Pienoismallit.net

King Tiger

Henschel turret w/Zimmerit

Tälläkertaa asrvosteltavana Dragonin vuonna 2005 julkaistu sarja, joka nousee itselle pöydälle viikonloppumallailun merkeissä.

Malli tarttui itselle mukaan Tampereen 2013 pienoismallitapahtumasta. Myöhemmin päivitin sarjaa vielä ostamalla alumiinista sorvatun putken (RB-models), sekä voyager modelssin syövyteosasetin (PE720061). Nämä mm. mainittavina lisäosina, jos Dragonin mallia kiinnostaa päivittää.

Ensimmäisenä mallista huomaa tarkan valujäljen ja valmiiksi valetun zimmerit-pinnoitteen vaunun osissa. Verrattaessa muiden valmistajien, kuten Italerin, Revellin ja Trumpeterin saman skaalan King Tiger malleihin on Dragonin esitys on kaikista kattavin ja parhain.

A. Valuranka sisältää vaunun pyörästön, irtoteloja tornin kylkiin, sekä holkit tornin kannelle. Osat ovat hyvin irroitettavissa ja pyörästö on helppo kasata. Pyörien valujälki hivelee silmää.

B. Valuranka, jossa tulee tornin pohja, tykinputki ja mantletti, sekä mm. moottorinkannen muoviset ilmanottoritilät. Harmi, että nämä ilmanottoritilät ovat umpinaista muovia. Tykinputkea pystyy liikuttamaan ylös ja alas kiitos hyvän tukijärjestelmän tornin sisällä.

C. Valuranka pitää sisällään moottorin, sekä moottorinkannen, pakoputkiston sekä mm. kylkien vaijerit. Moottorin luukun voi siis jättää auki, jolloin voit myös tehdä moottoritilan näkyväksi. Pienenä huomiona kylkien vaijerit tuntuvat mittakaavaan melko järeiltä.

F. Valurangassa on torni, sekä irtoteloja tornin kylkiin. Torni näyttää todella hyvältä zimmerit pinnoitteineen, sekä irtotelat näyttävät hyvin valetuilta ja tarkoilta. Toki joka palassa on aina kiinni kaksi telapalaa, joten vaihtoehtona voisi olla, että itse saisi kasata nämä palat yksittäisistä paloista.

E. Vaunun pohja. Vaunun pohjaan on siten nähty vaivaa, että pohjasta löytyvät oikeanlaiset luukut, joten realistisuus ei kärsi vaikka vaunusta tekisi esim. diodraaman, jossa pohja näkyy.

X. DS-telat. Hyvät ja helpot yhdistää sulattamalla liitoskohdat. Dragonin teloissa on myös se hyvä puoli, mitä olen aijemmista Dragonin malleista huomannut, että niihin myös tarttuu maali.

MA. Syövyteosat, jotka ovat siltä osin vajaat, että suorakulmaisia ritilöitä pitäisi olla vielä toinen pari, joten ratkaisu näin vajaana kumastuttaa. Dragon ilmeisesti haluaa, että rakentaja käyttää nämä neljä syövyteosaa, sekä kaksi muovista. Tämä vain vaikuttaa rakentajasta hyvin turhauttavalta.

Erikseen olevia osia ovat vielä kylkipanssarit, vaunun kansi, sekä vaunun pohjan etuosaan tuleva zimmerit-pinnoitelevy. Kylkipanssarit ovat mittakaavaan liian paksut. Kannesta voit toteuttaa radistin luukun auki, mutta kuljettajan et. Tämänkin on mielestäni vähän outo ratkaisu.

Jokatapauksessa sarjana tämä on mielestäni parhain ja kattavin, jos King Tigerin haluaa rakentaa pienemässä mittakaavassa.

Kommentit

Hyvä ja selkeästi kirjoitettu laatikkoarvostelu, jossa on osattu tiivistää oleellinen rönsyilemättä minne sattuu. Myös kuvat ovat hyviä. Näitä lisää!
Kiitos!

Mukava saada kommenttia ylläpidon taholta ja expertti mallarilta. Hyvä jos jutusta jäi selkeä maku. Yritin itse vähän uutta suunta ja kirjoittaa jokainen valuranka eritellen huonot ja hyvät puolet.

Kiitos kommentista ja päivähän jatkuu näpit pikaliimassa! :)