Pienoismallit.net

Maalin sekoitus

Jos sinulla on jäänyt ylimääräisiä pienoismallien muovi kehikoita niistä voi leikata pienen palan ja sekoitaa sillä konttääntyneen maalin. Ei tarvitse liata turhaan pensseliä turhaan sekoitusta varten.
Ja kun pensselillä yrittää sekoittaa maalia koko pensselin varsi menee maaliin. Tikku on ihan käytännölillinen esim. Uusissa maaleissa, kun maali ei oikein suostu sekoittumaan pelkällä ravistuksella.

Kommentit

Sunbeam 4.2.2007 15:00 Vastaa lainauksella
Hyvä vinkki! ja hyväksi havaittu!

Toinen mitä itse käytän paljon on cocktail-tikku…se semmonen hammastikkua pidempi.
Yksi maalin sekoitusniksi on laittaa M6 kokoinen mutteri maalipurkkiin. Kun ravistaa purkkia mutteri sekoittaa könttääntyneekin maalin hyvin. Pitää vaan muistaa pitää peukalolla kiinni kannesta. Muuten on maalit pitkin seiniä:) Tämä niksi toimii!
Pate J 23.2.2007 10:28 Vastaa lainauksella
ööö…tämä ei varmaan liity tähän mutta käytättekö vesiliukoisia maaleja?Miten maalin saa pois pensselistä jos se ei ole vesiliukosta?
Joo itse en käytä vesiliukoisia, mutta sen maaliin saa pois mineraali tärpätillä. Tärpättiä saa joistain esim. tarjoustalo tyyppisistä kaupasta tai maali kaupasta.
tärpätti tai lakka-besiini(melkein sama) käyvät hyvin..toisaalta olisi helpompi käyttää vesiliukoisia kun saisi kädestä pois nopeammin mutta siinä on vaara aina että mallin päälle lentää jostain vettä ja joutuu tekijä maalaaman uudestaan. on varmasti kädet hauskan näköiset kun jokapäivä pesee ne tärpätillä
Pate J 10.3.2007 15:47 Vastaa lainauksella
Mistä sitä vesiliukosta maalia saa ja millä hinnalla?
maisu Karpeekki kirjoitti:
on varmasti kädet hauskan näköiset kun jokapäivä pesee ne tärpätillä
Eikös sitä mallia pitäisi maalata eikä käsiä.. ;) Vaan roiskuuhan sitä rapatessa ja tärpättipesun jälkeen on tarpeen rasvata kädet.

Maalin sekoitukseen vielä, jossain muuallakin se on mainittu mutta varsinkin Revellin emalimaaleissa tuppaa pohjalle jäämään sakkaa reilusti. Purkin lämmittäminen (saa lämmittää reilustikin) auttaa asiaan huomattavasti. Itselläni on empiiriset testit meneillään, reilusti kättä lämpimämmäksi saa purkkia hehkuttaa huoletta, esim lämpöpatterin päällä. Tässä kohtaa pitää muistuttaa paloturvallisuudesta, eli liian varovainen et voi olla. Varsinkaan sähköpatterin päälle ei saa jättää MITÄÄN valvomatta, edes hetkeksi.
Hankalan kuuloista tuo teidän siveltimen pesu… Minä kuivaan ensin suuremmat liat paperiin, kastan siveltimen tinneriin ja pyyhin paperiin. jatkan niin kauan kunnes sivellin on puhdas. Eipä paljoo tartte käsiä rasvailla.
itse poistan emalimaalin pois pensselistä
asetonilla jota on kynsilakanpoistoaineessa
Maisu Karpeekki kirjoitti:
on varmasti kädet hauskan näköiset kun jokapäivä pesee ne tärpätillä
Minä en pese maalithroja pois muuta kun kaikkein pahimmat jälet. Kyllä ne siitä kuluu pois itestään
Maali lähtee käsistä tiskiaineella.maalaan revellin emaleilla.