Pienoismallit.net

Tomi Filppu

Sivuston ylläpitäjä

Yleinen kehityskeskustelu   9.5.2014 14:15
Juuri näin. Kysyjähän ei voi etukäteen tietää, kuinka laajaksi keskustelu voi paisua, vaikka kyseessä olisi periaatteessa hyvinkin triviaali kysymys.

Lisäksi on muun muassa tiedon etsimisen ja jäsentämisen kannalta huomattavasti helpompaa, että samaan aiheeseen liittyvät viestit ovat samassa keskustelussa.
Mitä työn alla?   22.3.2014 18:43
Tomi Eloranta kirjoitti:
kiinnityspannat eivät kohtaa säiliön kannattimien kanssa kuten pitäisi
Vai pitäisikö? :) Mielestäni tuo primeportalin kuvissa näkyvä kiinnityssysteemi näyttäisi olevan erilainen kuin IS-alustaisissa vaunuissa useimmiten nähty. Mutta ehkä joku asiantuntija osaa kertoa omaa mutuani varmemmin. Tietty jos olet tekemässä juuri tuota kuvassasi näkyvää vaunua, niin sittenhän Tamiyan tulkinta on väärä.
Ruostevillitys   21.3.2014 08:37
Vierivä mallari ei sammaloidu.
Hyvä huomio. Tuo sääntökohtahan on alunperin kahdeksan vuotta vanha, ja aika on tosiaan ajanut jo sen ohi, joten poistin nyt kyseisen kohdan säännöistä.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Jonkka kirjoitti:
Varmaan vanhemmat jäsenet ette tuota edes muista jos olette hyväksyneet nuo säännöt kauan aikaa sitten jo.
Säännöt pitää hyväksyä aina uudelleen, jos edellisestä hyväksymiskerrasta on kulunut yli vuorokausi, joten eivät ne vahingossa unohtumaan pääse. :)
Avoin kysymys Ranskan maalle!   8.3.2014 10:36
Jos mallien kommentointi olisi tarkoitettu vain mallikuvia itsekin lisänneille, olisi se estetty muilta.

Pienoismallit.netistä ei ole koskaan ollut tarkoituskaan tehdä tasapaksua harmaata massaa, josta jokainen särmä on hiottu. Monimuotoisuus on mielestäni palvelun suurimpia vahvuuksia ja mahdollisuus saada kommentteja omista teoksistaan useista hyvinkin erilaisista näkökulmista käsin on sen suurimpia rikkauksia.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
AJ kirjoitti:
saitilla on yli 4600 käyttäjää, joista vain pieni osa, vissiin alta 200 käyttäjää (joku varmaan laskee tarkan luvun) on laittanut edes yhden mallin näytille.
Tällä hetkellä malleja on esiltä 1 061 käyttäjältä.
Tomi Eloranta kirjoitti:
Entä tähtiarvostelu, monellako pelkkien tähtien klikkailijalla on täällä malleja esillä on kysymys joka jäänee arvoitukseksi kun käsittääkseni noita ei misään näe kuka on mitäkin antanut?
Tällä hetkellä 82 % arvioista on annettu sellaisten mallarien toimesta, joilla on itselläkin malleja esillä.

Olen testaillut tuota arviointisysteemiä kokeilemalla miten arviointien jakaumaan ja keskiarvoihin vaikuttaa, jos mukaan lasketaan vain malleja itse lisänneiden tai esimerkiksi vain vähintään kolmen tähden keskiarvoja malleistaan saaneiden käyttäjien antamat arviot. Eroavaisuudet olivat kuitenkin niin vähäisiä ja epäjohdonmukaisia, että en nähnyt mitään tarvetta lisätä tuota ominaisuutta käyttöön.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Petri Lyy kirjoitti:
Asiasta ja asian vierestä: Näitä ulkomaisia kauppoja on aiemmin yritetty listata johonkin keskusteluun, jota en enää löydä. Kaupat ulkomailla -haku johtaa keskusteluun, jossa puhutaan oman Matkailu-osion perustamisesta. Taisi olla vuodelta 2008. Mikäli minulta kysytään, niin kannatan Matkailu-osion perustamista.
www.pienoismallit.net/keskustelut/14/9/
Suomeen Leopard 2 A6?   18.1.2014 12:21
Ville Tervamäki kirjoitti:
Osa vaunu hankintaan kielteisesti suhtautuvista kommenteista on nyt määritelty ot:ksi.
Jos oikein ymmärsin, niin luulet, että moderaattorit merkkailevat viestejä offtopiciksi? Käyttäjät kyllä määrittelevät itse viestinsä offtopiciksi jos siltä tuntuu. Moderaattoreilla ei ole siihen edes teoriassa mahdollisuutta.

Lukitsin tämän ketjun, koska mallailuasiaa tässä ei hirveästi ole, vaan lähinnä poliittista vänkäämistä. Muistuttaisin kuitenkin jälleen, että politiikka ei kuulu Pienoismallit.netiin. Jos löytyy kuitenkin halua keskustella uusista Suomi-Leopardeista nimenomaan mallailullisesti, saa sille toki aloittaa uuden keskustelun.
Valleojan ohenne!   20.12.2013 10:26
Myös AK:n ohenne toimii Vallejon maaleilla erinomaisesti. Kuten varmaan siis myös AMMOn. :)
Näin ylläpitäjän roolissa haluan esittää kiitokset kaikille ryhmärakenteluun osallistuneille! Oli hienoa nähdä noin aktiivista osallistumista ja mielenkiintoista seurata ahkeraa projektien etenemisen päivittämistä tänne keskusteluun. Hienoja malleja saitte aikaiseksi lyhyessä ajassa. :)
Nordic Challenge 2013 palaute   23.11.2013 15:28
Jos tällainen itsekin paikan päällä ollut vaihteeksi jotain kommentoisi, niin itseäni ei lainkaan haitannut mallien saapuminen pikkuhiljaa lauantaina. Workshoppien ja ravintolavisiittien välillä oli mukava käydä välillä tsekkaamassa mallipöytiä. Kun malleja on paikalla yli 500 kpl, ei ainakaan itselläni riitä keskittymiskyky katsoa kaikkia huolellisesti läpi yhteen putkeen. Ja kun kerran kahdessa vuodessa saamme Suomessa yhteen tilaan tällaisen määrän huippumalleja, ei niitä katsellessa halua kiirehtiä. :)

Sen sijaan se hieman harmitti, että sunnuntaina kun viimeisen workshopin jälkeen klo 16.30 oli tarkoitus yytsiä läpi palkitut mallit ja tehdä koko viikonlopun mielessä hautuneet ostokset, oli suuri osa malleista jo viety pois ja osa kauppiasta purkanut osastonsa. Tämä on tietysti pitkämatkalaisten mallarien kannalta ihan ymmärrettävää, mutta kauppiaiden toivoisin sitoutuvan palvelemaan myös viimeisen puolen tunnin ajan.

Workshopeissa kamera olisi ehkä voinut olla toiselle puolelle sijoitettu, jolloin oikeakätisten mallareiden käsi ei olisi ollut niin paljon tiellä ja ikkunoista tullutta valoakin olisi voinut mahdollisesti hieman hyödyntää?

Figuurien, scifi-mallien ja dioraamojen sijainti oli hyvä, kunhan paikalle ensin löysi (monilta kuulin kommentteja tyyliin ai mitkä dioraamat, missä?), mutta omasta mielestäni aiempi tapa, jossa mallit olivat vierekkäisissä huoneissa, oli toimivampi. Myös kaikkien kauppiaiden sijoittaminen samaan tilaan (ravintolan alakertaan?) olisi mielestäni kiva ja selkeämpi ratkaisu. Voisi vuorotellen ostella vierekkäisistä tiloista mallailusälää ja virvoitusjuomia Euro Militairen tyyliin. :)

Noiden pikkujuttujen lisäksi en keksi muuta parantamisen aihetta, vaan Nordic Challenge täytti jälleen kaikki ne odotukset, joita olin sille asettanut. Ei lainkaan harmita, että NC jäi tänä vuonna ainoaksi mallinäyttelyksi, johon ylipäätänsä ehdin osallistua. Hämeen linna on miljöönä aivan omaa luokkaansa verrattaessa mihinkään muuhun vierailemaani näyttelyyn Suomessa tai ulkomailla. Myös palvelut ja järjestelyt toimivat kaikilta osin moitteettomasti.

Joten iso kiitos järjestäjille ja talkoolaisille sekä kaikille uusille ja vanhoille tutuille ja tuntemattomille mallareille mahtavasta viikonlopusta!