Pienoismallit.net

Tomi Filppu

Sivuston ylläpitäjä

Viipurin pienoismalli   eilen 10:32
Timo Rasimus kirjoitti:
Kuka mahtaa olla se maestro joka on mallin rakentanut?
"Mallin on piirtänyt Juha Lankinen ja toteuttanut Lahti-Malli OY."

www.lappeenranta.fi…uuri-ja-liikunta/Museot/Etela-Karjalan-museo/Kokoelmat/Wiipuri-kokoelma
Jatkuvia katkoja   18.4.2020 14:38
Koodit ovat kunnossa, mutta palvelimella on jotain todella pahoja ongelmia, joita palveluntarjoaja ei valitettavasti onnistu millään selvittämään.

Tarkoituksenani on siirtää sivusto ensi tilassa luotettavammalle palvelimelle. Mahdollisesti jo ensi viikolla.
Kuuluisat mallarit   12.10.2019 22:15
Formula 1 -kuljettaja Romain Grosjean rakensi sadepäivän ratoksi Tamiyan Tyrrell P34:n.

twitter.com/rgrosjean/status/1182956874666131456
Julkisuutta harrastukselle   27.9.2019 12:46
Uusimmasta Tekniikan Historia -lehdestä (4/2019) löytyy muutaman aukeaman juttu pienoismalliharrastuksesta.
Hobbyking kynäruiskut   23.3.2019 12:56
On hankala suositella mitään ruiskua ilman tietoa siitä mitä ollaan maalaamassa ja mitä odotuksia ruiskun suhteen on.

Tuo ulkosekotteinen Badger 250 vastaa maalausominaisuuksiltaan lähinnä spraypurkkia ja soveltuu siten vain suurten yksiväristen pintojen maalaamiseen. Samaa pätee Badger 350:een, jonka kopio tuo aloitusviestissä linkkaamasi single action -ruisku on. Pieniä kohteita maalattaessa noilla alakupillisilla ruiskuilla menee aika paljon maalia hukkaan.

Jos maalattavat pinnat ovat pieniä tai maalisuihkua tulee pystyä jollain tapaa oikeasti hallitsemaan, kannattaa jo ensimmäiseksi ruiskuksi hankkia sisäsekotteinen kaksitoiminen ruisku.
Tamiya maalit ja liimat   28.2.2019 17:05
hynkkeli kirjoitti:
Kannattaa myös kokeilla että laitat keltaisen alle keltaista! Eli en edelleenkään ymmärrä miksi pohjamaalin pitää olla eri väriä kuin päällä oleva maali. Keltainen runkoraita on helpompi maalata keltaisen päälle kuin valkoisen, koita joskus.
Kaikki sävyt eivät käyttäydy samalla tavalla. Esimerkiksi juuri keltaisen pigmentin peittävyys on yleisesti ottaen aika heikko. Tämän vuoksi keltaisen alle on suositeltavaa maalata jokin hyvin peittävä neutraali sävy kuten valkoinen.

Toki pelkällä keltaisellakin saa peittävän pinnan aikaiseksi, kun levittää tarpeeksi paksun kerroksen, mutta jos alla on tummempia sävyjä tai sävyrajoja, selviää merkittävästi ohuemmalla maalikerroksen kokonaispaksuudella kun maalaa väliin esimerkiksi sen valkoisen kerroksen.
Onnea uudelle myymälälle! On todella hienoa nähdä tämän suuntaista kehitystä alan yrityksissä vastapainona viime aikoina tapahtuneille liikkeiden sulkemisille.

Tuo rakentelupiste on erinomainen idea. Ostopäätös itselleen vieraasta työkalusta on paljon helpompi tehdä kun sitä pääsee ensin omin käsin kokeilemaan.
Hyvää joulua!   24.12.2018 11:36
Hyvää joulua kaikille sivuston jäsenille ja vierailijoille!
Tuo on minunkin mielestäni hyvä idea. Laitan sen todo-listalle, joten toteutuu viimeistään sivustouudistuksen yhteydessä. Silloin on tulossa myös lista ehdotetuista ryhmärakenteluista, jotka eivät ole vielä keränneet tarpeeksi ilmoittautuneita.

Mikä olisi muuten mielestänne sopiva aika ehdotetuille ryhmärakentelulle kerätä osallistujia? Olisiko 1–2 kk riittävä aika katsoa tuleeko tuo vähintään kymmenen osallistujaa?