Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf109 G-6

Tamiyan uusi mersu 1:48:aan

Tamiya julkaisi melko yllättäen Messerschmitt Bf109 G-6 -mallista rakennussarjan 1:48 -mittakaavaan, vain noin vuosi sen jälkeen kun tsekkiläinen Eduard julkaisi samasta aiheesta todella laadukkaan sarjansa.
Ilmeisesti mersu on kuitenkin ns. varma sijoitus suosionsa vuoksi, vaikka markkinoilla on mersuja yllin kyllin. Japanin markkinoilla Tamiya lienee myös paljon paremmassa asemassa kuin eurooppalaiset valmistajat.
Tamiya todennäköisesti julkaisee mersun tulevaisuudessa myös suuremmassa 1:32 -mittakaavassa, koska firma on tuottanut lähiaikoina monta huippulaadukasta lentokonemallia tähän mittakaavaan.

Aion verrata arvostelun kohteena olevaa Tamiyan mallia Eduardin sarjaan, koska se lienee tällä hetkellä paras 1:48 -mittakaavan G-6 -mallin mersu markkinoilla. Hintalappu Tamiyan mallilla tulee pyörimään 35-45€ paikkeilla. (Eduardin Profipack syövyteosilla, maskeilla ja extrasiirtokuvilla 30€, Weekend -malli huomattavasti halvempi).

Suurin ero sarjoilla on osien määrä. Kun Eduardin paketoinnista voi rakentaa oikeastaan minkä tahansa G-6 (ja siipiä muokkaamalla mahdollisesti jopa G-2 -alatyypin), Tamiyan malli rajoittuu ns. Galland- tai kassakaappikuomuiseen varhaiseen alatyyppiin. Sarjan mukana tulee myös Trop -varustuksen hiekkasuodatin sekä kannuspyörä kangassuojuksella ja ilman. Tamiyan etu on mukana tuleva moottori, sekä avattavat tai suljettavat moottoripellit.

Valujälki on Tamiyamaisesti terävää ja laadukasta, kuitenkin ohjaamon alueelle on onnistuttu saamaan jopa viisi (!) ejektorin painaumaa. Onneksi ne ovat lähes olemattomia ja saattavat jäädä Mr.Surfacerin alle.(koekasausten perusteelle lähes kaikki jäävät piiloon ohjaamovarusteiden alle!)
Rungon takaosaan sisäpuolelle on mallinnettu jopa runkokaaret, mutta en oikein tiedä, onko niistä muuta hyötyä kuin silloin, jos haluat mallintaa koneen, jonka runko on mennyt poikki. Ulkopuolen pintojen uppoviivoitus on skarppia, mutta olisin ehkä voinut ottaa mallin kaikilla niiteillä, kuten Eduardin mallissa. Tässä mittakaavassa se ei kuitenkaan ole välttämätöntä.

Huomionarvoista rakennettavuuden kannalta Tamiyan mallissa on, että osiin on kerrankin tehty riittävän kokoiset tapitukset. Varsinkin Eduardin mallin rungon ohjuritappien täydellinen puuttuminen ihmetytti.
Varsinkin siiven kärjen 7x7 -millinen lattatappi varmistaa kyllä, ettet voi vahingossakaan liimata osaa vinoon.
Moottori, moottoripukki ja moottoripellitykset ovat hienosti ja tarkasti mallinnettu, mutta pellitykset kärsivät hieman paksuudesta ja pakoputket ovat päistään umpinaiset. Samoin moottoripeltien tukitangot ovat turhan paksut.

Laskutelinekuilujen sisäosat ovat mallinnettu tarkasti ja kuilun seinien osajako on fiksumpi kuin Eduardin mallissa.
Telineiden kiinnitys on myös suunniteltu tukevaksi.
Vanteiden etuosat ovat irtonaiset helpottaen renkaiden maalausta.

Laskusiivekkeet sekä kidukset tulevat tuplana erilaisella tapituksella, jolloin voi valita asettaako ne ala- vai yläasentoon. Kuitenkin korkeusperäsin ja -vakain ovat yhtenä osana.

Ohjaamon kuomuun on valettu valmiiksi tapit, mikäli sen haluaa jättää aukiasentoon, kiinniasentoon liimattaessa tapit katkaistaan.

Siirtokuvavaihtoehtoina:
Willhelm Schillingin keltainen 1, 9./JG54 helmikuussa 1944
Josef Emil Claden valkoinen 9, 7./JG27 Maleme Kreeta joulukuussa 1943
Erich Hartmannin keltainen 1, 9./JG52 Novo-Zaporozhye lokakuussa 1943

Loppupäätelmänä arvioisin, että Tamiyan sarjan lähtökohtana on ollut tehdä helposti rakennettava, mutta yksityiskohtainen malli, kun Eduardin sarja on tarkoitettu enemmän kehittyneemmille rakentajille.
Tamiyan etuna onkin huolettomuus ja kuitenkin näyttävä lopputulos, jossa yhdistyy vaihdettavien moottoripeltien mukana myös pieni funktionaalisuus. Eri asia, kuinka moni kokee tällaisen hyödyllisenä lisämausteena.

Kommentit

Kiitos hyvästä arvostelusta. Kauppiaan silmään pisti maininta Eduardin ja Tamiyan hinnoista. Ne eivät todellakaan ole samalla tasolla, vaan : Tamiya noin 35-45e (ei sis. etsejä eikä maskeja, siirtokuvat kolmelle koneelle), Eduard Weekend noin 18e (ei sisällä etsejä eikä maskeja, siirtokuvat kahdelle koneelle) ja Eduard Profipack noin 30e (sis. etsit, maskit ja siirtokuvat viidelle koneelle). Tuleva Eduard "Suomi Combo" maksanee noin 45e (kaksi mallia, etsit, maskit ja siirtokuvat 10:lle koneelle). Jokaiselle siis jotakin. Hyvää Joulua kaikille tasapuolisesti !
Kiitos kommentista!
Vertasin tosiaan tuohon Profipackiin, Weekend on tosiaan lähempänä sisällöltään Tamiyan mallia, joten siihen olisi kannattanut verrata. Eipä kirjoittaessa juolahtanut mieleen, kun itselläni on vain tuo Profipack enkä muistanut ollenkaan koko Weekend -versiota.
Joo, Martille myös hyvää Joulua, juurikin päivällä kaivoin lähetyksen postilaatikosta.

Tamiya on helppo valinta, jos ei halua muuta kuin ravistella mallin kasaan, ja lompakossa löytyy. Juuri tilasin maailmalta (taas) Kineticin Viperin, kun ei lompakko repee Tamiyaan, eläköitymisen jälkeen vielä vähemmän.
AJ 25.12.2017 16:35 Vastaa lainauksella
Moi Antti,

Kerrassaan mainio laatikkoarvostelu Tamiyan 1/48 Bf 109G-6 rakennussarjasta; erityiskiitos siitä, kun vertasit sitä Eduardin vastaavaan rakennussarjaan.

Niin ja kiitos vielä osallisuudestasi rakennussarjan tekemiseen. Parhain terveisin, AJ