Pienoismallit.net

Artikkeli 1/35 Shermaneista

Osoitepaulbudzik.com/tools-techniques/Sherman%20Construction/sherman-construction.html
LisääjäAJ
Lisätty27.7.2011 13:39
Klikattu0 kertaa
SuosikkiKukaan ei ole vielä lisännyt linkkiä suosikikseen. Lisää suosikiksesi.

Promallari Paul Budzikin erinomainen artikkeli 1/35 skaalan Shermaneiden rakentamisesta - ehdoton must kaikille mallareille, jotka aikovat joskus kyhätä 1/35 mittakaavan Shermanin.

Pääpaino tässä artikkelissa on DML Dragonin eri Sherman rakennussarjoissa, joita hienosti verrataan mm. Tamiyan, Italerin ja Tascan vastaaviin. Artikkeli kattaa mm. tornien, runkojen vertailun ja Paul on myöskin luvannut "updatetata" artikkelin tulevaisuudessa kattamaan ilmeisesti kaikki 1/35 Sherman mallit.

Ehdoton "have to / must" artikkeli kaikille Sherman-rakentajille - artikkelistä käy selkeästi ilmi, ettei ole vain yhtä huippuvalmistajaa - Tascoissa on myös puutteensa ja jotkut DML:n Shermanit ovat selkeästi parempia yksityiskohdiltaan. Samoin esim. vanha Monogramin Sherman on mittasuhteiltaan ja tietyilta yksityiskohdiltaan aivan yhtä hyvä kuin Tascan vastaava. Myös jopa vanhoissa Tamiyan sarjoissa on omat merkittävät etunsa.

Artikkeli kyllä rikkoo pinttyneet ja jopa usein virheellisetkit mielikuvat Sherman-rakennussarjoista.

Miellyttäviä lukuhetkiä. Parhain terveisin, AJ

Kommentit

Henkka H 30.7.2011 02:44 Vastaa lainauksella
Tällä häiskällä on paljon muutakin mielenkiintoista noilla sivuillaan. Roppakaupalla kaikenlaisia nikseja ja hyvin esille tuotuna. Mulla olisi kyllä tuolla hyllyssä Tamiayan M4A3, jonka hankin "lastiksi" Dragon Wagoniin. Jos joskus saa nekin aikaiseksi, niin artikkelista on hyötyä, vai meneekö se jo hifistelyksi. Kiitos vaan mielenkiintoisesta linkistaä AJ.
AJ 30.7.2011 16:09 Vastaa lainauksella
Moi Heikki,

Ole hyvä vaan. Joo, Paul on pitkän linjan huippumallari, joka rakentaa ihan mitä tahansa suoraan boxista tai täysin scratchinä. Mäkin tykkään hänen selkeistä nikseistään ja tavasta tuoda ne esille. Omat taidot ei yllä likikään tuolle tasolle, mutta aina voi ja pitääkin yrittää oppia uutta. Paulin sivuilla on tosiaan paljon mielenkiintoista tavaraa ja hyviä pienoismalliesimerkkejä.

Rakenna ihmeessä tuo Dragon Wagon ja laita se M4A3 kyytiin. Kyllä Tamiyan M4A3:sta hienon mallin saa ja Dragon Wagon on erittäin hieno ja haastava malli. Ei se mene hifistelyksi, kun Paulin vinkkejä hyödyntää.

Minuakin on kiehtonut tehdä apatirallaa +/- 20 vuotta pienoismalli tai dio joko M20 Diamond T 980 vetorekasta M9 Rogers tankkien kuljetuslavalla, jossa kyydissä on joko M1, M3 tai M50 Sherman tai sitten Mack 895 vetorekka IDF:n stanutrailerilla ja kyydissä joko M50 tai M51. Nyt ainakin rakennussarjoina on noita kaikkia Shermaneita saatavilla, mutta Diamond T 980:sta ei liene vielä styreenimuovisena saatavilla; Mackiä kyllä löytyy styreenissä saatavilla ja muistaakseni IDF:n stanu traileria ainakin resiini/hartsimuovisena.

Noi vetorekat trailereineen tarjoavat erittäin mielenkiintoisen rakennusaiheen, joko sellaisenaan tai diossa. Saas nähdä saako tuota parikymmentä vuotta muhinutta idistä koskaan tehtyä, toivottavasti…

Parhain terveisin, AJ

PS ohessa linkkinä muutamia kuvia eri IDF:n vetorekoista ja trailereista eri aikakausilta, kyydissä mukana eri tankkeja:

www.pienoismallit.net/profiilit/2327/kuvat/kuvapankki/kuva_83372/
www.pienoismallit.net/profiilit/2327/kuvat/kuvapankki/kuva_83373/
www.pienoismallit.net/profiilit/2327/kuvat/kuvapankki/kuva_83374/
www.pienoismallit.net/profiilit/2327/kuvat/kuvapankki/kuva_83375/
www.pienoismallit.net/profiilit/2327/kuvat/kuvapankki/kuva_83376/
www.pienoismallit.net/profiilit/2327/kuvat/kuvapankki/kuva_83378/