Pienoismallit.net

Tomi Filppu

Sivuston ylläpitäjä

Kehityskeskustelu: Keskustelut   19.8.2018 14:40
Tilannetta nyt hyvän aikaa seurattuani päivitin keskustelualueen sääntöjä lisäämällä seuraavat kohdat:

Yksi myynti-ilmoitus per käyttäjä
Vain yksi myynti-ilmoitus per käyttäjä on sallittu. Jos olet myymässä useampia kohteita, laita ne kaikki samaan ilmoitukseen. Käytä tarvittaessa väliotsikoita selkeyttämään ilmoitustasi.

Ei linkkejä muilla sivustoilla oleviin myynti-ilmoituksiin
Ethän siis linkitä Huuto.netissä, Tori.fi:ssä, Facebookissa tai muualla sijaitseviin myynti-ilmoituksiin.
Eiköhän tämä ollut tässä. Lukitsin keskustelun, kun varsinainen asia on tullut varmaankin jokaiselle selväksi, eli hartsiosien valaminen ei ole mitenkään erityisen edullista eikä oikoteitä onneen ole.
Kysymys mittakaavoista   12.7.2018 14:38
Ei ole olemassa mitään yhtä tahoa, joka standardisoisi mittakaavoja, vaan yleisimmät mittakaavat ovat vuosikymmenten saatossa muodostuneita käytäntöjä.

Useat "oudot" mittakaavat ovat syntyneet tuuma- ja jalkamittojen suhteiden mukaisesti. Esimerkiksi mainittu 1:48 on muodostunut siitä, että kyseisessä mittakaavassa yksi jalka on 1/4 tuumaa. Tästä englanninkielisissä teksteissä usein esiintyvä nimi quarter scale. Vastaavasti 1:16 mittakaavassa 1 jalka on 3/4 tuumaa, 1:72 mittakaavassa 1 jalka on 1/6 tuumaa jne.

Sen sijaan 1:35 on vain sattumalta valikoitunut mittakaava. Tamiya teki 70-luvulla motorisoidun Panther-panssarivaunun rakennussarjan, ja mallin koko määräytyi sen mukaan, että tarvittavien sähkökomponenttien tuli mahtua sopivasti rungon sisälle. Seuraaville Tamiyan tuottamille vaunuille valittiin sama mittakaava, ja niiden saaman suosion myötä muut valmistajat alkoivat käyttää samaa mittakaavaa.
Mersun hienous?   24.5.2018 15:00
Muistuttaisin siitä, että poliittiset ja uskonnolliset aiheet eivät kuulu Pienoismallit.netiin. Valitettavasti jouduin poistamaan tästä keskustelusta useamman poliittisia aiheita käsittelevän ja niihin viittaavan viestin.

Jätetäänhän nuo aiheet jatkossakin muille foorumeille, ja pysytään täällä mallailuun liittyvässä keskustelussa.
Mallien kuvaamisesta   14.5.2018 07:47
Tervo Salminen kirjoitti:
montako 5000 kilotavun kuvaa mahtuu 1500:n kilotavuun?
Keskimäärin 1 500 kilotavuun mahtuu 19 kuvaa.

Tuo levytilarajoitus ei siis liity siihen mikä on palveluun ladattavan alkuperäisen kuvan koko, vaan mikä on siitä palvelimella tehtävän pienennetyn ja pakatun kuvan koko.

Tämä pienennys ja pakkaus tehdään kuvan lisäyksen yhteydessä automaattisesti jokaiselle kuvalle. Tämän vuoksi kuvia ei kannata millään tapaa yrittää optimoida ennen palveluun lisäämistä, sillä siitä ei ole mitään hyötyä, mutta se saattaa heikentää lopullisen kuvan laatua.
Mallien kuvaamisesta   13.5.2018 13:36
Tervo Salminen kirjoitti:
??? Yhdeksän megan kuvasta valittaa, että liian iso! Aika harva originaaleja laittaa "yleiseen" jakoon.
Tarkoitin siis, että kuvat kannattaa lisätä niin isona kuin tekniset rajoitukset ja omat periaatteet mahdollistavat. :)
Mallien kuvaamisesta   13.5.2018 12:46
Kannattaa huomioida, että Pienoismallit.netiin kuvat kannattaa kuitenkin lisätä niin suurikokoisina kuin mahdollista.
Parhaat mallit   23.4.2018 08:33
Tervo Salminen kirjoitti:
Noh, jupinoista päätellen joku on kuitenkin listalla nähnyt malleja, joilla pisteytysoptio ei ole päällä?
Tuo on ollut mahdollista, sillä listalle on haettu korkeimman keskiarvon saaneita malleja huomiomatta sitä, ovatko ne sillä hetkellä arvioitavissa. Arviointimahdollisuudenhan voi mallikohtaisesti ottaa kesken kaiken pois käytöstä.

Väärinkäsitysten ja hämmennyksen välttämiseksi muutin tuota nyt siten, että listalla näkyy jatkossa vain malleja, jotka ovat sillä hetkellä arvioitavissa.

Lisäksi muutin listauksen nimen muotoon "arvostetuimpia uusia malleja", jotta olisi entistäkin selkeämpää, että mistään kilpailustahan ei ole kyse.
Tervo Salminen kirjoitti:
Mites jos toi 15 ei tule täyteen, eikä mitään arvota?
Siinä tapauksessa listalla näkyisi alle 15 mallia.
Parhaat mallit   21.4.2018 18:39
Tervo Salminen kirjoitti:
"Jos valitset näytä parhaat mallit, näet etusivulla satunnaisessa järjestyksessä 15 mallia, jotka on lisätty 14 vuorokauden sisällä ja ovat saaneet parhaat arviot."

Ei taida nykyisellä kävijämäärällä tulla viittätoista kilpailumallia kahdessa viikossa (taikka yleensäkään mallia). Mistähän toi algoritmi arpoo loput? Vai näyttääkö vain satunnaisia malleja.
Ei arvo mistään. Kuten jokainen voi itsekin käydä toteamassa, on listalla tällä hetkellä 15 mallia, joista vanhin on lisätty 8.4., eli sunnuntaina kaksi viikkoa sitten.

Uusia arvioitavia malleja tulee tällä hetkellä keskimäärin 12 kpl viikossa, joten mitään ongelmaa listan muodostamisessa ei ole.
Parhaat mallit   20.4.2018 21:55
Nuo mallit valitaan samalla tavalla kuin viikon malli, eli pelkästään sivuston jäsenten antamien arvioiden perusteella.