Pienoismallit.net

Tomi Filppu

Sivuston ylläpitäjä

Mallinäyttelyn järjestäminen   28.10.2017 18:12
Sain kyselyn koskien sitä, voisiko mallilapuissa näkyä luokan numeron lisäksi myös luokan nimi.

Ajatuksenahan on ollut, että luokan nimi lukee erillisessä lapussa näyttelypöydällä. Toki luokan nimi on mahdollista laittaa näkyville jokaiseen lappuunkin, mutta se vaatisi sitten kokonaan oman rivinsä, koska nimet voivat olla melko pitkiäkin. Tämä olisi siten taas pois vapaamuotoisen kuvaustekstin tilasta. Mitä mieltä tapahtumajärjestäjät ovat? Pitäiskö luokan nimen näkyä lapussa?

Keskimäärin kuvaustekstien pituus on varmasti sellainen, että ei haittaisi vaikka tilaa olisi pari riviä vähemmänkin, mutta toisaalta jotkut haluavat kirjoittaa hieman pidempiäkin kuvauksia. Mitä mieltä osallistujat ovat? Onko kuvaustekstille tilaa sopivasti, liikaa vai liian vähän?
Sturmin värit, taas kerran   21.10.2017 21:11
Tutkimuksella on tietty aina oma itseisarvonsa, mutta mallailullisesti menee vähän näpertelyksi. Ymmärtääkseni ei ole mitään syytä olla pitämättä Jukka Purhosen värimääritelmiä vähintäänkin riittävän tarkkoina uskottavan ja realistisen pienoismallin maalaamiseen.
Miten olisi hieman pidennettynä 6.–10. joulukuuta? Näin Suomi 100 -juhlavuonna voisi mahdollisuuksien mukaan aloitella jo itsenäisyyspäivänä, joka osuu keskiviikolle, ja sitten olisi loppuviikko aikaa saattaa projekti maaliin.

Ehtisi ehkä hieman enemmän malleja valmistuakin, ja saisimme mahdollisesti tuohon juhlavuoden ryhmärakenteluunkin muutaman uuden osallistujan?

Vai olisiko tällainen täysin viikonloppumalli-idean vastaista? :)
AK Washable Agent   3.10.2017 12:00
Asia on juuri näin kuten Esko yllä sanoi. AK:n mainoslause on harhaanjohtava, sillä Washable Agent ei toimi kaikkien akryylimaalien kanssa, vaan pikemminkin kaikkien vesiliukoisten akryylimaalien kanssa. Tamiyan maalithan ovat liuotinpohjaisia.

Testasin juuri Washable Agentia Tamiyan maalilla ja voin vahvistaa kuvailemasi puuroutumisen. Sen sijaan AK:n, AMMOn, Andrean ja Vallejon akryylimaalit sekoittuvat Washable Agentiin kuten pitääkin.
Nimikylttien maalaus?   12.9.2017 10:34
Okei, ymmärsin siis väärin, kyse on siis kohokirjainten maalauksesta.

Onko sinulla siis messinkilevy, johon haluaisit jonkin taustavärin ja kirjaimet kullanvärisiksi? Jos kullan sijasta kiiltävä messinki käy, niin helpointahan olisi ruiskuttaa koko levy taustavärillä, jonka jälkeen hioo varovasti hienolla hiomapaperilla maalit pois kirjainten kohdalta. Lopuksi vielä lakka pintaan, niin kiilto säilyy.
Nimikylttien maalaus?   9.9.2017 14:41
Siistien DIY-kylttien teko on helppoa, jos löytyy printteri ja siihen sopivaa piirtoheitinkalvoa.

Suunnittele nimikyltti jollakin (vektorigrariikka)ohjelmistolla peilikuvaksi ja määrittele tekstit (ja muut mahdolliset koriste-elementit) valkoiseksi ja tausta mustaksi. Tulosta kyltti peilikuvana piirtoheitinkalvolle, jolloin tekstien kohdat jäävät läpinäkyväksi. Ruiskuta tämän jälkeen päälle kultamaalia. Kääntöpuolelta löytyy nyt valmis kyltti, jossa kultaiset tekstit mustalla taustalla. Tämän voi halutessaan vielä liimata esimerkiksi muovilevyn kappaleelle ja maalata reunat mustaksi.

Toivottavasti tuosta tekstimuotoisesta selotuksesta selvisi tuo idea, kun kuvia ei nyt tähän hätään ole.

Jos haluaa kuitenkin ulkoistaa kylttien teon, niin esimerkiksi Fredericus Rex on nopea ja edullinen vaihtoehto. Ostettujakin kylttejäkin voi toki tarvittaessa vielä tuunata maalamalla. Valmiiksi kaiverrettuja tekstejä on ainakin huomattavasti helpompi maalata.
Kehityskeskustelu: Galleria   3.9.2017 11:52
Esikatseluvaihe jää kokonaan pois uudella sivustolla, mutta kuvat kyllä käännetään automaattisesti oikein päin, kunhan kuvan mukana tulevissa EXIF-tiedoissa on kerrottu mikä on oikein päin. Käytännössä kaikki nykylaitteet tämän tiedon lisännevät. Myös useamman kuvan lisääminen kerralla tulee mahdolliseksi.
Palvelimen palveluntarjoaja on ilmeisesti jonkin huoltotoimenpiteiden yhdeydessä sählännyt jotain ja kadottanut kaikki ajastettujen toimintojen käskyt palvelimelta, mukaan lukien tuon etusivun tapahtumalokin päivitys.

Olen itse nyt tietystikin sopivasti kesälomareissussa, enkä pääse nyt asiaa korjaamaan. Olen kuitenkin juuri ollut yhteydessä palveluntarjoajaan ja pyytänyt heitä palauttamaan varmuuskopion. Toivottavasti onnistuu pian.
Modelhobbies.co.uk   11.7.2017 08:25
Itselläni on yksi onnistunut kokemus kyseisestä firmasta vuodelta 2009, ja sillon homma toimi ainakin vielä hyvin. Tilaus lähti klo 1 jälkeen yöllä ja jo samana päivänä klo 12 jälkeen se oli lähetetty. Kamat tulivat perille ilman että olisi tarvinut perään kysellä.

2014 tilasin pari edullista figuurisettiä, joita ei muualta tuntunut löytyvän. Nämä eivät koskaan saapuneet perille. Itse asiassa olin jo unohtanut, että olin koskaan tehnyt kyseisen tilauksen, mutta nyt kun katselin vanhoja meilejä model hobbies -hakusanalla, tajusin että noita figuureja en ole kyllä koskaan nähnytkään. :D Mitenköhän PayPal suhtautuu kolme vuotta tilauksen jälkeen tehtyyn reklamaatioon. :)

Oliskohan niin, että varastosta löytyvät tuotteet saatetaan toimittaa, mutta jos tilaa jotain mitä ei löydy varastosta, niin todennäköisyys saada mitään on hyvin pieni.

Mene ja tiedä, mutta toivottavasti saatte ainakin rahat takaisin, Jaakko. Ja ennen kaikkea toivottavasti saat tarvitsemasi mallailukamat hankittua – joltain luotettavammalta kauppiaalta.