Pienoismallit.net

Tomi Filppu

Sivuston ylläpitäjä

Henri Haapalainen kirjoitti:
Oisko helpoin "korjaus" tuohon tähtiongelmaan avautuva popup, joka ilmoittaa monta tähteä olet antamassa ja siihen kyllä tai ei -vaihtoehdot?
Teknisestihän tämä on helppoa, ja ratkaisee virheklikkausten ongelman, mutta samalla hankaloittaa turhilla kyselyillä käyttöä silloin kun klikkaus ei ole virheellinen, eli suurinta osaa käyttötapauksista.
Kalle Rantanen kirjoitti:
Mukavinta olisi jos tähtiä voisi muuttaa esim. 5 minuutin ajan, niin ohiklikkaukset saisi korjattua. Muuten ei ole ollut tarvetta muuttaa.
Ei ollenkaan huono idea. Toisaalta siinä tapauksessa keskiarvonkin näyttämisessä pitäisi olla viiden minuutin viive tai muuten se voisi olla yhtä hyvin aina näkyvissä. :)

Toki kertaalleen annettua arviota ei muuteta yhtä herkästi jälkikäteen, mutta periaate tuossa on tosiaan ollut että muiden mielipiteet eivät voisi vaikuttaa omaan arvioon.

Järkevintä olisi tietysti kehittää arvioiden antamista teknisesti siten, että ohiklikkauksia ei tulisi, mutta tämäkään ei tietysti ole ihan triviaalia.
Jonkka kirjoitti:
Toisaalta, jos on antamassa poikkeavan määrän tähtiä niin tulisi etukäteen mietittyä että "hetkinen, mitäs nuo muut tässä mallissa näkevät" ja siten mahdollisesti katsottua kuvat vielä kertaalleen.
Kommenttien olisi tarkoitus jossain määrin palvella tätä tarkoitusta, mutta eivät tietysti ole kovin toimiva tapa silloin kun kommenteja on vähän tai helppo tapa silloin kun niitä on paljon.

Toteutti tuon arvioinnin miten tahansa, on se joka tapauksessa aina kompromissi. Käytössä oleva toteutustapa on sitten siitä kiinni mitä laaja enemmistö haluaa, mutta nykyinen on osoittautunut olevan melko toimivaksi.
Arto Junno kirjoitti:
Löytyykö kannatusta ajatukselle jossa mallin lisääjä voi halutessaan valita haluaako saada kommentteja mallista vai ei? Eli samalla tavalla kun voi poistaa tähdityksen rasti ruutuun periaatteella.
Haluaisin kuulla keskustelun aloittajalta vielä vastauksen tuohon Markonkin jo esittämään kysymykseen, että miksi tällainen valinta pitäisi olla?
Sami Vaajamo kirjoitti:
Eipä sitten päässyt enää lisäämään mallia galleriaan ryhmiksen alle?
Ryhmärakentelujen alkamis- ja päättymisajat on tosiaan määritelty aina päivämäärinä ilman kellonaikoja, eli malleja on voinut lisätä alkamispäivästä klo 00.00 päättymispäivään klo 23.59 saakka.

Tämän ryhmärakentelun säännöissä oli kuitenkin ilmoitettu, että malleja voi lisätä päättymispäivän jälkeen seuraavaan päivään klo 9.00 saakka, joka ei siis ole ollut teknisesti mahdollista.

Mutta nyt on! Kehitin tuota siten, että ryhmärakenteluille voi määritellä myös erillisen deadlinen, johon mennessä malli tulee julkaista sivustolla.

Päivitin samalla nuo kaksi tämän päivän puolella ennen klo 9.00 lisättyä mallia kuulumaan mukaan tähän ryhmärakenteluun. Joten määräaikaan mennessä valmistui kaikkiaan 19 mallia 33:sta mukaan ilmoitetusta, joka on keskimääräistä parempi saavutus. Hienoa! :)
Lumiefektit   1.10.2015 14:27
Microballoons. Itse en lähtisi edes yrittämään muista materiaaleista.
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
Kyllä mun mielestä arvosteluista paistaa selkeästi läpi pärstäkertoimen vaikutus arvosteluihin.
Alla olevassa kuvassa on kaikkien palvelussa 3–3,5 tähteä saaneiden mallien arvioden jakauma, jonka perusteella nuo omat mallisi näyttävät saaneen melko normaalin hajonnan.

www.pienoismallit.net/media/kuvat/12/25/48/122548.jpg

Toki joukkoon mahtuu aina poikkeuksia, ja kun mallit saavat keskimäärin 36 arviota, niin yksittäisetkin poikkeukset saavat helposti turhan suuren painoarvon. Pitää aina muistaa, että kaikki eivät arvioi malleja samoista lähtökohdista, ja että malleja saavat arvioida niin eilen harrastuksen aloittaneet seitsemänvuotiaat kuin kymmeniä vuosia harrastaneet asiantuntijatkin. Poikkeavat arviot selittyvät huomattavasti useammin arvion antajalla kuin vastaanottajalla.

Noissakin jakaumissa keskiarvosta poikkeavia arvioita on oikeastaan kuitenkin yhtä lailla molempiin suuntiin, joten keskiarvoon ne eivät juuri vaikuta, ja keskiarvohan on tosiaan se millä todellisuudessa pitäisi olla merkitystä.
Esittele työtilasi!   14.9.2015 14:52
Jonkka kirjoitti:
Jahas, työnjohtaja-laaduntarkkailija(TM) näkyy olevan vartiopaikallaan piilossa ilmaletkun takana :)
Kyllä. :) Tosin normaalisti kummallakaan karvapallollamme ei ole juuri asiaa tuohon huoneeseen, mutta toki onnea pitää aina koettaa jos ovi jää auki. Kiltin oloinen poseeraus on vain silmänlumetta, ja hetki kuvan ottamisen jälkeen ilmaletku olikin jo puruleluna.
Pienoismalleja varastettu   6.8.2015 12:06
Mallien varastoinnista ja inventoinnista ym. on muuten olemassa oma keskustelunsa Mallivarasto ja sen hallinta, jonne voi mieluummin siitä aiheesta kirjoitella.
Pienoismalleja varastettu   6.8.2015 11:40
Petri Kovanen kirjoitti:
Myötätuntoa Tomille. Uskon ja tiedän että vit****sen määrä on valtava. Oliko muuten naapureiden komeroihin murtauduttu ja vietiinkö sulta pelkästään mallit?

Jos vain mallit vietiin ja vain sinun komeroon murtauduttiin, haiskahtaa täsmäiskulta :-(
Kiitti. :) Myös naapurikoppeihin on murtauduttu. Ja kun tilaan, jossa kopit sijaitsevat on tultu sisään ilman murtojälkiä, niin eiköhän kyse ole muusta kuin täsmäiskusta. Mallien lisäksi lähti ainakin pari isoa muuttolaatikollista kirjoja.
Pienoismalleja varastettu   5.8.2015 17:00
Kiitti kaikille myötätunnosta. Järkytys oli aluksi suuri, mutta siitä on jo toivuttu.

En ole mitenkään säännöllisesti pitänyt listaa mallivarastostani, ja tuorein tilanne on jo vuosien takaa, mutta sähköpostista löytyneiden tilausvahvistusten ym. avulla pystyin sitä jonkin verran täydentämään. Valitettavasti suurin osa hankinnoista on tullut jo useina viime vuosina tehtyä erilaisten tapahtumien yhteydessä heräteostoksina, jonka jälkeen olen suoraan vain varastoinut mallit, ja usein itsekin yllättynyt tehdessäni varastosta löytöjä, joita tuskin muistin edes hankkineeni. Varmasti tuttua monille. :)

Osa varastossa olleesta kamasta on siis itsellenikin mysteeri, etenkin figuurisettien ja dioraamatarvikkeiden osalta, koska viime vuosina olen hankkinut pääasiassa niitä jo ihan säilytyssyidenkin vuoksi. Tuolla varastokopissa oli tosin onneksi vain enemmän tilaa vievät kamat, eli lähinnä erilaisia injektiovalettuja rakennussarjoja. Ne varastetut mallit ja tarvikkeet, jotka varmasti tiedän omistaneeni löytyvät tästä listasta. Arvelisin, että tuossa on kuitenkin ainakin noin 80 % kaikesta varastetusta kamasta.

Onneksi en harrasta mallien keräilyä. :)