Pienoismallit.net

Itsetehdyt verkot

vaihtoehto muoviverkoille

Esittelenpä ensimmäisten itsetehtyjen verkkojen reseptin.

Eli kyseessä on nuo purjelaivojen mastojen molemmin puolin olevat verkot, jotka pääsääntöisesti muovirakennussarjoissa ovat liian paksuja ja tönkön näköisiä ritilöitä.
Kolmannen laivan kohdalla päädyin tekemään nuo verkot itse. Tutkin nettiä ja lähdekirjallisuutta, joissa useimmiten mainittiin verkonpunonnassa käytettävät työkalut. (Loom-a-line, ym.) Nuo välineet olivat kuitenkin "hard-core"-tekijöille, jotka tekevät laivansa puusarjoista tai jopa scratchina. Muovisarjoihin apuvälineitä taitaa tarjota ainoastaan Heller, jonka nelimastoparkki Passat itseltänikin löytyy. Sarjan verkonpunontatyökalusta ei ollut kyllä mihinkään. Menetin uskoni jo alkumetreillä ja nettiniksitkin olivat Ko. mallin rakentaneilta tyyliä: "Vippaa se romu roskiin".

Niinpä päädyin ratkaisuun, "puno verkot suoraan omille paikoilleen".

Muoviverkkoihin on valettu verkkoja kiristävät taljakiristinryhmät, jotka leikkasin talteen, porasin auki yläpäistä, maalasin ja liimasin paikoilleen.
Sen jälkeen vedin mustalla langalla verkkojen pystyköydet, (Shrouds),yhtäaikaa mastojen molemmille puolille, ja solmin ne auki porattuihin taljakiristimiin. jonka jälkeen pujottelin poikkilangat, (ratlines), ristiinrastiin pystyköysien väliin.
Jätin poikkipienat ylimittaisiksi, jotta pystyin asettelemaan ne suoriksi.
Lankojen risteyskohtiin liimatipat, liiman kuivuttua saksin poikkilankojen ylimääräiset pätkät pois ja vedin mattamustaa päälle.

Nämä olivat ensimmäiset itsetehdyt verkot, ja lopputulos ainakin minua tyydyttää, mutta kritiikki ja lisäjipot ovat kullan arvoisia tietysti. :)

Tämä tekniikka on aika suuritöinen, mutta lähtökohtainen ajatusmaailmani oli, että jos hylkäät muoviverkot on työtä luvassa paljon lisää. :D

Kommentit

Ihan tiedoksi: Nämä ei ole verkkoja,vaan vantteja.Pitkittäin rungosta mastoon menevää paksumpaa köyttä kutsutaan vantiksi,poikittaisia ohuempia köysiä kutsutaan väylingeiksi.
Kattavat termistöt selventävillä kuvilla löytyvät sivuilta www.wanhatpurjelaivat.net/.
Linkki löytyy myös PMnetin linkit-osiosta.
Joo, terminologia varsinkin suomeksi on vielä hakusessa. :)
Olen käyttänyt samantyyppistä tekniikkaa siten, että vanttien alle tulee ohuesta jäykästä pahvista muotoon
leikattu kappale. Tähän tukikappaleeseev tehdään vaakaviivat ja niihin lovet mattoveitsellä. Väylinkilangat
kierretään ympäri niin, että ne osuvat loviin ja kiristetään. Liimatipoilla langat paikoilleen ja leikataan ylimäärät
pois.Pakkauspahveissa on usein painopuolella senverran kiiltävä pinta, ettei liima tartu kuin lankoihin.
Rane 12.5.2009 15:33 Vastaa lainauksella
Ja jos malli on vähänkään isompi niin voihan väylingit ihan sitoakin siansorkkasolmuilla, työmäärä tietysti entisestään kasvaa. Vantit kuulu yläpäästään mennä märssyn reijästä ja kiertää maston ympäri.
Nämä Revellin pikku paatit on järjestään siinä mittakaavassa että päätin jättää nuo väylingit ihan liimatipalle, mattamusta antaa sit liiman päälle kivasti solmun tuntua. Toki isommassa sitten voi,(pitää), ihan siansorkkaa varmaan käyttää. Nuo vantit tein juuri märssyn läpi ja toiselle puolelle. Kiitos vinkeistä.
Rane 12.5.2009 19:33 Vastaa lainauksella
Kiinnostaa tietää mikä alus ja mittakaava.
U.S.S. United States fregatti, mitassa 1:150, pituus tollaset 40 cm.
JP Ekman 12.5.2009 23:02 Vastaa lainauksella
Tuli vaan tässä illankähmässä mieleen, että kun noi vantit vedetään ton märsyn reijästä ja solmitaan maston ympärille, ni minkälainen solmu siihen pitäs tehä jos vuosien pästä pitää niitä löystyneitä vantteja kiristää. Ja jos ei haluu käyttää liimaa, eihän ne kait vanhat meripierut liimalla sent kaikkee tehny niinkuin me. Ite kyl oon sil liimalla varmistellu, liekö sit nuoruusvuosien tip top käryillä osuutta asiaan.
Rane 13.5.2009 11:22 Vastaa lainauksella
Oma käsitykseni on se että niitä ei sidota vaan kiepsautetaan maston ympäri ja vedetään takaisin alas kiinni toiseen jumpruun? Tähän haluaisin itsekin tarkempaa tietoa. Jossakin varmaan on kuvia josta ilmenisi yksittäisen vantin kulku.
Juuri noin tein. Vantti kiinni porattuun jumpruun, märssyn läpi maston toiselle puolelle ja kiinni toisen puolen jumpruun. Kun kaikki vantit oli kiinni, pujottelin vaan ne väylinkilangat väleihin.
Rane 13.5.2009 11:52 Vastaa lainauksella
Juu, ja esim. tässä näkyy kun kelaa alaspäin plate 53:seen:
www.hnsa.org/doc/luce/part3.htm

Olen itse tekemässä Revellin Bountya scaalassa 1/110. Se on sen kokoinen (mittakaavaltaan, malli itsessään on aika pieni), että siinä voi jo siansorkkiakin käyttää, samoin kuin aftermarket silmäkiekkoja muovijumprujen sijaan, Tuosta voisi ajatella ehkä rakennusblokia.
Minulla odottelee laatikossa Revellin 4-mastoinen Passat mitassa 1:250, pituutta tollaset vajaa 50 cm, siinä ajattelin tehdä ihan solmujen kanssa nuo väylingit, mastoja neljä ja kolmessa kerroksessa nuo väylingit, joten homman touhua piisaa. :) Tämän u.s.s. United Statesin kanssa keskityn takiloinnin hienouksiin ja tekniikoihin, kaikki nuo plokit ja jalkapertit ja "god knows what else"… :) Noh, tekemällä oppii.
Rane 13.5.2009 21:06 Vastaa lainauksella
Jaska Rissanen kirjoitti:
Minulla odottelee laatikossa Revellin 4-mastoinen Passat mitassa 1:250, pituutta tollaset vajaa 50 cm, siinä ajattelin tehdä ihan solmujen kanssa nuo väylingit, mastoja neljä ja kolmessa kerroksessa nuo väylingit, joten homman touhua piisaa. :)
Tuossa mittakaavassa alkavat asiat olla ihan julmetun pieniä. Itselläni on jo Bountyn kanssa otsaluuppi kovassa käytössä.
Minun pitäisi pari purjelaivaa lähiaikoina rakentaa.hyvä niksi.