taulumaiseen dioraamaan ei voida rakentaa valaistuksella yhtä vaikuttavia efektejä kuin syvempään laatikkodioraamaan, koska katselutilassa vallitseva valaistus vaikuttanee useimmissa tapauksissa merkittävästi myös dioraaman tunnelmaan.
Mersun antennilanka   14.2.2017 13:39
Tuossa Arin lisäämässä kuvassa mainitaan ymmärtääkseni paksuudeksi 1,26 mm?

Tällöin antennilanka on 1/32 mittakaavassa 0,04 mm eli noin hiuksen paksuinen.
Kaukopartiomiehet 1/72   23.1.2017 13:09
Myös Mallikauppa on ainakin aiemmin myynyt Preiserin figuureja.
Ryhmärakentelu: Suomalaisuus   18.1.2017 19:53
Aleksi Ha kirjoitti:
tänne ilmoittaudutaan ja sitten kun malli on valmis se laitetaan galleriaan näytille, ymmärsinkö oikein?
Juuri näin.

www.pienoismallit.net/ohjeet/ryhmarakentelut/
Mika Kauranen kirjoitti:
Kysyn vain, että sopivatko kaikki ilmavoimien Suomi-lekot "Suomalaisuus" -teeman alle?
Minun mielestäni "mikä on suomalaisuutta?" on kysymys, joka mallarin tulisi tämän ryhmärakentelun puitteissa esittää itselleen, ei muille.
Heikki Lankinen kirjoitti:
Voipikos tähän ryhmikseen osallistua aloitetulla mallilla, jos se muuten sopii muottiin?
Normaalistihan tämä ei ole sallittua, mutta mielelläni näkisin runsaasti erilaisia tulkintoja aiheesta, joten ainakin minulle kävisi, että myös keskeneräiset tällä kertaa sallitaan.
Minunkin mielestäni suomalaisuus olisi hyvä teema juhlavuoden ryhmärakentelulle.

Suomalaisuushan on jokaiselle subjektiivinen käsite, ja jättää mukavasti mahdollisuuksia mallarin mielikuvitukselle ja omalle tulkinnalle. Tällaiseen ryhmikseen olisi siten mahdollista saada mukaan myös hieman harvinaisempia ja omaperäisempiä aiheita.
Kehityskeskustelu: Galleria   29.12.2016 17:56
Arto Junno kirjoitti:
Yhdestä kaukaa otetusta kuvasta näkee kaikki hienot efekti maalaukset?
Ei kymmenestäkään kaukaa otetusta näe.

Ymmärrän kyllä arvioinnin vaikeuden joissakin tapauksissa, mutta keinotekoisella pakottamiselle johonkin tiettyyn kuvamäärään asiaan ei pysty vaikuttamaan, koska on loppukädessä aina mallarista itsestään kiinni millaisia kuvia julkaisee.

Jossain määrin asiaa helpottaa sivustouudistuksen myötä se, että kuvat tulevat olemaan isompikokoisia, jolloin yleiskuvistakin näkee enemmän yksityiskohtia.
Kehityskeskustelu: Galleria   29.12.2016 17:30
Arto Junno kirjoitti:
Ja sitten ihmetellään kun joku kurja on antanu keskiarvoa alemman tähden.
Miksi antaa heikompi arvio vain siksi, että kuvia on vähän? Tarkoitushan on arvioida malli kuvan (tai kuvien) perusteella, eikä antaa huonompaa tai parempaa arviota perustuen arvailuihin siitä mitä ei näy.

Kuten Jean sanoi, jos kokee ettei kuvien määrä riitä arvion antamiseen, kannattaa malli jättää arvioimatta ja laittaa vaikka kommentti, jossa pyytää lisäkuvia.
Kehityskeskustelu: Galleria   27.12.2016 23:24
Yksi kuvakin riittää, kunhan se on hyvä. Ja toisaalta on aivan sama onko kuvia kaksi, kolme vai kymmenen jos ne ovat huonoja.

Kun malleja arvioidaan pelkkien kuvien välityksellä, jättää se mallarille paljon mahdollisuuksia vaikuttaa siihen millaisen käsityksen katsoja mallista saa. Minun mielestäni onkin täysin käyttäjän vastuulla millaiset edellytykset hän mallin arviontiin antaa niin kuvien määrän kuin laadunkin suhteen. Tähän on hyvin vaikea millään teknisillä rajoituksilla puuttua, enkä näe sellaiseen suurempaa tarvettakaan, kun kyse ei ole mistään kilpailusta tai muutenkaan erityisen vakavasta asiasta.