Pienoismallit.net

Tomi Filppu

Sivuston ylläpitäjä

Vallejon maaleista   7.4.2017 07:58
Vallejo ei erityisen hyvin kestä mekaanista kulutusta, joten ihmeemmin ei kannattane hinkata. Esimerkiksi mietoa astianpesuaineliuosta voisi kokeilla.
Iloisten tapahtumien ketju   21.3.2017 12:38
Näin ylläpitäjän näkökulmastakin on hienoa, että aikaa ei juurikaan tuhlaannu käyttäjien kaitsemiseen, vaan täällä käyttäydytään tosiaan poikkeuksellisen asiallisesti ja keskustellaan hyvässä hengessä.

Kiitos tästä kaikille teille mallikansalaisille. :)
Kiitos itsellesi ja onnittelut jäsenyyssynttäreistä! On aina mahtavaa kuulla Pienoismallit.netin myötävaikuttaneen harrastuksen aloittamisessa ja sen jatkuvuudessa. Se, että käyttäjät saavat tästä iloa ja hyötyä tekee myös sivuston ylläpidosta ja kehittämisestä itselleni hauskaa ja mielekästä.

Malliesi taso on jo nyt korkea, joten mielenkiinnolla odotan tulevia projektejasi.
Model expo 2017   10.3.2017 09:32
Esa Suhonen kirjoitti:
tarviiko olla IPMS,n jäsen että pääsee osallistumaan kilpailuun??
Ei tarvitse. Kilpailu on kaikille avoin.
Esa Suhonen kirjoitti:
milloin mallit pitäisi olla expossa.
Viimeistään lauantaina 22.4. klo 11.00.

Lisätietoja löytyy Model Expon omalta sivulta Tapahtumat-osiosta: www.pienoismallit.net/tapahtumat/2017/model-expo/
Johnsonista   27.2.2017 16:04
Tervo Salminen kirjoitti:
Eipä taida tuosta lakaksi olla, tarkoitettu vain lasiosien dippailuun.
AK:lla on kaksi Gauzy Agent -tuotetta, joista tuo Jaakon linkittämä Glass Goat on nimensä mukaisesti tarkoitettu lasiosille ja Shine Enhancer puolestaan maalatuille pinnoille.

Itse en ole ehtinyt kumpaakaan kokeilla, mutta arvostelujen perusteella toimivat oikein hyvin.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=v6DKarGAlAA[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rL0srvGM_XI[/youtube]
Säistämisjärjestys?   22.2.2017 09:34
Nuo vaiheet 1–4 ovat hyvät noin, ja lakka riittää vain siirtokuvien kohdalle, jos rajoja ei jää näkyviin. Siitä eteenpäin ei ole mitään sääntöjä. Järjestykseen ja ylipäätänsä käytettäviin menetelmiin vaikuttaa se, millaista lopputulosta halutaan, eli missä järjestyksessä vaunulle on tapahtunut ne asiat, joita ollaan mallintamassa.

Esimerkiksi jos kaikki chippaukset tekee yhdellä kertaa, jää lopputulos vähän tylsäksi ja yksipuoliseksi, koska ei maali irtoa esikuvassakaan yhdellä kertaa, vaan ajan kuluessa. Tämän vuoksi osa chipeistä voi esimerkiksi olla lähes mudan jä pölyn peitossa kun taas tuoreimmat naarmut pinnassa lävistävät kaikki likakerrokset aina maalipintaa asti ja syvimmät myös maalikerrokset paljaaseen metallipintaan asti.

Tähän väliin en valitettavasti ehdi pidemmin kirjoitella, mutta tärkeintä on siis efektien kerrostuminen ja lomittuminen, joilla mallin pintaan saadaan realistista vaihtelevuutta ja visuaalista mielenkiintoa.
Pigmentin käyttäminen   19.2.2017 10:22
Lakkabensiiniä tosiaan käytän itsekin. Ei jätä kiitäviä läikkiä eikä tummenna pigmettiä sillä tavalla kuin fixerit, jotka vaikuttavat lähinnä siltä, että ohentimeen on sekoitettu pieni määrä jotakin lakan tapaista.
Pigmentin käyttäminen   18.2.2017 15:46
Kyllä käy, siinä mielessä kun mikään fixer ylipäätänsä käy millekään pigmentille. Puhtaassa pigmentissä kun ei ole mitään mikä fixerin kanssa reagoisi.
Öljyvärit   17.2.2017 16:35
Mikko Mäkelä kirjoitti:
Onko kenelläkään kokemusta figujen maalaamisesta öljyväreillä?
Joskus muinaisina emaliaikoinani käytin niitä jonkin verran emalien ohella, mutta ainoastaan yhden isomman figuurin olen kokonaan öljyväreillä maalannut.

Ovat kyllä mainioita erityisesti vaatetuksen ja ihon maalauksessa, mutta kuivumis- ja työskentelyaikaan tietysti pätevät nuo aiemmissa viesteissä mainitut hyvät ja huonot puolet.