Pienoismallit.net

Tomi Mynttinen

Sivuston ylläpitäjä

Mitä työn alla?   10.1.2018 08:10
Mika Kauranen kirjoitti:
Jos lisätilan saaminen on mahdollista, niin sen pitäisi olla mahdollista kaikille ilman mitään erityispyyntöä (vaikka mallin saamien pisteiden pohjalta).
Nimenomaan juuri näinhän järjestelmä toimiikin. Sinullakin on saamiesi arvioiden pohjalta käytössäsi jo kolminkertainen levytila siihen nähden mitä se on aluksi ollut. Lisäksi tuplasin nyt vielä senkin.

Tulevaisuudessahan levytilarajoitukset tulevat poistumaan kokonaan.
Mallien arvioinnista   5.1.2018 11:28
Kalle Korkala kirjoitti:
Joo, olisi mielenkiintoista kuulla tämän blogini jälkeen down-pisteyttäjältä perusteluja. Mutta eihän niitä kuulu, on kiva viduila nimettömänä. Kuvastaa hyvin arvion antajan henkistä arvomaailmaa.
Mistään tällaisesta ei varmasti ole kyse. Jotta kenellekään ei jäisi väärää käsitystä palvelusta ja jäsenten vilpittömyydestä, niin liitin alle kuvan, josta ilmenevät nämä tämän keskustelun aloittamisen jälkeen Kallen malleille eri käyttäjien toimesta annetut keskiarvosta alaspäin poikkeavat arviot.

www.pienoismallit.net/media/kuvat/13/95/92/139592.jpg

Jos tuntee mielipahaa tuollaisten arvioiden vuoksi, niin voisi olla ihan hyvä harkita arvioinnin ottamista kokonaan pois käytöstä omissa malleissaan, koska arviointiominaisuus ei silloin palvele tarkoitustaan.

Kannattaa myös pitää mielessä, että jotta arviot voisivat ylipäätänsä heittää alaspäin keskiarvosta, on moni antanut aiemmin myös niitä korkeampia arvioita. Toistetaan jälleen, että jokainen arvio ei voi olla keskiarvoa korkeampi, ja myös niitä ylöspäin poikkeavia arvioita tulee samalla tavalla. Tärkeintä on keskiarvo.

Tarkastellaan lopuksi vielä käytännön esimerkkinä vaikka tuota Kallen Focke-Wulfia, jonka keskiarvo 3,22 muodostuu 25 arviosta. Näistä 13 on keskiarvoa korkeampia ja 12 keskiarvoa matalampia. Mediaani on 3,25 ja moodi on 3,00. Erittäinkin normaalilta näyttää siis.
Hyvää Joulua!   24.12.2017 10:50
Hyvää ja rauhallista joulua kaikille mallareille. Kiitokset sivuston jäsenille kuluneesta vuodesta ja onnellista uutta vuotta 2018. Pidetään yhdessä mallailuharrastuksen lippua korkealla jälleen tulevanakin vuonna!
Lämpimästi tervetuloa sivustolle ja takaisin harrastuksen pariin!

Havaintosi pitävät hyvin paikkansa. Vaikka harrastajamäärät eivät ole lähelläkään mallailun kultavuosien tasoa, hemmotellaan tämän päivän mallareita määrällisesti ja laadullisesti mahtavalla malli- ja tarvikevalikoimalla, jollaisesta ei osannut menneinä vuosikymmeninä unelmoidakaan.

Onnea E-100-projektiin! Hitaasti ja rauhallisesti on varmasti oikea tapa aloitella. :)
Kehityskeskustelu: Keskustelut   20.12.2017 22:27
Ei ole tuollaista kieltoa tosiaan koskaan ollut. Toki sellainen voidaan lisätä, jos sille nähdään tarvetta.

Itse en vain ole näiden myyntipalstojen suurkuluttaja, enkä ihan suoralta kädeltä osaa varmuudella sanoa, miksi tällainen kielto pitäisi olla. En toki itsekään järin paljon innostu siitä, että täällä on muutama käyttäjä, jotka eivät tee sivustolla mitään muuta kuin mainostavat Huuto.net-kohteitaan.

Koetaanko tämä muidenkin mielestä ongelmaksi ja jonkinlaiseksi spammaamiseksi, vai onko muitakin syitä? Mielelläni kuulisin teiltä paremmin asiaa tuntevilta lisätietoja niistä ongelmista, joita huutokauppasivustoille linkittäminen aiheuttaa.
Miten olisi vuodenvaihteen pyhien yli kestävä ryhmis? Vaikka 24.12.–6.1. Tällöin olisi kaksi viikkoa aikaa saada malli valmiiksi, jolloin osallistuminen olisi helpompaa myös heille, jotka viettävät joulun tai uudenvuoden muualla kuin kotona.

Tästä voisi tehdä sitten jokavuotisen perinteen, ja ryhmikseen osallistumalla saisi aina uuden mallailuvuoden vauhdilla käyntiin. :)
Tervo Salminen kirjoitti:
näitä extrapitkiä viikonloppuja on vaan kovasti harvassa
Totta. Pitäisikö olla sitten vaikka valmista viikossa -ryhmärakenteluja? :)
Merkitystä voi olla myös sillä, millä maalit ja lakat on levitetty ja kuinka paksusti niitä mahdollisesti siten on.

Itse maalaan mallit aina akryylimaaleilla, joiden päälle akryylilakka, jonka päälle voi hyvinkin lyhyellä kuivumisajalla levittää tärpättilitkuja. Voimaakkaampia liottimia eivät toki kestä, kuten ei sitäkään että tärpättiä käyttää niin reilusti, että se muodostaa lammikoita tai kerääntyy muihin kohtiin, joista se ei pääse nopeasti haihtumaan. Tällöin jopa tärpättikin voi syödä itsensä maali- ja lakkakerrosten läpi sekä pahimmillaan irrottaa liimauksia ja pehmentää muovia.
Oli hienoa seurata projektien etenemistä, ja nähdä miten nopeassa aikataulussa saitte mahtavaa jälkeä aikaiseksi. Kiitos kaikille osallistuneille! Myös heille, joiden mallit eivät tällä kertaa ehtineet aikataulun puitteissa valmistua.

Näitä viikonloppurakenteluja voisi olla kyllä useamminkin, vai mitä mieltä olette?
Joulupuu-keräys   11.12.2017 10:02
Hei, kaikki pienoispukit!

Joulupuu-hyväntekeväisyyskeräyksen kautta meillä Pienoismallit.netin jäsenilläkin olisi mahdollisuus jakaa joulumieltä ja pienoismalleja. Keräyksen kautta voisimme innostaa mallailun pariin sellaisia nuoria, jotka eivät muuten välttämättä koskaan kiinnostuisi edes harkitsemaan sen ensimmäisen mallin rakentamista.

Mikä on Joulupuu?

Joulupuu on hyväntekeväisyyskeräys, jossa kerätään joululahjoja lapsille, jotka ovat lastensuojelun piirissä, huostaanotettuna, sijaisperheessä, lastenkodissa tai muutoin vähävaraisen perhetilanteen vuoksi jäisivät ilman Joulupukin tuomisia.

Keräykseen ei siis lahjoiteta rahaa, vaan itse ostettu lahja sellaisenaan. Lahjalle määritellään vastaanottajan sukupuoli ja ikähaarukka. Lahjat palautetaan keräyspisteisiin, joita löytyy ympäri maata. Keräyskuluja ei ole. Lisätietoja löytyy keräyksen verkkosivuilta.

Valitettavasti tajusin laittaa tämän viestin tosin hieman turhan myöhään, sillä osassa kaupunkeja keräys on tämän vuoden osalta jo päättynyt. Jossakin se päättyy kuitenkin vasta jouluaattona, ja Helsingissäkin voi lahjoja tuoda vielä 17.12. saakka.

Mitä lahjoittaa?

Erilaiset aloitusetit ovat varmasti hyviä lahjoja, mutta jos mukaan paketoi vähintään liiman, on varmasti mikä tahansa riittävän helppo rakennussarja hyvä vaihtoehto.

Itse valitsin saajaksi 11–14 v pojan, joka saa Revellin 1:72 Spitfire-aloitussetin liimoineen ja maaleineen. Harmittaa, kun en älynnyt ostaa kirjamessuilta kahdella eurolla Pienoismallirakentajan käsikirjoja. Sellainen olisi ollut oiva lisä pakettiin.

Nykyisinhän Revelliltä saa myös Junior Kit -konseptin malleja, ja nämä hyvin yksinkertaiset muoviruuvarilla koottavat sarjat soveltuvat jopa 4-vuotialle. Ainakin Autot-leffan hahmoja on näkynyt esimerkiksi Prismoissa.

Tarjotaan yhdessä lapsille mahdollisuus kokea käsintekemisen riemu ja se ylpeys kun saa ihastella omien kättensä jälkeä!