Pienoismallit.net

Lasiosa YM. liima

Kirkas ja vahva

Vähän vahinkossa huomasin tämän olevan mainio tuote lasiosien liimaukseen. Tää todellakin liimaa osan paljon voimakkaamin kiinni kuin Micro Kristal Klear. Kuivuu täysin kirkkaaksi. Mittareiden päälle en ole vielä kokeillut, luulen kuitenkin että Micro Kristal Klear toimii siinä paremmin, koska tää Repair Extreme on enemmän geelimäistä.
Olen kyllä liimaillut muitakin osia tällä, koska tämä on pitävää, mutta ei sulata maalia/muovia niin tulee aika siistiä jälkeä.
Saatavuudesta en tiedä muuta kuin, itse löysin tämän Kampin Anttilasta.

Takakannesta.
Repair Extreme on joustava erikoisliima, joka liimaa, tiivistää ja täyttää useimpia materiaaleja. Liimaa metallia,alumiinia,muovia (ei rasvaisia muoveja kuten PP,PE,Teflon), lasia, keramiikkaa, kumia, puuta, nahkaa, paperia kiveä jne. Kestää vettä, tärinää, iskuja ja vetämistä sekä lämpötiloja -50C -- +120C.
Korjaus mahdollisuus 5min ajan. Anna liimauksen kuivua 30 min. Saavuttaa lopullisen lujuuden 24-48 tunnissa.

Kommentit

Tää onkin hyvä…! Pitää katsoa, jos löytäisi tätä jostain, niin voisihan sitä kokeilla. Kiitos!
Lupaavalta tosiaan kuulostaa, pitääkin seuraavalla markettireissulla vilkaista.
Kuuluu näköjään ainakin HongKongin valikoimiin, itse etsin Keravalla hetken, kun joku oli laittanut väärän tuotteen päällimmäiseksi hyllyyn.
E. Mäkelä 17.10.2010 13:45 Vastaa lainauksella
Moi, onko yhtä myrkyllistä kun esim. Revell muoviliima eli haiseeko kamalalle?
Kantri 17.10.2010 14:25 Vastaa lainauksella
E. Mäkelä kirjoitti:
Moi, onko yhtä myrkyllistä kun esim. Revell muoviliima eli haiseeko kamalalle?
Niin kuin tuossa paketissakin lukee, hajuton. Myrkkyjähän nää taitaa kaikki olla, mut kuinka myrkyllistä ?
Nykyisin kyllä on jo kaikennäköisiä rajoituksia mitä aineita noissa saa käyttää. Paketista itsestään ei kyllä löydy mitään myrkkyihin viittaavaa kuvaa/varoitusta.
Juha K 17.10.2010 19:23 Vastaa lainauksella
E. Mäkelä kirjoitti:
Moi, onko yhtä myrkyllistä kun esim. Revell muoviliima eli haiseeko kamalalle?
Google auttaa aina… Tuolta voi lukea käyttöturvallisuustiedotteen: mymsds.henkel.com/mymsds/0001.976728.7211.fi.MSDS_UT_FI.FI.pdf
wade 30.10.2010 22:41 Vastaa lainauksella
Kiitokset tästä vihjeestä, kokeilin Repair Extremeä Airfixin 1/24-Spitin lasiosiin jotka eivät olleet ihan niitä parhaiten paikoilleen sopivia ja homma toimi niinkuin pitikin. Huurtumista tai muita sivuvaikutuksia en huomannut ja liimalla pystyi täyttämään myös pieniä rakoja. Asetteluaikaa on enemmän kuin riittävästi ja saumaa sai jopa hieman tasoiteltua ennen lopullista kuivumista.

Täysin hajutonta liima ei ole, mutta haju on huomattavasti miedompaa kuin esim. Revellin neulaliimassa. Annostelu suoraan tuubista on hankalaa suuren suuttimen ja liiman paksuhkon geelimäisyyden takia, hammastikkua apuna käyttäen käyttö onnistuu.

Liimasauman kestävyyttä en ole vielä testannut, mutta kyllä tämä puuliiman tai akryylilakan voittaa. Seuraavaksi aion kokeilla tätä vielä jonkin siviilimallin matkustamon ja ohjaamoikkunoiden liimaukseen, jossa sauman värittömyys ja kestävyys viimeistään selviää. Hyvä lisä liimavarastoon joka tapauksessa!
Loctite myy Repair Extreme -nimistä liimaa erinäköisessä paketissa, pakkauksen teksti kuitenkin näytti olevan enemmän tai vähemmän täsmälleen sama kuin tässä. Onko kukaan tuota vielä kokeillut ajaisiko se saman asian? Tätä Plastic Paddingin tavaraa kun ei tunnu helpolla löytävän kun taas Loctiteä on ainakin Clas Ohlsonilla (joskin toimitusvaikeuksien takia liimahylly oli lähes tyhjä).