Pienoismallit.net

Rys, Marek: Hawker Hurricane

Mushroom Model Publicationsin Yellow Series -sarjaan kuuluva kirja kertoo Hurricanen tarinan suunnittelupöydältä museoon. Teoksessa on 184 sivua, joihin mahdutettu tekstin lisäksi myös runsaasti kuvia. Kirja on pehmytkantinen, ja painettu hyvälaatuiselle kiiltävälle paperille.

Ensimmäiset 80 sivua on omistettu koneen historialle. Kirjassa kerrotaan selkeästi koneen kehitysvaiheet ja eri versioiden väliset erot kuvilla höystettynä. Lisäksi omat kappaleensa ovat saaneet eri maiden käytössä olleet muunnokset Hurricanesta, esim. Jugoslaviassa rakennetut Hurrischmitt-koneet. Mukana on myös mittakaavapiirroksia 1/72-skaalaan.

Sivut 80-154 sisältävät mustavalko- ja värivalokuvia. Nämäkin on jaettu aiheittain omiksi kokonaisuuksikseen, rungosta aseistukseen. Väliin mahtuu osiot jotka kattavat esim. ohjaamon ja siiven. Mukaan on mahtunut myös muutama Martti Kujansuun otos suomalaisesta HC-452:sta. Kuvissa näkyy paljon erilaisia yksityiskohtia ja pikkutekstejä (stencils), ja kuvat ovatkin loistavaa referenssimateriaalia mallarille joka haluaa detaljoida projektiaan.

Kirjan loput sivut 155-184 ovatkin sitten sitä itseään, eli naamiomaalauskaavioita. Kuvat ovat kylläkin vain yhdeltä sivulta, mutta silti hyvä lisä muutenkin loistavaan kirjaan. Mukaan on mahtunut useamman brittikaavion lisäksi myös mm. venäläinen, saksalainen ja jopa pari suomalaistakin konetta.

Omasta mielestäni tämä kirja on pakko-ostos jokaiselle Hurricaneen hurahtaneelle. Kouluarvosanaksi annan 9,5.

www.mmpbooks.biz/main.html
www.play.com/Books/Books/4-/899494/Hawker-Hurricane/Product.html

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!