Pienoismallit.net

Leopard 2A4 USB Memory Stick

Onnistuin vahingossa poistamaan kyseisen tuotoksen valmiista malleista, joten siirsinpä tämän samalla oikeampaan kategoriaan eli tänne niksipirkka puolelle. Pahoitteluni kaikille kommentteja antaneille että kommentit nyt näin ollen katosivat bittiavaruuteen… :-/

Perusidea

Nykyaikanahan näkee jos jonkinmoisia USB härveleitä ja muistitikkujakin löytyy jopa kaikenmaailman pehmoleluina ja muina lapsellisina väkerryksinä. Tosimieshän ei mihinkään tavalliseen harmaaseen muistimötikkään sorru, saati sitten johonkin mukasöpöön pehmoleluun. Muistikun pitää olla täyttä rautaa, niinkuin mieskin, ja kertoa kaikille että nyt ei ole kyseessä runoja lukeva maailmanparantaja vaan jotain ihan muuta (niin, vaikka sitten sormensa yhteen pikaliimalla liimannut lelujenrakentelija). Niinpä tosimiehen muistitikku onkin siis panssarivaunun tornin muotoinen.

Idea tähän hupaisaan projektiin lähti Revellin 1/72 KWS Leopardin mukana tulleesta ylimääräisestä tornista. Eräänä perjantai-iltana mallipakettia ja pöydällä ollutta muistitikkua kädessäni pyöritellessä löi taivaista salama, joka kiteytyi lampun syttymiseksi päässäni, joka taasen johti ajatuksen generoitumiseen: "palikka plus palikka on jotain ihan muuta". Ajatuksen juoksu noudatteli samantapaista rataa kuin mikä pikkulapselle tulee kun hän yrittää yhdistää neliön muotoista palikkaa ympyrän muotoiseen reikään klassisessa palikkapelissä.

Tarvikkeet

Projektiin tarvitaan siis

- 1/72 panssarivaunun torni (Leopardin torni on tähän parhain)
- muistitkku (tässä tapauksessa kyseessä oli Kingstonin 1GB:n tikku, joka sujahtaa ko tornin sisälle täydellisesti)
- muovilevyä
- pikaliimaa
- virvoitusjuomaa

Osat yhteen

Itse askartelu oli varsin helppoa jopa perjantai-illan tunnelmissa. Asensin muistitikun torniin niin että USB liitin tulee tornin etuosasta ulos. Tikku mahtui heittämällä tornin sisälle, ainoastaan kohtaa josta liitin tulee näkyviin piti hieman laajentaa tornissa. Tikun liimasin tornin kattoon pikaliimalla (oli varottava ettei liimaa mene liittimeen), minkä jälkeen liimailin pikaliimalla oikeaan muotoon veistettyllä muovilevyllä pohjan kiinni (tarvitsi pari erikokoista palasta, koska tornin takaosa on matalampi kuin etuosa). Muistin jopa ihme ja kumma katsoa että tikku tuli torniin oikeinpäin niin että tornin katto on ylöspäin kun sen liittää tietokoneeseen.

Torniin tein vielä näyttävyyden nimissä metallikahvat ja yläpuolelle jotain rakenteita kuten luukkuja ja sen sellaista, kunnes muutamien virvoitusjuomien jälkeen tulin järkeeni ja totesin että detaljointi ei näyttele missään nimessä suurinta osaa tässä projektissa, sillä niitä ei kukaan täysijärkinen ihminen (siis normaali tyyppi, ei pienoismallinrakentaja) jolle tikun näyttää ymmärrä kuitenkaan lähemmin tarkastella.

Tikun mukana tulleen korkin hion maalaamista varten hiomapaperilla karkeammaksi ja sen päähän liimasin normaalisti torniin kiinni tulevan manttelin ja siihen tykinputken. Näin rakennustyö olikin jo valmista ja sitten pääsi maalailemaan. Ja tämä neronleimaus tuli tietenkin isänmaalliseen kolmivärikaavioon ja valkosinisiin tunnuksiin.

Johtopäätökset

Se tässä on ainakin hienoa, että tällä tikulla takuulla erottuu massasta - en tosin vielä tiedä että tapahtuuko tämä muiden mielestä positiivisella vai negatiisella tavalla, mutta sillä tuskin lienee mitään merkitystä.

Kommentit

Muisti on hyvä mutta valikoiva.. Tässä projektissa on joka tapauksessa tyyliä! Muistitikun koosta riippuen konstruktio ollee mahdollinen minkä tahansa sopivan torni/vaunuaihion kanssa. Eikun näpertelemään..
MRB 18.11.2009 07:55 Vastaa lainauksella
Jep, toki, esim Tiikerin tornihan olisi myös mahtava!
hauska idea ja komia toteutus sekä mieli kuvitus ovat yhdistynyt ja näin saadaan aikaa uniikki muisti tikku .niin no tämmösenhän vois tehä vaikka suihku koneeseen. upeaa.
Jonkun isomman objektin, esim kannettavan kiintolevynhän voi modata vaikka 1:35 tankin sisälle :D