Pienoismallit.net

Hevosen jouhet takilana

Huomasin tuossa taannoin, että hevosen jouhista, (niitä karvoja sen hännässä ja harjassa) saa yllättävän hyvää siiman tapaista lankaa, jota voi käyttää vaikka lentokoneen antennilankana tms. Aivan pieniin skaalohin se ei kuitenkaan sovi, koska se on kuitenkin aika paksua, jolloin jouhen antama vaikutelma olisi epärealistinen.

Plussaa jouhet saavat siitä, että ne ovat hyvinkin pitkiä, jolloin niistä saa tehtyä myös pidempää takilaa. Laskin yhden jouhen pituudeksi noin 35cm. Miinusta siimankorvikkeet saavat siitä, että ne ovat luonnollisesti juurestaan paksuja, ja päästään taas sitten ohuita.

Toinen asia onkin sitten saatavuus. Ne, joilla on hevosia tai on mahdollisuus päästä niiden lähelle, on ehtymätön takilointivarasto luvassa. Ei tarvitse edes säilytyksestä huolehtia, kun käy nappaamassa aina hännästä sopivan pätkän tarvittaessa. =) Minä ainakin saan jouhia perheen omasta hevosesta.

Kommentit

Muuten viulun jousi tehdään hevosen jouhesta. Mene ja tiedä sitten että voisko siitä saadaa jouhia? Luulis että voi. Eli ei muuta kun musiikkikaupaan ostamaan viulun jousi :D
Niimpäs muuten tehdäänkin. Musiikkikaupasta vaan sitten ostamaan. Mutta hevosesta niitä saa ilmaiseksi. =) Täytyy vain varoa, ettei se potkaise… Meinaan jos se potkaisee, olisi tullut halvemmaksi ostaa jouhet musiikkiliikkeestä…
Kantri 15.2.2009 15:41 Vastaa lainauksella
Mulla on kaksi lennokkia koottuna "punanen parooni" ja P-51B Mustang,jälkinmäiseen ajattelin laittaa vielä vähän enemmän hekilökohtaista "käden/naaman" jälkeä ,jote siinä antenni lagan virkaa hoitaa partakarvani.
Samuli Suonenvirta kirjoitti:
Niimpäs muuten tehdäänkin. Musiikkikaupasta vaan sitten ostamaan.
Aattelin ny vaan sity ihmisiä jolle tulee angsti lähtee landelle hakeen suoraan hevosesta ne jouhet. ;D
seljapa 16.2.2009 11:20 Vastaa lainauksella
Voi viude ja tollee…Pitää sitten ostaa se konikin, vaikka väittävät olevan pitovaikeuksia kerrostalossa.Täytyy kattella semmonen, ettei pelkää rappusissa. Älkää vaan kertoko, että pytonin nahasta saa jotain kivaa tai karhun karvoista.
seljapa kirjoitti:
Pitää sitten ostaa se konikin, vaikka väittävät olevan pitovaikeuksia kerrostalossa.
Nonni, kohta sitten hevoskauppiaat joutuvat myymään "eioota", kun mallarit ovat hamstranneet itselleen valtakunnan kaikki hevoset.

Tiesittekö muuten, että isoilta kissapedoilta, kuten leijonilta ja tiikereiltä, irtoaa vanhemmiten isoja viiksikarvoja. Noista viiksistä saa kätevästi tehtyä pienoismalliin piiska-antenneja. On muuten sitten ihan oikeesti suositeltavaa, että sen viiksikarvan luonnollista putoamista odotetaan - sitä ei kande mennä nyppimällä irrottamaan. Ihan vaan tiedoksi, jos joku mallari nyt innostuu hankkimaan oman tiikerin tai leijonan mallailua vauhdittamaan ;-)
Late 16.2.2009 15:05 Vastaa lainauksella
Nimenomaan mallareilla se mielikuvitus kukoistaa. Kantri tarjoaa partakarvoja - mutta minkä värisiä?
Kantri 16.2.2009 15:39 Vastaa lainauksella
Late kirjoitti:
Nimenomaan mallareilla se mielikuvitus kukoistaa. Kantri tarjoaa partakarvoja - mutta minkä värisiä?
On mustia/tummia ja harmaita,toistaiseksi harmaat vähenmistönä.Toi Raimon ehdottama killien viiksi karva juttu on käyny kanssa mielessä,kotona kolme killii tosin ne on yllättävän jäykkää kamaa.
Miten ois kun noilla kissoil kans lähtee kynnet sillain niinkuin tuppena(kuoriutuu) ,alta tulee taas terävämpää kynttä,niin toi kuoriutunut ,hävittäjän keulaan hain hampaaksi ,sais vähän kolmiuloitteisuutta;)
Ei tämä karvojen käyttö ole mitään uutta mallinrakennuksen saralla,vaan sillä on pitkät ja kunniakkaat perinteet.Napoleonin sotien aikaan brittien vankilaivoissa lusivat ranskalaiset merimiesvangit hankkivat tienestiä tekemällä laivamalleja kaikenlaisesta saatavilla olevista aineksista.
Laivoja tehtiin puusta ja luusta.Takilointiin käytettiin hiuksia,kangastilkkuja,jouhia,purettua köysikuitua ym…Lopputuloksena oli parhaimmillaan käsittämättömän taidokkaita malleja jotka ovat nykyään todella arvokkaita keräily-ja museokappaleita.
Tämä häntäjouhiniksi on kyllä luova,mutta käyttökelvoton useimmille.Varsinkin koska parempaakin materiaalia helpommin ja taatusti halvemmalla kuin viulun strokia vandalisoimalla on tarjolla.
Ts.kaikenpaksuista-ja väristä,tavallista ompelulankaa.
Toisaalta,rakentaminen luomusti pelkistä luonnonmateriaaleista,olisi varmasti mielenkiintoista ja täysin mahdollista.Siinäpä olisi oivallinen uusi harrastustyyli,primitiivimallailu.
Pasi Kiiski kirjoitti:
Siinäpä olisi oivallinen uusi harrastustyyli,primitiivimallailu.
Ei primitiivi, vaan luomu! Ja maailma pelastuu! ;)
Itse olen kerännyt lattialta kaikki koiralta irronneet viiksikarvat, niistä saa hyviä antenneja. Noista viulun jousista sen verran että hinnat voi karkoittaa useimmat (kaikki) mallailuun jouhia tarvitsevat. Käsittääkseni aidoista jouhista tehdyissä jousissa on kolminumeroinen hintalappu. Ainakin kaikissa jotka olen itse musiikkiliikkeissä nähnyt. Keinokuitujousetkin maksavat useita kymmeniä euroja. Eikun suunta kohti talleja vaan. ;)
seljapa 19.2.2009 12:13 Vastaa lainauksella
Mahtaapa muuten lähiaikoina mallinäyttelyt saada aivan uuden aromin liiman ja maalinhajun lisäksi.
Mikko J 19.2.2009 12:39 Vastaa lainauksella
Itse olen myös havainnut partakarvat käyttökelpoiseksi materiaaliksi lentokoneiden antennilankoihin ja muihin vaijereihin. Ovat kestävämpiä ja venymättömämpiä kuin hiukset. Huono puoli tietysti on se, että riittävän pitkän parran kasvattamiseen kuluu sen verran aikaa, ettei se ihan maalin kuivumista odotellessa onnistu.
Villisian harjaksia voisitte kokeilla.Mikäli ette saa elävää kiinni ,niin minulla olisi villisiannahkaa .
Nyt mä oon vihdoinkin ymmärtänyt miks mulle on päässyt kasvamaan tää parta tuohon leukaan ;)
Tätä sivustoa ei sitte saa näyttää vaimolle, ku muuten sillä on uusi "hyvä" syy hankkia koneja lisää pihaan (nyt jo 3).
Elikkä jos joku noita jouhia kaipailee, niin yv:tä tänne vaan…