Pienoismallit.net

Sivellinkynät - täytettävät

Apuna siirtokuvien-asennuksessa

Tiistaivinkki (vinkkaaja ei tosin ota vastuuta vinkin toimivuudesta juuri sinun tarkoitukseen).

Täytettävät sivellinkynät siirtokuva-asentajan apuna. Kynät täytetty esim. Micro SET- ja Micro SOL -liuoksilla.

Yksi riesa muutaman muun lisäksi on meikeläisellä ollut MICRO SET ja MICRO SOL labiilien siirtokuvapehmenninpullojen pystyssäpitäminen hektisissä siirtokuvasessioissa. Puteleille piti jopa kairata jalustat, jotta pysyvät varmemmin pystyssä, kun sivellintä välillä liotti pulloissa. Jalusta vei kuitenkin suht runsaasti vähäistä vapaata pöytäpinta-alaa.

Joulupukki toi perheen nuorimmalle taiteilijalle vesivärisivellinkynät … Yllättäen syttyi himmeä ajatus, jotta olisikohan moisia sivellinkyniä saatavana tyhjällä säiliöllä?!? Löytyihän niitä. Viikon verran olen nyt moisilla”maalaillut” SETtia ja SOLlia.

Käteviä ovat nämä kynät, kun tilaa ei ole paljon ja kädetkin ovat vähissä siirtokuvien kiinnityshommissa. Kohteeseen on helppo sutia nestettä ja merkkejä pystyy siirtelemäänkin samalla. Pöytätilaa ei kulu eikä ole pelkoa, että pullot kaatuilee. SOLlit ja SETit olen nyt varastoinut kyniin (mukana tulee tiivis korkki, ei pitäisi tavaran haihtua). Reilun viikon ovat liemet olleet kynissä ja vielä eivät ole syöpyneet/vuotaneet. Saa nähdä, miten nailoni-harjat kestävät etikkaa tai mitä tököttiä nuo SOLlit ja SETit lienevätkään.

Eivät ole nämä investointina arvokkaita, kuuden kynän setti oli parin euron luokkaa. Eri kokoisia ja näköisiä löytyy esim. kotimaasta hakusanoilla: Täytettävä sivellin , ulkomailta: Nylon Hair Painting Brush Large Capacity.
Brändeistä ja laadusta saa toki maksaa niin paljon kuin haluaa …

Muitakin kohteita mallihommissa voisi kynille kokeilla … washit, liotukset, vanhennukset jne.

(Outona yksityiskohtana; omissa kynissä nestesäiliö aukeaa myötäpäivään … toisin kuin yleensä on totuttu. Liekö syynä pohjoisen pallonpuoliskon corioliskiihtyvyyden suunta?)

Kommentit

Hyvä vinkki, kiitoksia!

-JT
Aasiassa lienee nuo kynät jo mallarien käytössä. Dioparkin pääjehu Max Wang antoi SMC tapahtumassa mulle muutaman sakura merkkisen kynän ja kehui olevan käteviä litkuissa/vanhennuksesa yms…

Siirtokuvalitkuille nuo sopii vallan hyvin… Ja myötäpäivään menee ne munkin kynät :-)
Hyvä niksi, ja tulee tarpeeseen, mulla meni set-pullosta korkki rikki, ja on nyt väliaikaisesti maustepulloon säilöttynä.. Tuollasen kuuden kynän paketin tilasin.. Ei hinta päätä huimaa :)