Pienoismallit.net

Bf-109 Stencils

Kuivasiirtokuvastensiilit

Uskompa, että moni meistä mallareista ei tykkää laittaa pieniä siirtokuvia malleihin. Niiden laittaminen kestää niin kauan ja ne jää peukaloon kiinni ja loppujenlopuksi hermoja säästämiseksi yli puolet pienistä siirtokuvista jää käyttämättä.

Hobby Decalin kuivasiirtokuvat ovat yksi oikotie tuohon kirottuun työvaiheeseen. Leikkaa kuivasiirtokuva irti, asemoi teipillä se malliin kiinni, hankkaa ja irroita. Voilá, se on siinä. Yksinkertaista? No ainakin teoriassa. Hommaa vaikeuttaa jos mallin pinta on hyvin epätasainen niin vääjäämättä kuivasiirtokuvaa joutuu paikkaamaan maalilla.

Kyseessä on Bf-109:n stensiilit 1/32 malliin. Arkki käsittää tuoteselostuksen mukaan jokaiseen eri versioon yleisimmät merkinnät, mutta on kuin onkin sivuhuomautus myös, että:"Tarkista referensseistäsi tarkemmat merkinnät." Ja käsittääkseni ihan loppupään "satayseissä" merkinnät väheni olennaisesti.

Kuivasiirtokuva-arkki on virheetön kohdistuksessa ja painojälki on erittäin tarkkaa. Pienimmätkin tekstit erottuu selvästi mitä niissä lukee. Ja ohjeet ovat selvät niiden laittamisessa malliin.

Miinusta tulee ohjeista joissa ei neuvota lisäpolttoainesäiliömerkinnöistä mitään, mutta netti on pullollaan kuvia niistä, joten puute ei ole suuri. Sen sijaan potkuriin tulevat merkinnät ovat ohjeistettu.

Kouluarvosana 9½

Kommentit

Hienoa! Mitenkäs on jos jokin meneekin pieleen, eli siirtokuva heilahtaa ratkaisevalla hetkellä ja menee vinoon tai muuta. Onko mitään kikkaa,että saa siirettyä vähän vai onko meininki, että siinä on ja pysyy. Kuulostaa muuten upealta. Itse ainakin aion kokeilla. Juuri nuo Antin mainitsemat pienet siirtokuvat perinteisissä kuvissa ottaa "pattiin" monta kertaa ja jää ainakin itseltä laittamatta kun jää sormiin tai muuten menee hermot;)
Taisto Tave Sorola kirjoitti:
jää ainakin itseltä laittamatta kun jää sormiin tai muuten menee hermot;)
Eihän noita sormin siirretä paikalleen, vaan siveltimellä/hammastikulla, mitä pienempi kuva, sitä pienempi suti!
Alkoi itselläkin kiinnostamaan, kun oma Eemeli olisi juurikin noita vailla. Osaisitko Antti sanoa, mistä noita kannattaa alkaa haeskelemaan?
Ei sitä aina kerkeä apuvälineitä käyttämään;)
Aijuu. Unohtui mainita mistä näita saa. Eli soga-miniatures ainakin myy näitä. Linkki löytyy linkit osiosta.
Kari

Mulla on vielä tallessa jossain pari arkkia noita Letrasettejä perintönä. Jonkun verran niitä on tullut käytettyä.