Pienoismallit.net

Sonet nestemäinen sappisaippua

Ruiskuasiaa.

Elikkäs. Törmäsin tälläiseen saippuaan tonkiessani siivouskomeroa. Ja ajattelin kokeilla sitä tuohon ruiskun puhdistamiseen, Itellä ainakin tympii haistella nuita tinneri ja muita ohentimia kun putsailee ruiskua. Ja onhan tämä hellempi nuille kumitiivisteille kuin tinnerit . Käyttö ikää silmällä pitäen, Purin ruiskun osiin ja tein näppituntumalla sekoituksen vedestä ja saippuasta. Jo 5minuutin kuluttua oli maalia liuennut saippua veteen. Ja noin vartin päästä oli osat puhtaat(runko värikuppi ja suutin myös rungon sisäpuoli) Voi toki liottaa pitempäänkin. poistaa ainakin vesiohenteiset maalit vallejo lifecolor, ym, emaleilla en ole testannut. Osat on syytä huuhdella ja kuivata hyvin.

Kommentit

J Pokki 22.4.2010 16:30 Vastaa lainauksella
Täytyypä joskus testata tämä. Sappisaippuan ällistyttävä teho on tullut todettua muissa puhdistushommissa, mutta mallaillessa ei ole tullut kyllä mieleen… Samoin tieto, että sitä saa nykyään marketeista on tervetullut. (Tai muistan ainakin sinun tuolla keskustelualueella maininneen, että marketin hyllystä löytyy?)
Jeps! Melkoista saippuaa tämä kyllä on. Itse testasin kun ohjeen mukaan poistaa musteen, niin sillä kokeilin tuota ruiskun puhdistusta. Ja hyvin puhdistu runkoki sisältä mihin ei kovin helposti aina pääse. Ainakin rovaniemen prismasta ja citymarketista löytyy. Kyllä tuota isommat marketit varmaankin myyvät, pesuaine valikoimista pitäisi löytyä.
J Pokki 22.4.2010 19:38 Vastaa lainauksella
Jep, joitakin vuosia sitten tämä oli vielä semmoinen ihmeaine jota myytiin vain jossain erikoisliikkeissä tms.
Vaimoke oli ostanut tätä saippuaa lapsosen vaatteiden tahran poistoon. Kauppareissulla sitten ostin prismasta ihan oman putelin:) Alkaa löytymään nykyään kaupoista jo melkoisia määriä erilaisia lianpoistajia, kerkiäisi kokeilemaan edes osan niin saattaisi yllättyä.
Hyvä homma, täytyy testata.
Erinomainen vinkki, en olisi tuota tullut ajatelleeksi vaikka ns. ekokaupoista suurimman osan tököttiostoksistani teenkin. Pitää kokeilla.
Onhan tämä mukavampi aine mitä tinnerit sun muut ohentimet.
hynkkeli 21.11.2016 21:40 Vastaa lainauksella
Mites, onko muilla kuin Jarnolla, kommenttia tämän toimivuudesta ruiskun putsauksessa?
Arto Junno 21.11.2016 22:22 Vastaa lainauksella
hynkkeli kirjoitti:
Mites, onko muilla kuin Jarnolla, kommenttia tämän toimivuudesta ruiskun putsauksessa?
Ei toiminu mulla halutunlaisesti.