Pienoismallit.net

Pieni maalimäärä pitkään käyttökelpoisen

Terve,

Keksin seuraavan apuvälineen maalaukseen vahingossa. Pääsiäismunien yllätykset ovat kätketty keltaiseen tai läpinäkyvään muovihässäkkään. Päätin käyttää tällaista "purkkia" maalin sekoitukseen. Käytön jälkeen napsautin "kannen" kiinni kokeillakseni, kuinka paljon se vaikuttaa värin kuivumiseen hidastavasti. Normaalisti tässä käytetty akryylimaalimäärä olisi kuivunut käyttökelvottomaksi 10 minuutissa, mutta vasta viikon jälkeen maali alkoi olla liian jähmeää. Tämänkin sain uudelleen juoksevaksi lisäämällä siihen tipan vettä. Tästä on erityisesti hyötyä, jos käytetty maali on sekoitettu monesta maalista, jolloin pieni määrä uniikkia sävyä on käytettävissä pitkän aikaa.

t:J

Kommentit

Aivan nerokas idea, jota tulen varmasti hyödyntämään. Täytyy varmaan ostaa jokunen suklaamuna :)
elmo.v 17.4.2011 17:06 Vastaa lainauksella
Fiksu ja halpa idea varmasti tulen vielä käyttämään. Kerrotko vielä missä munissa on se läpinäkyvä hässäkkä, sillä sehän on vielä helpompaa kun näkee mitä se sisältää.
Taisivat olla Röllin munat! Läpinäkyvyys on tosiaan suht tärkeä tekijä.
Ja foliokääreestä saa helposti leikattua hihnoja yms. nauhoja.
Ei muuta kun virpomaan vaan… ;)
Tuukka O. 18.4.2011 20:49 Vastaa lainauksella
Loistava niksi. Saa nähdä miten paljon fuskaavat ilmaa, eli voisihan siihen saumaan vetää palan teippiä eristeeksi. Vaikuttaako maalin jähmettyminen ja sen jatkuva vedellä "henkiin herättäminen" maalin ominaisuuksiin negatiivisesti?

edit. Itselläni kuivuu, ellen vedä palaa maskiteippiä (kai muukin teippi käy) sauman ympärille.