Pienoismallit.net

Savoia-Marchetti S.M.79-II Spaviero

"Varpushaukka"

Savoia-Marchetti S.M.79 oli italialaisten toisessa maailmansodassa käyttämä 5-paikkainen torpedo/ keski-raskas pommikone, joka kehitettiin alunperin nopeaksi matkustajalentokoneeksi. Kone sai tulikasteensa Espanjan sisällissodassa ja pysyi italialaisten käytössä vuoteen 1952 saakka. Se oli italialaisten tärkeimpiä pommi- ja torpedo koneita toisessa maailmansodassa. Vuosina 1937-1939 se oli hetken aikaa maailman nopein keskiraskas pommikone.

Sarja

Trumpeterin sarja vaikuttaa todella hyvältä näin ensisilmäyksellä. Osat ovat siistejä ja kirkasosat kirkkaita. Valujälki on tarkaa ja valupurseita ei juurikaan ole. Sarjassa on siirtokuvat vain yhdelle Regia Aeronautican koneelle. Sarjasta saa rakennettua vain torpedo-kone version.

Runko

Koneen rungon liitos kohtiin ei jää rakoa juuri ollenkaan. Runko näyttäisi menevän kasaan nätisti, paitsi että siipien ja rungon liitoskohtiin jää rakoa.

Sisätilat

Sisätilat ovat todella pelkistetyt. Ohjaamoon tulee kaikki tarvittava (melko detaljoidut penkit, mittaritaulu, johon on valettu mittarit näkyviin, ohjaussauvat ja polkimet). Ohjaamon seinämät ovat todella huonosti detaljoidut. Ne ovat melkein sileät, ja niihin on valettu vain pari nappulaa ja vipua. Sarjassa ei myöskään ole radiota.

Pilottien penkkien välistä lähtee käytävä joka tulee loppumaan sileään seinään. Referenssi kuvien perusteella siinä seinässä pitäisi olla kulkuaukko, josta pääse koneen takaosaan.

Rungon puolikkaiden sisäpuolella takaosassa on paljon ejektorin jälkiä tukirakenteitten keskellä. Ne saa poistettua varovaisella kittailulla ja hiomisella. Takaosan lattiaan ei tule minkäänlaisia paneeleita eikä siinä ole minkäänlaista tukirakennetta, kuin esikuvassaan. Takaosasta puuttuu paljon tukirakenteita ja yksityiskohtia.

Peräpään konekiväärit ovat tarkkaa valua. Niiden liipaisimet ja kahvan kuviointi on valettu näkyviin. Piiput ovat kuitenkin umpinaiset, mutta rakentaja voi halutessaan porata ne auki.

S.M.79:ssä pommitajan tila on hassussa paikassa. Se on koneen loppupäässä, alapuolella olevassa "ammeessa". Siellä on ejektorin jälkiä, mutta ei juurikaan detaljointia. Mittareita ja pommitähtäintä ei ole. Tyhjyyttä lieventää sinne tuleva konekivääri, joka on hyvin detaljoitu.

Laskutelineet

Laskutelineet vaikuttavat tukevilta ja ovat myös melko detaljoidut. Laskutelinekuilut ja niiden luukkujen sisäpinnat ovat täysin sileät.
Pyöriin on valettu pientä kuviota näkyviin. Etummaiset pyörät kootaan neljästä eri osasta. Renkaan puolikkaista ja vanteen puolikkaista.

Kirkasosat

Kirkasosat ovat melko kirkkaita. Koneen yläosan "patti" on yksi iso kirkasosa. Se on mielestäni toimiva rakenne ratkaisu.

Moottorit

Moottorit ovat melko hyvin detaljoidut, vaikka niissä ei ole johtoja. Ne kootaan neljästä pääosasta ja lopuksi jokaisen sylinterin päälle liimataan yksi pikkuosa.

Sen perusteella mitä olen käsissäni tätä sarjaa hypistellyt, niin suosittelen ostamaan tämän sarjan.
Eduardilla on kolme fotoetsi settiä tähän sarjaan ja ne kannattaisi hankkia, jos haluaa saada malliin enemmän yksityiskohtia.
Sarjat täällä:
Moottorit
Sisätilat
Siätiloja ja ulkopuolen osia

Mitat: Siip.kärkiväli: 44,2 cm
Pituus: 33,7 cm

Kommentit

Huono puoli tässä sarjassa ovat nuo moottoripellitysten etuosien muotoilut - niiden pitäisi olla etuosastaan huomattavasti umpinaisemmat, siis niin, että ne kaartuisivat huomattavasti enemmän moottoreiden spinnereitä kohti.
Esimerkiksi täällä on ruodittu mallin puutteita:
www.cybermodeler.com/hobby/kits/tru/kit_tru_2818.shtml